111 Film & Entertainment, în parteneriat cu Asociația “Ana și copiii”, derulează, în această perioadă, atelierul de scriere creativă “A fost odată”. Acest proiect este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și are ca obiectiv promovarea lecturii și facilitatea accesului la cultura scrisă copiilor care provin din centre de zi. Atelierul de scriere creativă este susținut de scenarista Oana Răsuceanu și se va încheia prin publicarea unui volum colectiv, ilustrat, de povestiri.
„Atelierele de tipul <<A fost odată>> sunt mereu surprinzătoare. Atât pentru trainer, cât și pentru copiii-participanți. Ei descoperă noi și noi lucruri, în primul rând despre ei înșiși. De la o întâlnire la alta, textele devin din ce în ce mai adevărate și mai rupte din universul personal al fiecăruia. Iar pentru trainer e absolut spectaculos să reușească să pășească cot la cot cu cei mici în lumi și povești pe cât de sincere, pe atât de fascinante, care merită să ajungă la cât mai mulți, în forma unei publicații finale”, a declarat scenarista Oana Răsuceanu.
Prin modul în care sunt construite sesiunile atelierului, care vor conține lectura unor texte de autori români contemporani pentru copii, aceștia, pe lângă abilitățile de scriere, vor intra în contact, unii pentru prima dată, cu literatura actuală, depășind textele canonice din manualele școlare. Prin alegerea unor fragmente literare atractive și care să îi fascineze pe copii, aceștia vor descoperi că cititul este o activitatea care îi ajută în dezvoltarea lor ca adulți. Prin participarea la aceste ateliere, micuții își vor dezvolta creativitatea prin expunerea la acest tip interactiv de educație.
„A fost odată” răspunde nevoii de educație non-formală în rândul tinerilor și copiilor, aceasta putând să suplinească o parte dintre carențele sistemului de educație formală.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Despre 111 Film & Entertainment:
111 Film & Entertainment este o companie de producție de film înființată în 2011. Printre filmele produse sau co-produse se numără: Mâine, Bach (r. Mihnea Ciorică; nominalizare la Premiile Gopo 2014 și Premiul Publicului la NexT International Film Festival, 2014), Să Mori de Dragoste Rănită (r. Iulia Rugină; Cel mai bun scurt metraj românesc la TIFF 2014), Piano (r. Dorian Boguță), Ramona (r. Andrei Cretulescu castigator a premiului CANAL+ la Cannes 2015).
Din 2013 și până în prezent, 111 Film & Entertainment a derulat o serie de proiecte în sfera educației cinematografice, devenind una dintre cele mai active organizații în domeniul educației non-formale prin film. Astfel, 111 Film & Entertainment desfășoară o serie de activități și proiecte culturale precum: Filme după gratii – proiecții în penitenciare, Production Hub – Atelier de producție de film, FARAD – Festival de Film Documentar, Dependent de Film – Atelier de Educație Cinematografică – desfășurat în penitenciare, GoBucharest – atelier de educație vizuală pentru adolescenți.