spot_img

Concertul “Crăciun Vienez” – un regal muzical în ajun de sărbători!

Concertul “Crăciun Vienez”, cel mai reprezentativ eveniment muzical al sărbătorilor de iarnă, susținut de faimoasa orchestră Johann Strauss Ensemble, va avea loc și anul acesta pe data de 22 decembrie, la Sala Palatului din București, de la ora 20:00. Cu o tradiție de peste 16 ani pe scenele din România,  orchestra Johann Strauss Ensemble condusă de carismaticul dirijor Russel McGregor va începe pe data de 12 decembrie un turneu național în România,  din Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Sibiu, Târgu Mureș, Oradea, Ramnicu Vâlcea și terminând la București. Pe 20 și 21 decembrie,  orchestra are programate două spectacole și în Bulgaria.

Concertul „CRĂCIUN VIENEZ” cel mai așteptat eveniment ce vestește sosirea sărbătorilor de iarnă, aduce în fața publicului iubitor de frumos un repertoriu unic alcătuit din lucrări de muzică clasică ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor (Strauss, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert sau Dvorak), valsuri sau arii de operă celebre. Sunetul tipic austriac, virtuozitatea muzicienilor și momente fine de umor, garantează un spectacol de neuitat.

Prim solist și dirijor al concertelor unice susținute de Johann Strauss Ensemble este Russell McGregor talentatul și charismaticul dirijor al orchestrei celebrului palat  Schonbrunn din Viena. Sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi și mulți alții. 

Născut în Oxford – Anglia, Russell a crescut și a făcut primi pași în muzică în îndepărtata Australie, loc în care s-a întors anul acesta pentru un turneu triumfal în cele mai mari centre cuturale ale acestei țări, totul culminând cu concertul din orașul natal, Brisbane și cel sustinul în Sidney, la celebra Opera House.  În prezent Russel locuiește în Austria, țara care la adoptat și i-a recunoscut meritele artistice. Russell McGregor cântă la o vioară fabricată de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadus Mozart.

Johann Strauss Ensemble este cu siguranță cea mai iubită orchestră de către publicul din România, mărturie stând zecile de concerte cu casa închisă pe care aceasta le-a susținut timp de 16 ani în cadrul deja tradiționalului Turneu de Crăciun. 

Turneul național de anul acesta din România începe pe 12 decembrie la Brașov la Teatrul Sică Alexandrescu, continuă la Arad  unde în 13 decembrie putem asculta orchestra la  Filarmonica de stat Arad,  pe 14 decembrie Crăciunul Vienez ajunge  la Timișoara la Filarmonica Banatul. Pe 15 decembrie, Cinema Florin Piersic din Cluj Napoca va gazdui mult așteptatul concert, iar pe 16 decembrie fiind rândul Sibiului  să îi fie gazdă la Teatrul Ion Besoiu. Pe 17 decembrie, Johann Strauss Ensemble ajunge la Târgu –Mureș la Palatul Culturii,  pe 19 decembrie la Ramnicu Vâlcea la Filarmoica Ion Dumitrescu,  iar pe data de 22 decembrie va încheia turnelul național cu o ultimă reprezentație în București la Sala Palatului.

Fondată în anul 1985, orchestra Johann Strauss Ensemble este alcătuită dintre cei mai talentați muzicieni din Austria, mulți dintre aceștia  fiind de naționalități diferite,  dar cu toții colaborând cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg. 

Sunetul tipic și unic austriac, plus o picătură de umor, stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de virtuoși, aplaudată cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele.  Johann Strauss Ensemble a reușit să încânte toată Europa prin perfomantele sale muzicale. S-au bucurat de reprezentațiile orchestrei spectatori din Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma,  Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Salzburg Linz și desigur, Viena. În turneul Australian muzicienii de la Johann Strauss Ensemble au fost numiți “Regii Valsului”.

Aflați pentru a șaisprezecea oară în România, muzicieni de la Johann Strauss Ensemble vor completa un ciclu de concerte, ce i-au purtat de la izvoare și până la gurile de vărsare ale Dunării, împlinind astfel o  călătorie reală pe valurile “Dunării Albastre”. 

Biletele pentru toate concertele din cadrul turnelului național “Crăciun Vienez” se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, ticketnet.ro, www.salapalatului.ro, www.bilet.ro și format printat la casa de bilete a Salii Palatului sau în magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay. 

Parteneri media:  Metropola TV, Revista Femeia,  prwave.ro, e-femeia.ro, fashion8.ro, widemagazine.ro, certitudinea.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508