spot_img

Mimi Brănescu vine la ROD SCRIPT într-un atelier de scenaristică

Dacă ai o idee pentru un serial de ficțiune, ai ocazia să o transformi în scenariul unui episod pilot, împreună cu unul dintre cei mai bine cotați scenariști de televiziune din România. Scenaristul și dramaturgul Mimi Brănescu, cel care a semnat, printre altele, scenariul serialului ”Las Fierbinți” difuzat de ProTv, va coordona, în perioada 15 septembrie – 30 octombrie 2021, un atelier de tehnici de scenaristică pentru serii de televiziune și pentru platforme de tip video on demand ca Netflix, HBO sau Amazon Prime.

 

ROD SCRIPT este un atelier organizat în cadrul ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice, editia a II-a,  un proiect al asociației DocuMentor  cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara și realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Județean Timiş.

 

Atelierul este deschis începătorilor, amatorilor de cinema și celor care doresc să își însușească tehnicile de scriere ale unui scenariu dintr-un film, iar participarea în cadrul atelierului este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile la atelierul de scenaristică ROD SCRIPT au început și se vor termina pe 10 septembrie 2021.

 

Împreuna cu scenaristul Mimi Brănescu participanții vor analiza secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală și vor fi îndrumaţi pentru a îndeplini toţi paşii necesari scrierii scenariului, de la idee la redactarea finală. Participanții selectați care nu sunt din Timișoara vor beneficia de cazare gratuită pe durata atelierului.

 

Astfel, prima parte din atelier se va desfășura online, iar a doua parte va avea loc fizic, timp de trei zile, la Timisoara. 

 

Cei interesați pot trimite un CV și un synopsis de o pagină, o idee sau o propunere pentru un episod pilot, la care, după caz, pot adăuga o secvență, un dialog sau alte materiale relevante până pe 10 septembrie, la adresa  monaiepan@yahoo.com. Pentru informații suplimentare puteți contacta Asociația DocuMentor la telefon 0723299322.

 

Pe 28 octombrie cel mai bun episod pilot realizat în cadrul atelierului va beneficia de o lectură la masă cu actori și va fi răsplătit cu o diplomă și un premiu în valoare de 500 de euro în cadrul unui eveniment public organizat la Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Despre Mimi Brănescu

Actorul și dramaturgul Cornel Mimi Branescu s-a născut pe 31 martie 1974 la Lehliu, județul Călărași. A studiat arta actorului, clasa Olga Tudorache, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” – București, promoția 2000. A jucat în „Îmblînzirea scorpiei” de W. Shakespeare, regia Mihai Maniuțiu, și în „Trilogia belgradeană” de Biljana Srbljanovic, regia Theodor Cristian Popescu, ambele la Teatrul „Bulandra”, în „Somnoroasa aventură” de T. Mazilu, „Zoo story” de Edward Albee, „Comedia erorilor” de W. Shakespeare la Studioul „Casandra”.

Cu rolul Bucsan din „Ultima oră” de Mihail Sebastian a obținut premiul de interpretare în cadrul Galei Absolvenților, în 2000. S-a facut remarcat în spectacolul „Arta”, de la Comedie, unde și-a jucat rolul la fel de inteligent ca de obicei. Cel mai des îl putem vedea acum în cinematografe, ca medic în „Moartea domnului Lăzărescu”. A început să scrie teatru, iar piesa lui, „Bigudiuri”, jucată la Nottara, ține afișul de aproape două stagiuni. Despre piesele sale spune că „toate au câte un defect, și asta pentru că nu știu să scriu teatru, ci dialoguri bune. Promit că n-am să mai joc în piesele scrise de mine”. E la fel de tranșant cu ceilalti: „Nu mă înțeleg cu oamenii care cred că doar ei știu ce înseamnă teatrul. Mă enervează lipsa de generozitate. Atunci când oamenii nu-și întind mâini de ajutor, ci asteaptă un pahar cu apă”.

 

ROD SCRIPT este un atelier organizat în cadrul ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice, ediția a II-a, un proiect al asociatiei DocuMentor cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Județean Timiş. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Proiect susținut de: Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Centrul Național al Cinematografiei.

Parteneri: KineDok, One World România, Universitatea de Vest Timisoara, Cinepub, Kuda.org (Serbia), Caravana Medicală Împreună pentru viață ATI Timisoara

Sponsori: Hella și Groupama

 

 

Despre DocuMentor

 

DocuMentor este prima asociație a cineaștilor și a producătorilor independenți de film documentar din România. DocuMentor grupeaza regizori si producatori de film documentar din Romania. Proiectele noastre acoperă: reforma TVR, un centru regional de film în partea vest a Romaniei, coproducții internaționale de film. Printre obiectivele noastre principale se numără: accesul producătorilor români la co-producțiile internaționale, dar și o reprezentare mai bună pe piața de profil, crearea premiselor favorabile realizării documentarelor românești la un standard ridicat prin colaborarea cu experți străini, cât și o relaționare eficientă între profesioniștii din această industrie.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508