spot_img

Pianistul Kirill Richter vine la București pentru un concert la Palatul Bragadiru 

Unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai scenei muzicale neoclasice, Kirill Richter va interpreta fragmente din albumul său de debut, ”Chronos” . Tânărul compozitor și pianist Kirill Richter vine la București pentru un concert emoționant. ”Sounds and Senses. O seară la Palat cu Kirill Richter”, va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19:00, la Palatul Bragadiru. Devenit faimos în anul 2018, când a compus tematica muzicală a Cupei Mondiale de Fotbal, proiectată pe un ecran gigant din Times Square, New York, Kirill Richter creează muzică pentru televiziune, teatru, balet și cinema. La București va veni însoțit de violonista Alena Zinovieva și de violoncelistul Avgust Krepak, alături de care formează The Richter Trio. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

În cadrul concertului de la Palatul Bragadiru, care va dura 80 de minute, Kirill Richter va interpreta fragmente din albumul Chronos precum: Michigan 7, Ophelia, Chronos sau Dreamer. Biletele au fost puse deja în vânzare și pot fi cumpărate de aici: https://www.teatrulgodot.ro/spectacole/sounds-and-senses-o-seara-la-palat-cu-kirill-richter/ 

Pianistul și compozitorul Kirill Richter este unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai scenei muzicale neoclasice. În concertele sale, artistul ia genul muzicii clasice și îl transpune într-o atmosferă de club asemănătoare mai mult unui show acustic de muzică rock. Kirill Richter și-a creat un stil muzical personal, unic și complet diferit față de cel al muzicienilor clasici. Muzica lui este puternică, emoționantă, iar spectacolele sale sunt complexe și impresionante prin atmosfera pe care acesta o creează.

Fiind mai mult autodidact în materie de studii muzicale, Kirill Richter a avut un parcurs demn de un scenariu de film – a studiat fizica nucleară la Universitatea Națională de Cercetare Nucleară MEPHI, pentru ca apoi să urmeze studii de licență în design vestimentar la Universitatea din Hertfordshire. Însă talentul lui muzical era greu de ascuns, iar primul său concert a fost un real succes, încheiat cu aplauze la scenă deschisă pentru minute în șir.  Cariera lui Kirill Richter s-a dezvoltat rapid – în 2017 a ținut zeci de concerte, a început să scrie muzică pentru lungmetraje și scurtmetraje, a compus muzică pentru balet și teatru. A devenit faimos în 2018 când a compus pentru Fox Sports tematica muzicală a Cupei Mondiale la Fotbal, proiectată pe un ecran gigant din Times Square, New York.

Ulterior, a început să cucerească scena muzicală internațională – a interpretat la Festivalul Reeperbahn din Hamburg și a primit o serie de oferte de la cunoscute case de discuri, săli de spectacole și festivaluri – Elbphilarmonie din Germania, Festivalul Olandez „Classical: NEXT”, Festivalul Britanic „The Great Escape”, Festivalul M.Art din Tel Aviv,  Festivalul Origen din Elveția și Royal Albert Hall.

Kirill Richter creează, de asemenea, muzică pentru teatru, balet și partituri de cinema. Unele dintre cele mai recente lucrări ale sale și anume soundtrack-ul original pentru blockbusterul SF „A Rough Draft”, bazat pe romanul lui Serghei Lukyanenko și muzica pentru drama lui Ivan Tverdovsky „Jumpman” au primit un numeroase premii internaționale. Evenimentul principal al anului 2019 pentru Kirill Richter a fost lansarea albumului său de debut, CHRONOS, la care a lucrat timp de câțiva ani. „Acest album vorbește despre relația mea cu timpul. Cred că timpul apare în viața noastră în diferite stări ale materiei, la fel ca apa care poate fi sub formă de gheață sau abur. Poate fi o amintire a celor care nu mai sunt cu noi, sau o reprezentare abstractă a istoriei ca un vârtej de evenimente, sau reflecții asupra oportunităților pierdute și a multivarianței destinului uman, sau chiar percepția mitologică a timpului ca o creatură vie care este deschisă dialogului.”, explică compozitorul.

Richter Trio, format din Kirill Richter, Alena Zinoveva și Avgust Krepak, a fost fondat în anul 2016. În acești ani, cei trei artiști au susținut împreună zeci de concerte și au avut parte de aplauze la scenă deschisă în săli precum ”Zaradye” din Moscova, Festivalul Origen din Elveția sau Festivalul Reeperbahn din Hamburg, Germania. Richter Trio a atras atenția unei noi generații de fani ai muzicii clasice prin abordarea lor teatrală și stilată a muzicii clasice. 

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul Teatrului Godot, dar și pe platformele de ticketing MyStage.ro, Bilete.ro, Iabilet.ro, Eventbook.ro

Categorii bilete:

Bilet simplu | 200 lei 

Bilet Front Seat | 250 lei 

Bilet The Palace Experience | 400 lei 

www.teatrulgodot.rowww.palatulbragadiru.ro

Concertul „Sounds and Senses. O seară la Palat cu Kirill Richter” este organizat de Ars Gratia Regalia, în parteneriat cu Palatul Bragadiru, Teatrul Godot și The Great Hill Society Club. 

Parteneri media : Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți, Revista Zeppelin, Bucureștii Vechi si Noi, urban.ro, i-concert.ro, emilicalinescu.eu, danbrumar.ro, Agenția de carte, România Pozitiva, I-Qool.ro, clasicradio.ro, clasicradio.ro, b365.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508