spot_img

CSWeek continuă cu instalații de artă și ateliere pop-up la ”Străzi Deschise – București, promenadă urbană”

Prima ediție CSWeek SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE / CREATIVE SUSTAINABILITY WEEK 2022, proiectul pilot derulat în perioada 12 – 21 mai 2022, continuă cu o serie de ateliere și instalații de artă într-un pop-up realizat de Galateca și Asociația Culturală NeoArt România în weekend-ul 6-7 august 2022 în cadrul manifestării ”Străzi Deschise – București, promenadă urbană”, organizat de Primăria Municipiului București prin Cul Tur Ed – Direcția Cultură, Învățământ,Turism, alături de ARCUB și PROEDUS – în calitate de operatori zonali. Intersecția străzii Jean Louis Calderon cu strada Thomas Masaryk va fi scena atelierelor și instalațiilor ediției pop-up CSWeek.

Anca Boeriu, Sergiu Chihaia, Alexandru Simion Boeriu și mai tinerii Marian Cîmpeanu, Andrada – Cristina Gheorghe, Iulia Jugaru, Cosmina –Ionela Sandu,  Bianca Sava vor expune lucrările lor, parte din proiectul pilot CSWeek.

CSWeek SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE / CREATIVE SUSTAINABILITY WEEK 2022 va avea prima ediție națională în cursul acestei toamneproiectul pilot, derulat în luna mai a acestui an bucurându-se de o vizibilitate importantă și o audiență numeroasă. În cifre această ediție  a implicat peste 40 de artiști, 12 spații partenere și 20 de companii, ONG – uri sau antreprenori locali. Tema sustenabilității a generat 50 de proiecte creative, 11 animații realizate special de studenții de la facultățile de arte, o seară de filme cu 5 documentare proiectate, 1 conferință cu 15 de speakeri relevanți, artist talk-uri susținute de 20 de artiști, 1 performance, 3 ateliere. Două lucrări de artă realizate live, una realizată pe capota mașinii Mini Racing Electric, alta, pentru EFDen, un mural eco, cu mușchi și vopsea  eco. 7 vitrine de artă și design au conturat expoziția principală CSWeek găzduită la Galateca, iar Camera Neagră a fost special creată pentru proiecția celor 4 filme pe tema sustenabilitătii.

10 instalații de artă au fost special create pentru CSWeek Expo – Tour din materiale reciclate, eco sau cu un concept sustenabil și pot fi vizitate până pe 19 iunie 2022 în tururi ghidate cu mașini electrice, biciclete sau trotinete.

10 zile în care s-au pus întrebări și s-au dat răspunsuri în artist talk sau conferințe online, susținute de voci reprezentative pentru sustenabilitate, artiști, antrepenori, ONG-uri sau influenceri. Astfel Liviu Mihaiu, Noemi Meilman, Gianina Corondan, Zoli Toth, Anca Ghinea, alături de oameni de business precum Mihai Boca (BMW), Marius Dumitrache (Holcim), Alexandru Șeremet ( BMW), Cristian Antonescu (Wood Premium Gifts), ONG-uri Corina Fugaru ( EfdeN), Raluca Fișer (Green Revolution) și artiști, Sergiu Chihaia, Dragoș Neagoe, Radu Drăgușin, Anca Boeriu au dezbătut teme relevante.

Partenerul creativ CSWeek Banca Transilvania, alături de Galateca și Asociația Culturală NeoArt România, a premiat tineri artiști ce au creat lucrări pentru Concursul de animație și multimedia CSWeek BT ”Lasă-ți amprenta asupra viitorului!”.

Evenimentul s-a bucurat până acum de o vizibilitate aparte, peste 5000 de vizitatori, fiind inclus în Bucharest Art Film Festival,  Romanian Design week  și Noaptea MuzeelorDatorită reacției pozitive a publicului și a susținerii locațiilor partenere încă 5 lucrări mai pot fi vizitate pe parcursul verii, și anume cele de la Combinatul Fondului Plastic – Maria Pop Timaru, Roaba de Cultură – Parcul Herăstrău  – Alin Carpen, Hotel Novotel – Alexandru Boeriu, Arcub – Caterina Colasîz, Muzeul Național al Literaturii – Sergiu Chihaia. CSWeek organizat de Galeria Galateca și Asociația Culturală NeoArt România are cainițiator și co- curator pe Andreea Sandu, coordonator și co – curator pe Anca Boeriu și coordonatori Cristian Antonescu, Ecaterina Colasîz, Ana Negoiță

PROGRAMUL POP-UP CSWeek

6-7 august 2022

 PROGRAM 6 AUGUST

17.00-21.00 – instalatie de artă Pășiți cu grijă – realizată de artista Anca Boeriu

17.00-21.00 – instalatie de artă CALCIFICATION – realizată de artistul Alexandru Simion Boeriu

18.00-19.00 – performance pe tema eco –  creativitătii susținut de artistul Sergiu Chihaia, va recrea într-o zonă urbană aridă ființe acvatice din plastic

19.00-21.00 – atelier susținut de artistul Sergiu Chihaia – pe tema creativitatii eco, va învăța publicul participant cum sa creeze ființe acvatice din plastic

19.00-21.00 – proiectie video realizată pe carosabil pe tema sustenabilității si grijii față de mediu – studenți UNARTE

PROGRAM 7 AUGUST

11.00-21.00 – instalatie de artă Pășiți cu grijă – realizată de artista Anca Boeriu

11.00-21.00 – instalatie de artă CALCIFICATION – realizată de artistul Alexandru Simion Boeriu

Eveniment desfășurat în cadrul proiectului Străzi Deschise – București,promenadă urbană, organizat de Primăria Municipiului București prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB și PROEDUS – în calitate de operatori zonali.

#StraziDeschise #PromenadaUrbana #bucuresti #pmb #arcub #proedus #galateca #neoartromania #csweek 

CSWeek – SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE își propune să aducă împreună comunități diferite, artiști, industrii creative, mediul corporate, activiști și ONG-uri, publicul larg, pentru a prezenta inițiative sustenabile pozitive, creatori, expoziții, soluții, reunite pe o platformă a sustenabilității creative.

CSWeek – SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE are două componente, una offline, harta CSWeek cuprinde 12 spații partenere, în care se regăsesc instalații de artă sustenabilă, un tur în București, având punct de pornire expoziția centrală, cu cele 7 vitrine și camera neagră de la Galeria Galateca și platforma online de conectare a celor interesați în sustenabilitate creativă, care colectează informații și resurse legate de sustenabilitate generând un pilot pentru Rețeaua Română de Sustenabilitate Creativă (Romanian Network for Creative Sustainability).

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508