spot_img

CONCERT DE 8 MARTIE: Connect-R și BIG BAND-ul RADIO

           Miercuri, 8 martie 2023 (19.00), Ziua Femeii va fi marcată la Sala Radio printr-un concert prezentat de BIG BAND-ul RADIO și invitatul său special: Connect-R. Evenimentul se va derula cu participarea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO și sub bagheta dirijoarei SIMONA STRUNGARU. Concertul se intitulează Noi ne potrivim, după piesa compusă deConnect-R, care va și deschide evenimentul de la Sala Radio.

            În programul serii de 8 martie veți mai asculta hit-uri ca: Tren de noapte, Acasă, Rita, Dacă dragostea dispare, Vara nu dorm, Iasomie, Nu-ți pierde dragostea ș.a. Orchestrația pieselor compuse de Connect-R va fi semnată de Simona Strungaru, Liviu Negru, Sebastian Burneci. Repertoriului concertului de la Sala Radio va fi completat de șlagăre internaționale, ca Purple Rain sau Strangers in the Night. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

ȘTEFAN MIHALACHE – care mai târziu avea să devină artistul pe nume Connect-R – s-a născut pe 9 iunie 1982, în București. Cariera sa artistică a început la vârsta de 8 ani, când a fost selecționat în grupul „Primăvara”, dar nu în calitate de cântăreț, ci în calitate de dansator, acesta învâțând toate tainele dansului modern.

        De la 15 ani, hip-hopul a devenit una dintre marile pasiuni ale lui Connect-R, acesta dedicându-i mare parte din timp, ascultând muzica celor de la The Fugees, Jeru The Damaja, Nas, Non-Fiction, Wu Tang. A intrat prima oară într-un studio în 1997, cu ocazia înregistrării primei sale piese numită „Observ”, de pe compilația Real Hip-Hop. Aceasta a fost înregistrată alături de colegii din trupa fondată de el: „Giganții”.

          În 1999 a lansat o nouă piesă, numită „Operație pe suflet deschis”, care a urcat până pe locul 2 în top 50 la Radio Contact, cel mai cunoscut și apreciat top muzical din România din acele vremuri.

         În 2000, Connect-R a fondat Veritasaga, alături de Jivago, Preaetor şi Dribbler. Prima colaborare cu un nume mare din show-bizul românesc a fost pentru melodia „Fără nume”, a trupei R.A.C.L.A. Această piesă a făcut parte din albumul „Plus infinit” al trupei R.A.C.L.A. 

            În 2006 Connect-R a facut un pas înainte în cariera sa muzicală, stabilind un record impresionant: a fost primul rapper care a evoluat pe scena Eurovisionului: împreună cu Arsenie, el a reprezentat atunci Republica Moldova, în marea finală, cu piesa „Loca”.

           Seria de recorduri nu s-a oprit însă aici: Connect-R a fost singurul artist care a avut 6 piese simultan în playlistul Radio 21. „Dacă dragostea dispare” a fost prima piesă românească de pe YouTube care a fost vizionată de nu mai puțin de 1 milion de ori!

Una dintre cele mai importante colaborări ale lui Connect-R a fost cea cu Loredana, pentru piesele celor doua seriale de la Acasa TV: „Șatra în asfințit” și „Regina”. Colaborarea nu s-a oprit aici, cei doi susținând și câteva zeci de concerte împreună.

A urmat prima colaborare cu Dj Sava, fiind și prima colaborare pentru o piesa house, rezultatul fiind piesa „Sunshine”. Piesa celor doi a fost foarte bine primită de public, urcând rapid în topurile muzicale din România, Bulgaria, Belgia, Franța, Italia, Grecia și Republica Moldova (unde a fost filmat videoclipul). „The Reason” a fost a doua piesă lansată împreună cu Dj Sava. Videoclipul a fost realizat în regia lui Florin Botea.

În 2007, Connect-R a hotărât să revină cu un nou album. Artistul a lucrat la acest album doi ani și toate piesele păstrează feeling-ul R&B, fiind în același timp o mix între vechi și nou, între hip-hop, R&B și soul. Albumul „Dacă dragostea dispare” conține 16 piese, o parte dintre acestea fiind în colaborare cu Alex, Smiley, Don Baxter și Motzu. 

În octombrie 2008 a fost lansat videoclipul celui de-al doilea single extras de pe album: „Nu-ți pierde dragostea”. Videoclipul a fost unul de imagine, alb negru și a fost regizat de Iulian Moga si Florin Botea.

Următorul pas al lui Connect-R în cariera lui solo a fost realizarea piesei „Burning Love”, cea care urma să devină hit-ul anului 2009 și să staționeze o perioadă bună de timp pe prima poziție a Nielsen Music Chart, barometrul de măsurare a difuzărilor radio și tv.

În februarie 2010 a participat, împreuna cu Anda Adam, la Selectia Naționala pentru Eurovision. Piesa acestora – „Surrender”, o piesă cu sound occidental, a primit voturile majorității în sondajele online, însă în clasamentul juriului s-a situat pe locul 7, dintr-un total de 16 piese.

Tot în anul 2010, Connect-R își împlinește un vis, alături de Chris Mayer și Nick Kamarera înființează casa de producție Rappin’ On Production. Anul 2011 vine cu două hituri din partea artistului: „Ring the Alarm” și „Take it Slow”. În vara lui 2012 nu s-a dormit. Piesa „Vara nu dorm” intră pe piața muzicală cu un BOOM, ajungând în heavy-rotation pe toate posturile de radio și TV din România și devenind una dintre cele mai îndrăgite melodii ale anului, alături de „Love is the Way”, un alt hit semnat Connect-R.

După răsunătorul „Dă-te-n dragostea mea”, Connect-R încântă publicul cu „Noi ne potrivim”, „Tren de noapte”, „Bagă mare” – featuring Shift – și „Scrum” featuring Killa Fonic, pe parcursul anilor 2013-2016.

Anul 2017 începe cu „Ceartă artă”, un featuring de success alături de Feli, urmat de „Geneza” featuring Cortez, precum și binecunoscutul single interpretat de doi dintre cei mai talentați artiști ai României: „Semne”, o frumoasă colaborare Connect-R și Andra care a reușit să strângă, în 3 luni, mai bine de 16 milioane de vizualizări în mediul online.

Printre ultimele sale lansări din anul 2019 amintim: „Vrăjitori” (feat. Elianne), „Perfect”, „Încredere” și „Independența”. Lansarile au continuat și în anul 2020 pentru Connect-R, chiar dacă acest an a fost atipic pentru industria de divertisment: piese precum „De vorbă cu mine” feat, Randi, „Rude boy”, „Înapoi la zero”, „Îmi pare rău” etc.

Vara lui 2021 aduce una dintre cele mai așteptate colaborări masculine din muzica românească, Connect-R și Smiley cu piesa „Rita” , o coproducție Rappin’On Production, Sprint Music și Ha Ha Ha Production. 

        Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

         Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.     

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508