spot_img

Programul FILM+ lansează apelul de proiecte pentru tinerii cineaști – ediția a VII-a

Cineaștii la început de carieră din România, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina sunt invitați să își înscrie proiectele la cea de-a VII-a ediție a FILM+, programul de sprijin a producțiilor cinematografice independente cu buget redus. Programul FILM + sprijină realizatorii de film care nu au debutat încă în lungmetraj și pe cei care au un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj debut în dezvoltare, producție sau post-producție. Proiectele se pot înscrie prin completarea formularelor online de pe website-ul FILM+, la adresa https://film-plus.ro/how-to-apply/. Data limită pentru aplicații este 5 august 2022. FILM+ facilitează dezvoltarea proiectelor selectate, indiferent de genul filmelor (ficțiune, animație, documentar, experimental) și de stadiul în care se află la momentul aplicației (dezvoltare de scenariu, producție, post-producție).

Totodată, pe parcursul a 10 luni calendaristice, cineaștii beneficiază de oportunități de dezvoltare profesională, creativă și de networking, participă la workshop-uri, masterclass-uri, studii de caz și dezbateri, precum și la sesiuni de pregătire individuale și de grup, coordonate de profesioniștii și partenerii implicați în program, astfel:

  • FILM + Laborator Dezvoltare
    Această secțiune este dedicată proiectelor în stadiul de dezvoltare.
    Proiectele selectate vor beneficia de îndrumare pentru dezvoltarea scenariului și pregătirea pentru etapele de finanțare și producție. Bugetul producției NU este un criteriu de eligibilitate.
    https://film-plus.ro/development-lab-registration/
  • FILM + Laborator Producție
    La această secțiune a programului se pot înscrie proiecte de film cu buget redus (sub 30.000 de euro) aflate într-un stadiu avansat de pregătire, și care au nevoie de sprijin pentru filmare și producție (regie, imagine, sunet, în funcție de nevoile specifice ale proiectului). Proiectele selectate pot beneficia și de resurse fizice (echipamente, locații de filmare, completarea echipei tehnice și de creație).

https://film-plus.ro/production-lab-registration/

 

  • FILM + Laborator Work in Progress
    Realizatorii de film selectați în această secțiune vor primi  sprijin pentru finalizarea proiectelor (filme cu buget redus, sub 30.000 de euro), beneficiind de îndrumare, feedback  și suport tehnic, în funcție de nevoile fiecărui proiect  (postprocesare imagine și/sau sunet, efecte speciale, grafică etc.).

https://film-plus.ro/work-in-progress-registration/

 

Rezultatele selecției Film + 2022 – 2023 vor fi anunțate în doua jumătate a lunii septembrie. 

 

Conceput ca un laborator de lucru, sprijin și promovare dedicat proiectelor de film, animație și video-art independente, FILM+ este primul program din Europa Centrală și de Est, desfășurat anual, ce reunește resurse și expertiză în cadrul unei platforme de colaborare regională, destinată susținerii profesionale a tinerilor cineaști. Programul are un caracter practic, axat pe dezvoltarea, realizarea și promovarea producțiilor audiovizuale de microbuget ale tinerilor artiști proaspăt absolvenți sau autodidacți din România, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova și, de anul acesta, din Ucraina, folosind experiența profesioniștilor consacrați din cinematografia românească și internațională.

 

În cele șase ediții desfășurate până în prezent, FILM+ a susținut dezvoltarea a 85 de proiecte și, de asemenea, a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa la rezidențe, workshop-uri și masterclass-uri susținute de cineaști consacrați și specialiști precum Alexander Nanau, Andrei Ujică, Ada Solomon, Corneliu Porumboiu, Elma Tataragic, Maša Marković, Monica Lăzurean-Gorgan, Radu Jude, Radu Muntean, Ralitza Petrova, Paul Tyler, Selin Karli, Srdan Golubović, Olga Lamontanara, Amra Bakšić Čamo și alte personalități ale industriei de film.

 

Programul FILM+ a fost inițiat în anul 2016 de o echipă de cineaști români formată din directoarea de imagine Ana Drăghici, producătoarea Anamaria Antoci, regizorul Paul Negoescu și Alex Trăilă, consultant în cinematografie și audiovizual, cu scopul de a reuni resurse și expertiză în cadrul unei platforme de colaborare creată în sprijinul realizatorilor de film aflați la începutul carierei.

 

Film+ este derulat de Asociația Graphis 122, alături de parteneri și specialiști implicați în programul de mentorat.

Cea de-a șaptea ediție este co-finanțată de către programul Europa Creativă – MEDIA al Comisiei Europene* și de Centrul Național al Cinematografiei. 

 

Parteneri media: AaRC.ro, București FM, Bookhub.ro, Cinefilia, Ediția de dimineață, E-ZeppelinFilms in Frame,  IQAds, Modernism.ro,  MovieNews.ro, Observator cultural, PlayU.ro, Radio România Cultural, Spot media, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți

 

* Finanțat de Uniunea Europeană. Viziunile și opiniile exprimate sunt doar ale autorilor și nu reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau EACEA-Media. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

 

FILM+ nu are nicio pretenție asupra drepturilor de autor ale proiectelor.

 

INFORMAȚII: contact@film-plus.ro

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508