Editura ASTRALIS anunță apariția volumului de poezie ”Îngerii din Lună” al Cameliei Pantazi Tudor, prozator, eseist, realizator de emisiuni radio, redactor-șef al revistei Astralis, membru al UZPR. În prefața intitulată „64 de reverii selenare” jurnalistul și criticul literar Marian Nencescu precizează: „… cele 64 de stanțe, specie literară cu adânci și subtile rădăcini în creația clasicilor, de la Macedonski la Arghezi, și cu deosebire în opera lui George Bacovia, autorul unui întreg ciclu poetic purtând acest titlu (Stanțe burgheze, apărut în 1946, cu ilustrații de Florica Codrescu), arată deschis opțiunea poetei pentru un <dialog> cu înaintașii, și, totodată, aruncă o provocare deschisă spre o anumită zonă a liricii noastre actuale, lipsită, din păcate, de fiorul metafizic. Alegând ca modalitate de expresie stanța (din italiană, la stanza – n.n.), Camelia Pantazi Tudor se situează de partea liricii de idei, în defavoarea poeziei factuale, facilă și efemeră”.
Scriitoarea Evelyne Croitoru scrie în textul de pe coperta 4: „… Cu sensibilitate, gingăşie, vibraţie, poeta îşi deschide sufletul spre o percepţie a Universului, percepţie pe care o aşază într-o armonie poetică încărcată de mirosul ploii ademenind curcubeul, spărgând pereţii deşertăciunii atunci când orhideele îi înfloresc în suflet. Metaforele realizează transferul semantic prin care limbajul este scos din regimul său abstract şi adus să-i articuleze liric manifestările. Astfel, Camelia Pantazi Tudor transpune în poeme coduri secrete ale trăirilor, construind interiorul subtil de reculegere, de respiro, al sensurilor”.
Poeta Luminița Zaharia, în textul de pe clapeta 1:
„… Îngerii din Lună cuprinde poeme omogene ca stil (lucru admirabil la un volum de debut!), melancolice, departe ducătoare, într-o lume frumoasă, ideală, a iubirii pierdute, a iubirii regăsite, a iubirii perpetue. Versurile au o mare putere de sugestie, sunt ușor asimilabile, ca un cântec care te urmărește obsedant. Am citit-o pe nerăsuflate și m-am simțit imponderabilă, liniștită, îndrăgostită, împăcată cu mine, respirând parcă prin mii de plămâni, pe aleile unei grădini unde fiecare floare mă învăța ceva. Era, evident, grădina raiului…”
Pictorul Gabriel Stan ilustrează volumul cu șapte lucrări grafice, precum și coperta, cu lucrarea „Selenară” – tehnică mixtă. Copertă este realizată de Raluca Tudor.
Camelia Pantazi Tudor a absolvit Facultatea de Finanţe – Contabilitate (A.S.E. București) şi Facultatea de Istorie (Universitatea din Bucureşti).
A debutat literar în anul 2008, în revista „Magazin istoric”, iar editorial, în anul 2010, cu volumul Atingerea unui ideal – literaţii din perioada dinastiei chineze Tang.
În anii următori a publicat volumele (romane, proză scurtă, comentarii literare, eseuri): New Beijing (2012); Momente istorice (2013); Culori secrete (2014); Misterul eșarfei roșii (2015); Taine în vis (2016); Lecturi prin timp (2017), Culori secrete, ed. II (2018); Misterul eșarfei roșii, ed. II (2019); Renașterea unui imperiu: cultură și guvernare în perioada dinastiei chineze Song (2019); Taine în vis, ed. II (2020); Momente istorice, ed. II (2021); Antologia de texte literare Lacrimi de înger (2014) și volumul colectiv de proză scurtă Amprente pe cerul înstelat (2018) – coordonator.
Texte de proză scurtă inedită, comentarii literare, eseuri cu tematică istorică și diverse articole au fost publicate în antologii și numeroase reviste.
Este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, redactor-realizator (din 2014) al emisiunii Portret de autor „Mihail Grămescu”, la Radio Shalom România.
A înființat editura Astralis în anul 2016, organizând evenimente culturale la centre culturale, librării, biblioteci, muzee, galerii de artă, alte instituții de cultură, târguri de carte. Sub egida editurii Astralis a apărut, la începutul anului 2019, o nouă publicație – Revista trimestrială de cultură Astralis.
Din anul 2021, revista Astralis (redactor-șef: Camelia Pantazi Tudor) se află sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.