Joi, 11 august 2022, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului ”Scrisori către Ion Druță”, de Ștefan Susai, apărut la Editura Cartier. „Dincolo de-a fi o cronică a satelor prin care se perindă Ștefan Susai, monologul epistolar adresat lui Ion Druță este o expresie a nostalgiei pentru vechi, durabil și autentic. Priviri piezișe, aruncate din mers, observații imediate, însoțite de un discret suflu emoțional, alcătuiesc confesiunile unui spirit frământat de pericolul pierderii vigorii și trăiniciei identității țărănești în iureșul globalist. Într-un prezent, în care satul e tot mai pustiit de oameni și de trecut, invocarea unui reper spiritual al locului – Ion Druță – este o încercare de revenire la matricea de valori ale țăranului, adică o aspirație de normalitate.” (Nina Corcinschi)
Preț promoțional în ziua lansării.
Sesiune de autografe.
Alături de autor vor participa:
Oxana Gherman
Galina Anițoi
Vitalie Ciobanu
Moderator: Gheorghe Erizanu
ȘTEFAN SUSAI, scriitor. Născut la Iași, în 1971. Absolvent al Facultății de Drept a Universității din Oradea. Specializări în jurnalism la Sofia, Bulgaria, 2002, 2003 (Radio Management). A fost director al biroului Radio France Internationale Iași în perioada 2004 – 2008. Doctorand la Universitatea de Stat din Moldova cu tema de cercetare „Publicistica literară de la Rampa: Alexandru Robot și Liviu Rebreanu ”.
Publică periodic în reviste de cultură studii de cercetare literară, dar și despre satele din Moldova. Are în revista Timpul o rubrică intitulată „Jurnalul unui fotograf”.
Cărți publicate (selectiv): Ultima casă din URSS, Editura Timpul, Iași, 2009; Hora cu cinci fete, Editura Junimea, Iași, 2017; Sculeni – Moscova – Amur, Editura PIM , Iași, 2019; Cioropcani 110. Zestrea satului. Poveștile satului, Editura PIM, Iași, 2020.
Oxana GHERMAN este câștigătoare al Premiului Național pentru Debut în Poezie „Traian T. Coșovei”, premiu acordat de către Editura Tracus Arte în colaborare cu Asociația Culturală Direcția 9 și Agenția de Carte, pentru volumul de poeme efect întârziat, Editura Tracus Arte, 2021.
Galina ANIȚOI este doctor în filologie, cercetător științific coordonator la Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”. A publicat monografia Inadaptabilul în proza română interbelică, Editura Elan Poligraf, 2007.
Vitalie CIOBANU este scriitor. Cea mai recentă carte publicată: Zilele după Oreste, Editura Humanitas, 2019.
Gheorghe ERIZANU, editor și director al Editurii Cartier. Cea mai recentă carte publicată: Texte egoiste, Editura Cartier, 2017.
Scrisori către Ion Druță, de Ștefan Susai, (Cartier popular). Broșată, 200 pag. Preț: 33 RON/139 MDL
Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe https://cartier.md/
Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe https://cartier.md/
În Cartier popular au mai apărut:
Eu sunt cartea, (antologie de poeme), de Marcela Benea
Filtre. Articole de cultivare a limbii, de Valentin Guțu
Nicolae Simatoc (1920 – 1979). Legenda unui fotbalist basarabean de la Ripensia la FC Barcelona, de Octavian Țîcu și Boris Boguș
Omul Nou. O antologie a poeziei proletcultiste din RSS Moldovenească: 1924-1970, de Dumitru Crudu. Cu o cronologie de Igor Cașu