spot_img

Editura Paralela 45 la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023

În perioada 24–28 iunie 2023, echipa Editurii Paralela 45 vă așteaptă la Salonul Internațional de Carte Bookfest (standul C09) cu noutăți și cu cele mai îndrăgite serii de autor de ficțiune, de nonficțiune și de literatură pentru copii. Cititorii vor fi întâmpinați cu reduceri speciale, de până la 50%, și vor avea ocazia să se bucure de:

  • ateliere creative pentru copii 
  • lansări de carte
  • discuții pornind de la cărțile din portofoliul nostru
  • un raft dedicat literaturii italiene
  • oportunitatea de a cumpăra cărțile dorite, prin intermediul unui ecran tactil, și de a le trimite, direct de la stand, oriunde în țară. Livrarea va fi gratuită.

Ecranul tactil al #cărțilordeiubit

La standul Editurii Paralela 45, cititorii vor găsi un ecran tactil, la care vor putea comanda și trimite oriunde în țară cărțile pe care și le doresc, cu reducerea de la târg și cu transport gratuit. Colegii noștri vă vor îndruma să folosiți aplicația online, menită să accelereze viteza cu care #cărțiledeiubit de la Editura Paralela 45 ajung la cititorii lor.   

Raftul italian – descoperiți cărțile autorilor italieni la standul Editurii Paralela 45  

Cum în 2023 țara invitată la Salonul Internațional de Carte Bookfest este Italia, veți găsi la noi un raft dedicat autorilor italieni. Raftul italian vă așteaptă cu titluri de ficțiune și de nonficțiune pentru toate vârstele, cărți semante atât de autori italieni contemporani, cât și de clasici ai literaturii italiene.

Noutățile verii și lansările Editurii Paralela 45

Vă invităm să descoperiți mai jos o parte dintre noutățile cu care vă așteptăm la Bookfest. Agenda completă a evenimentelor editurii Paralela 45 din perioada 24–28 mai se găsește pe blogul nostru. Toate lansările au loc la standul C09 al editurii, pavilionul B02, Romexpo.

Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry, traducere de Octavian Soviany

Editura Paralela 45 a publicat o nouă traducere a cărții Micul Prinț, una aniversară, semnată de scriitorul Octavian Soviany. Istoria cărții Micul Prinț începe în iunie 1942, la New York, când Antoine de Saint-Exupéry, pilot şi scriitor francez, lua masa de prânz cu editorul Kurt Hitchcock. Trist şi deprimat, nevoit să-şi părăsească ţara ocupată de nazişti, Exupéry se simţea singur în centrul unui oraş mare şi necunoscut. Cuprins de nostalgie, scriitorul desena, aşa cum obişnuia, pe un şerveţel. De această dată, desena un băiat cu aripi. Când a fost întrebat de editorul Hitchcock cine apare în desen, Antoine de Saint-Exupéry i-a răspuns: ,,E pur şi simplu un mic prieten pe care îl port în inimă.” Şi atunci Hitchcock i-a propus să scrie o poveste despre acest prieten. Cartea a fost publicată pentru prima oară în limba engleză, la Editura Reynal & Hitchcock, în aprilie 1943.   

Lansarea acestui volum va avea loc sâmbătă, pe 27 mai, de la ora 15:00, la standul Editurii Paralela 45. Alături de traducător, vor participa Claudiu Komartin și Luminița Corneanu.  

Manual pentru bunici, de Arcadia Solum. Prima carte de grandparenting din România

„Putem lăsa copiilor sau copiilor copiilor noștri tot felul de moșteniri: o casă, o bijuterie, un ceas, un petic de pământ, un copac. Dar toate aceste lucruri ei le pot pierde. Dăinuim doar dacă lăsăm ceva trainic în mintea și în inima lor. Iar în inimă nu încap case, ci povești; în minte nu se sădesc copaci, ci deprinderi; memoria afectivă nu este un seif pentru bijuterii, ci pentru mirosuri, gusturi, simțăminte și amintiri. […] Despre asta este cartea de față: […] despre a învăța să fim bunici. Bunici buni, chiar dacă Stelian Dumistrăcel, filologul, ne-ar spune că această alcătuire este una pleonastică.” – Arcadia Solum

Lansarea Manualului pentru bunici va avea loc duminică, 28 mai, de la ora 14:00, la standul C09 al Editurii Paralela 45. Alături de autoare, va fi prezentă la eveniment și Alma, nepoțica din carte.

Lansarea unei noi cărți din colecția Prima dragoste, Băieții n-au voie să plângă, de Gelu Diaconu

Prima dragoste, prima colecție de literatură română contemporană dedicată publicului young adult, împlinește un an de la lansare. Vă invităm să sărbătorim împreună la Bookfest sâmbătă, 27 mai, de la ora 14:00, când va avea loc lansarea unui nou volum, Băieții n-au voie să plângă, semnat de Gelu Diaconu. 

Alături de autor, va participa scriitorul Bogdan Răileanu, iar discuția va fi moderată de Diana Iepure, coordonatoarea colecției. 

Retroversiuni. Antologie de proză scrisă de femeii, cordonatoare Cristina Ispas

„La începutul anului 2022, le adresam mai multor autoare invitația de a scrie o proză scurtă care să aibă în centru un personaj feminin. Mai precizam doar că mă interesa o proză socială, în care personajele respective să provină din medii dezavantajate sau să se confrunte cu situații complicate, să ilustreze o anumită problemă socială, sau, în orice caz, să nu beneficieze de chiar toate privilegiile posibile. […] Am lăsat lucrurile să curgă în voia lor, așteptând pur și simplu să văd ce surprize îmi vor pregăti autoarele. Niciuna dintre ele nu m-a dezamăgit.” – Cristina Ispas

Lansarea antologiei va avea loc sâmbătă, 27 mai, de la ora 17:00. La eveniment vor participa autoarele, Cristina Ispas și Victor Cobuz.

Bucătăria românească la masa Europei de Maria Cristea Șoimu

Sâmbătă, pe 27 mai, de la ora 13:00, va avea loc lansarea unei noi cărți de bucate semnate de Maria Cristea Șoimu, Bucătăria Românească la masa Europei. Alături de autoare, vor participa la eveniment Florin Dumitrescu și Adrian Enache, iar dezbaterea pornind de la această carte va fi moderată de Diana Iepure.

Şcoala Prieteniei. Poveşti terapeutice şi exerciţii pentru copiii speciali. 7+, coordonatoare Mariana Augustina Ene

Al doilea volum dintr-o colecție dedicată cadrelor didactice, părinților și specialiștilor în domeniul educării copiilor cu nevoi educaționale speciale le oferă acestora un instrument de lucru bine structurat, terapeutic și distractiv. Acest proiect își propune să contribuie la formarea unei imagini de sine armonioase a copiilor speciali, să le dezvolte încrederea în abilitățile și capacitățile lor de comunicare și relaționare, facilitând o mai bună integrare școlară și socială.

Volumul va fi lansat duminică, 28 mai, de la ora 11:00, la standul C09 al Editurii Paralela 45.

Somnicuțicanii, de Ioana Geacăr, cu ilustrații de Andreea Chele

Pregătește-te să intri în lumea magică a somnicuțicanilor, o lume amuzantă, plină de aventuri și bunătate, cu imaginație multă și voie bună. Nimeni nu plânge, parola e buna dispoziție, așa că intră, totul e posibil! 

Lansarea cărții are loc duminică, 28 mai, de la 13:00, la standul C09 al Editurii Paralela 45.

Minunata călătorie a Almei și a motanului Ivan în Țările-de-Sus, de Andreea Tănăsescu, cu ilustrații de Leonid Gamarț

Andreea Tănăsescu propune o poveste fantastică despre călătoria plină de peripeții a unei fetițe de nouă ani și jumătate, Alma. Asemenea Alicei din celebra poveste a lui Lewis Carroll, Alma călătorește într-o țară minunată (Țările-de-Sus) și, asemenea lui Nils Holgersson, din cartea Selmei Lagerlöf, este însoțită de un animal care vorbește – motanul Ivan. O poveste despre prietenie și speranță, despre lumina din sufletul oamenilor, în ciuda tuturor defectelor care le întunecă mintea și viața: minciuna, răutatea, ambiția, teama, invidia, trufia etc.

Cartea va fi lansată duminică, 28 mai, de la ora 12:00, cu în prezența autoarei și a actriței Marina Fluerașu.

Vă așteptăm cu drag și vă îndemnăm să trimiteți celor dragi cărți din târg, de la Standul Editurii Paralela 45, cu reducere și transport gratuit!

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508