Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor din România și Muzeul Național al Literaturii Române anunță publicarea volumului ”Ce rămâne din viață”, de Robert Șerban, ediție bilingvă, traducere în limba engleză de Lidia Vianu și Anne Stewart, editat de Lidia Vianu.
Un poet care iubește tăcerea
Robert Șerban (n. 1970) e bine cunoscut în România ca scriitor, jurnalist și editor. Locuiește la Timișoara [Capitala Europeană a Culturii 2023]. Foarte prezent în viața literară românească, face emisiuni pentru televiziune, editează o revistă și organizează festivaluri de literatură în orașul lui. A publicat până acum 20 de volume, a fost premiat de mai multe ori, a fost tradus în peste 30 de limbi.
L–am citit prima dată atunci când am tradus în limba engleză o antologie de poezie a Uniunii Scriitorilor din România. L–am remarcat pentru simplitatea și profunzimea emoției. Este un poet timid. Iubește tăcerea mai mult decât vorbele. Cu cât e mai scurt poemul lui, cu atât este mai intens.
Poezia lui Robert Șerban este foarte legată de locul și timpul în care trăiește. Nu este romancier, dar cărțile lui spun multe povești și pot explica ce înseamnă România cititorilor care nu au văzut țara niciodată.
Calitatea de căpătâi a pomelor lui este forța limbajului poetic, care se hrănește, înainte de toate, din concizie. Am adunat aici un mic grupaj de poeme „mute”, care exprimă mai mult decât unele cărți de o mie de pagini.
Lidia Vianu
Robert Șerban. Ce rămâne din viață. Ediție bilingvă. Traducere în limba engleză de Lidia Vianu și Anne Stewart, editat de Lidia Vianu, se lansează oficial la 29 iulie 2022, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:
http://editura.mttlc.ro/robert-serban-life.html
Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii, lidia.vianu@g.unibuc.ro