spot_img

„Urban Christmas Market” – Târgul de Crăciun de la ARCUB

Sezonul sărbătorilor de iarnă începe la ARCUB cu lansarea primei ediţii a „Urban Christmas Market” şi deschiderea expoziţiei „O lume a jocurilor” la Hanul Gabroveni, o ocazie unică de a vizita o colecţie amplă de jocuri vechi prezentate în premieră publicului din România. ”Urban Christmas Market” face parte din seria târgurilor de iarnă organizate de Primăria Capitalei pe parcursul lunii decembrie în mai multe locaţii din Bucureşti. Târgul de Crăciun de la ARCUB „Urban Christmas Market” prezintă cele mai recente creaţii alternative realizate de micii producători locali din comunitatea creativă a oraşului. Bucureştenii au de ales între o selecţie de cadouri originale, produse unicat, decoraţiuni şi obiecte de design.

Printre expozanţii primei ediţii a târgului creativilor din Bucureşti de la ARCUB se numără start-up-uri şi producători de ciocolată, vin, dulceţuri şi sosuri cu ingrediente locale din agricultura organică care pot fi găsite la secţiunea Food & Drinks Corner. La secţiunea Makers’ Market sunt prezente ateliere de parfumerie artizanală de nişă cu produse create exclusiv din ingrediente naturale, creatori de cosmetice 100% naturale obţinute din flora românească, pălărieri, designeri de articole vestimentare şi lucrări de artă în acuarelă, creion pe hârtie şi uleiuri create de elevii Liceului de Arte Plastice din Chişinău.

 

Lista cadourilor originale de la Urban Christmas Market este completată de standul ARCUB cu o selecţie specială de publicaţii ARCUB şi kitul performativ Worker of the Year, primul auto-performance din România care poate fi experimentat în intimitatea propriei case. Din titlurile disponibile la standul centrului cultural sunt publicaţii de artă editate de ARCUB, printre care „Constantin Brâncuşi – Omul şi lucrurile”, „TZARA.DADA.ETC”, catalogul cu texte de Erwin Kessler care a primit Marele Premiu în cadrul Cele mai frumoase cărţi 2016. Pentru cei pasionaţi de istorie, standul ARCUB oferă spre vânzare cărţi despre Bucureşti, de la albume şi volume despre locuri din oraş, la publicaţii despre istoria oraşului.

 

Începând din 3 decembrie, expoziţia-unicat „O lume a jocurilor” expune pentru prima dată public o selecţie inedită de peste 500 de jocuri din colecţia teatrologului şi managerului cultural Alina Moldovan. Expoziţia poate fi vizitată zilnic, între 3 şi 15 decembrie la ARCUB Gabroveni, între orele 12.00 şi 20.00. Desfăşurată în cele trei spaţii expoziţionale de la etajul I al clădirii, expoziţia prezintă jocuri din diferite perioade istorice şi din diferite zone ale lumii – de la jocuri româneşti de la începutul secolului trecut la jocuri din alte țări, pentru toate vârstele (Piticot, Dacii și romanii, Nu te supăra frate, Cine știe câștigă, Turism, Domino, Loto, Micul tipograf, Scrabble etc.), dar și o serie de panouri informative și fotografii legate de istoria jocurilor. Printre cele mai valoroase obiecte expuse se află o tablă de joc de la începutul secolului XX, dar și un jeton de joc gravat manual în sidef, folosit în jocuri de societate de aristocrația britanică din perioada georgiană și victoriană (sec. XVIII-XIX).

 

În cadrul expoziţiei „O lume a jocurilor”, vor avea loc o serie de ateliere educative pentru copiii cu vârste cuprinse între 7-12 ani. Pe lângă atelierele destinate grupurilor şcolare, persoanele interesate se pot înscrie la atelierele deschise publicului larg din 11 şi 12 decembrie. Durata unui atelier este de aproximativ 50 minute, iar numărul maxim de participanți este de 20 copii.

  • 11 decembrie, ora 12:00  – Descoperă lumea prin joacă: atelier de explorare cognitivă prin jocuri senzoriale de observaţie şi mişcare, coordonator: Oana Rusu
  • 12 decembrie, ora 12:00 – Joaca de-a muzica: atelier interactiv de prezentare a instrumentelor muzicale, coordonator: Cătălin Petrescu

 

Program

Urban Christmas Market este deschis zilnic în perioada 6-16 decembrie și 21- 23 decembrie şi se desfăşoară în sălile de la parterul ARCUB Gabroveni, din strada Lipscani 84-90. Programul festiv din luna decembrie de la ARCUB este completat cu desfăşurarea celei de-a 13-a ediţii Noël – Târgul de cadouri de designer, care va avea loc în 18 şi 19 decembrie.

 

Acces

Participarea la „Urban Christmas Market” este gratuită, iar accesul se face după prezentarea Certificatului Verde. Expoziția „O lume a jocurilor” poate fi vizitată pe bază de programare/înscriere la adresa inscrieri@arcub.ro, iar biletele pentru cele două ateliere pentru copii (din 11 și 12 decembrie) au fost puse în vânzare pe site-ul ARCUB: https://arcub.ro/bilete-online/.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508