Suzan Mehmet s-a născut la 17 decembrie 1969, la Tulcea. Absolvă, în 1988, Liceul de matematică-fizică “Spiru Haret” din Tulcea, după care urmează cursurile Academiei de Educaţie Fizică şi Sport până în 1992. În 2011 finalizează cursurile Facultătii de Psihologie – Universitatea „Spiru C. Haret” Bucureşti, apoi cursurile de formare, dezvoltare personală și supervizare în cadrul Asociaţiei Române de Psihoterapie Integrativă Bucuresti. In prezent este psihoterapeut. A fost redactor la cotidianul tulcean “Acum” (1998-2000), reporter/redactor la cotidianul „Jurnalul Naţional” Bucureşti (2008-2009), redactor la “Obiectiv” (2001-2012), director al cotidianului “Obiectiv” din Tulcea, director ICR-Filiala Tulcea. Volume publicate: „Capital de toleranţă /Eseuri”, Bucureşti, Editura Curtea Veche, 1998; „Ieri bisect” /Eseuri/. Bucureşti, Editura Curtea Veche, 1999; „Eul dement” /Eseuri/ . Bucureşti, Editura Curtea Veche, 2000; „Sau nu”/Eseuri/. Bucureşti, Editura Curtea Veche, 2001; „Les Maux au Coeur. Rodez: Le Fil d’ Ariane”, Collection Plume, 2006; „Vortex”. /Roman/. Constanţa, Editura Ex Ponto, 2008; „Sophia”/Roman/. Bucureşti, Editura Tracus Arte, 2013 si ,,Unii cred ziua, altii cred noaptea,, Editura Tracus Arte Bucuresti, 2018 (cu traducere in limba engleza- Nothingness in pieces-Kindle edition, 2019).
”Conversații cu mintea mea” (Letras, 2023) e un titlu misterios, e(x)zoteric. Ce este, de fapt, acest e-book?
Este un ghid cu peste o mie de întrebări care pot fi utile oamenilor în multe feluri. M-am gândit că terapia este încă un lux în România și că ar ajuta să înveți să-ți pui întrebări corect. Sau să le ai pe astea, dacă nu știi cum să faci acest lucru. Pentru că deschiderea chiar te duce la schimbări importante sau la un specialist, dacă asta este nevoia ta.
M-am gândit că poate fi un cadou frumos. Și că popularizez, în felul ăsta, psihoterapia, autocunoașterea și dezvoltarea mentală, că aduc oamenii mai aproape de ei înșiși și de cei care pot să îi însoțească.
Care este latura practică a acestui ghid?
Oricând reiei aceste seturi de întrebări, peste doi, cinci sau șapte ani, răspunsurile vor fi diferite pentru că experiențele pot schimba modul în care ne raportăm la viață, iar claritatea contează mereu.
Deci este simplu. Ai nevoie doar de un caiet sau de o pagină deschisă pe gadget-ul tău preferat și de disponibilitatea de-a avea, din când în când, o discuție cu tine însuți.
Și încă un detaliu, îl poți face cadou oricui dorești, pentru că se potrivește!
Există, de asemenea, și varianta în limba engleză, tradusă impecabil de un om cu multă experiență, care este și terapeut.