spot_img

”Zilele Cărții pentru Copii” la Gaudeamus Radio România

Familia celui mai îndrăgit târg de carte din țară se mărește în acest an cu un nou membru: târgul de carte dedicat în exclusivitate celor mai tineri cititori (și cititorilor în devenire), derulat sub numele „Zilele Cărții pentru Copii la Gaudeamus Radio România”. Evenimentul, organizat de Radio România cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, sărbătorită la nivel mondial pe data de 2 aprilie, va avea loc în zilele de 2 și 3 aprilie 2022, în foaierul Sălii  Radio, spațiul care a găzduit primele ediții ale Târgului de Carte Gaudeamus. Târgul va fi deschis între orele 10.00 și 19.00 (sâmbătă, 2 aprilie) și 10.00 și 17.00 (duminică, 3 aprilie), iar accesul publicului va fi gratuit, inclusiv la evenimente. Mii de volume, dedicate copiilor de toate vârstele și adolescenților, publicate de cele mai prestigioase edituri din țară, întâlniri cu scriitorii și personajele îndrăgite, ateliere de creație și o atmosferă magică, pe care doar îmbinarea dintre carte și copilărie o poate crea, vor transforma foaierul Sălii Radio în cea mai atractivă destinație a acestui weekend.

Și pentru că Radio România va însemna întotdeauna multă muzică bună, programul celor două zile va include, alături de evenimentele specifice unui târg de carte, un recital al Corului de Copii Radio, care va avea loc în sala de spectacole, sâmbătă, 2 aprilie, și câteva sesiuni de DJ mix, oferite de tineri profesioniști ai genului, care îi vor iniția în tainele acestei profesii pe și mai tinerii pasionați de muzică. Programul integral este atașat.

Sponsorul acestei ediții pilot a proiectului „Zilele Cărții pentru Copii la Gaudeamus Radio România” este compania Jerry’s Pizza.

Sâmbătă, 2 aprilie 

11.00 – 12.00 Concertul Corului de Copii Radio 

Corul de Copii Radio și dirijorul Răzvan Rădos vă invită sâmbătă, în data de 2 aprilie, începând cu ora  11:00 la un concert matinal dedicat copiilor pe scena Sălii Radio, în cadrul Târgului Gaudeamus.  Acompaniamentul va fi asigurat de către pianista Magdalena Faur. Evenimentul este cu intrare liberă și îi va  avea ca invitați pe actorii Ana Maria Ivan și Vlad Benescu.

Repertoriul va cuprinde multe dintre cântecele îndrăgite ale copilăriei și îi va purta pe ascultători în lumea  Disney sau în cinematografia românească prin titluri ca: The Sound of Music, Veronica și multe alte  prelucrări.

12.00 – 12.40 Editura Nemira 

Cristina Andone, „Atelier de poveste cu Vivaldi, spiridușul primăverii” 

13.00 – 14.00 Editura Casa Radio 

Intâlnire cu Radio Prichindel de Ziua Cărţii pentru Copii – eveniment cu multiple oferte educative și  culturale, care îi va avea în prim-plan pe elevii Liceului Teoretic „Jean Monnet” și Școala Metropolitană ARC  din București: ateliere de lectură şi teatru, o vizită în studioul Mihai Zirra, binecunoscutul studio al Teatrului  Naţional Radiofonic… şi alte surprize!

Invitaţi: actorii Ana-Maria Ivan și Vlad Benescu

Moderator/entertainer: Ligia Necula, realizator Editura Casa Radio

14.00 – 15.00 Radio3Net „Florian Pittiș” 

DJ live mix – DJ Norris 

15.00 – 15.40 Cristina Beatrice Preda 

Atelier de de lectură cu Cristina și Motocel

Dragi copii, mămici, bunici, tătici, 

Să nu vă mirați că primiți acest mesaj de la o hârtie smotocită. Chiar Motocel vă scrie. Cine sunt eu?!  Personajul principal al cărții ,,Vâj-vâj prin călimară”, de Cristina Beatrice Preda, cu ilustrații de Karen  Chemali, editura Creator. 

Descrierea mea oficială este următoarea: 

,,Vâj-vâj! Cine ar fi crezut că Motocel, o hârtie mototolită, poate fi primăvara unei călimări?! Nimeni. Mai  ales după ce a risipit tot albastrul din ținut, Naturală Albastră a fost închisă într-un clopot, iar pe singurul ei  ajutor, Clănt-Ronț, o clanță peltică, au acoperit-o fulgii de cocos. Numai că o hârtie, oricât ar fi ea de  mototolită, nu se lasă învinsă: găsește greieri poeți, lebede ale visării și izvoare ale cernelii. Și cu ele (își) va  salva lumea. Sau…cel puțin, va incerca. 

Nu poți avea niciodată prea multă liniște, atunci cand ești Motocel: hodoronc-tronc se ivește câte un Pieptăn  Galben de eliberat, câte o Peșteră Oftat de îmbunat. Și nu oricum, ci printre alei cu țepi și cactuși. Aaa, v am spus cumva și despre bufnița cu șosete în dungi? Nu?! Atunci, s-a făcut: eu păstrez secretul și voi dați  iute pagina.’ 

Atât eu, cât și Cristina, suntem nerăbdătoare să ne întâlnim de Zilele Cărții pentru Copii la Gaudeamus  Radio România. Vă promitem o mulțime de surprize! 

15.00 – 16.00 Radio3Net „Florian Pittiș”  

DJ live mix – DJ Andrew Maze 

16.00 – 17.00 Radio3Net „Florian Pittiș”  

DJ live mix – DJ Speed 

17.00 – 19.00 Radio3Net „Florian Pittiș”  

DJ live mix – T White 

Duminică, 3 aprilie 

11.00 – 11. 40 EDITURA NEMIRA 

Simona Antonescu, „Să împrietenim copiii cu istoria!” 

12.00 – 12.40 EDITURA ARCO IRIS 

Prezentare interactivă de carte pentru copii, cele mai noi titluri din Colecția „Scrieri pentru copii, de la  bunica”: Ghicitori pentru copii, ediția a V-a, 2022, Povești cu secrete, 2020, Fabule, ediția a ll-a, 2021,  Povești nemuritoare în versuri, ediția a lV-a, 2021, Ghicitori pentru cei mai mărișori, 2021, Vulpea păcălită  de urs, ediția a ll-a, 2022, Învățăm să măsurăm timpul, ediția a ll-a, 2022), cu interpretarea unor fragmente  din poveşti şi concurs de ghicitori cu premii.

Prezintă autoarea, Victoria Furcoiu.

14.00 – 15.00 Radio3Net „Florian Pittiș”  

DJ live mix – DJ Norris 

15.00 – 16.00 Radio3Net „Florian Pittiș”  

DJ live mix – DJ Andrew Maze 

16.00 – 17.00 Radio3Net „Florian Pittiș”  

DJ live mix – DJ Andrew

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508