spot_img

Olympus Mons a lansat videoclipul piesei “Crimson Dreams”

Vineri, 9 octombrie 2020, câștigătoarea Marelui Premiu al concursului Posada Rock 2020, trupa de domm metal Olympus Mons, a lansat cel de-al treilea videoclip din carieră, pentru piesa „Crimson Dreams”. Creat la scurt timp după închiderea stării de urgență, este un cântec care s-a legat foarte repede și care a prins imediat la cei care au avut ocazia să îl asculte live în concurs. 

“La una dintre repetiții Eugenia a început pur și simplu să cânte intro-ul. În jumătate de oră după aceea cred că aveam deja gata 50% din armoniile de chitări, iar mie și lui Cristi (tobe) ne-a fost cel puțin natural să creăm partea ritmică. Ne-a luat două repetiții să terminăm melodia și imediat ce am fost multumiți de ea, am intrat în studio și am tras-o. Datorită versurilor lui Victor, care dupa părerea mea a fost cât se poate de inspirat în a transmite simplu, crud, dar și destul de adânc, muzica prin cuvinte, Theo Ghenea a fost inspirată la rândul ei să ne creeze acest videoclip. Nu ne-a zis că se apucă de el, doar ni l-a arătat când a fost gata. Și evident am rămas uimiți de măiestria prin care a reușit să adâncească și mai mult meaning-ul acestei piese, atașând imagini muzicii,” a povestit Alex Toderasc, chitara bass.

“Crimson Dreams pentru mine înseamnă drumul prin viață, când ești sincer cu tine și recunoști că puțin este sub controlul tău, oricât de dureros ar fi. Este umbra din trecut care te urmărește amenințătoare, cea care te face să lupți mai tare și să fii mereu mai bun, pentu că ai cunoscut și frumosul, și știi că merită. Este oscilația inevitabilă între starea de incertitudine și siguranța că va veni și soarele. Nimic nu este permanent, dar autenticul îți oferă libertate,” a spus Eugenia Antonia Pupeza, clape.

Trupa românească de doom metal, Olympus Mons –OM – a fost lansată în 2018 de către membrii fondatori Victor Frunza (voce), Cristi Lincu (chitară), Alex Toderasc (chitară bass), Cristi Filipescu (tobe) și Eugenia Antonia Pupeza (clape). Dovadă a puternicii chimii muzicale care îi leagă, drumul până la compoziție a fost scurt, în doar câteva luni trupa având deja finisate 7 piese. Olympus Mons a lansat primul video oficial în decembrie 2019 pentru piesa “The Heavens Below”, urmat în februarie anul acesta de “Darkness Takes Over”. Formația aduce un sunet proaspat în industria de doom metal autohtonă, cu piese noi care vorbesc profund despre experiențele personale ale membrilor trupe.

În luna septembrie Olympus Mons a câștigat Marele Premiu al competiției de prestigiu Posada Rock 2020, alături de un premiu special oferit de Psychosounds Music. În acest context, lansarea “Crimson Dreams” a venit la fel de firesc ca tot ceea ce s-a întâmplat până acum în parcursul muzical al trupei. Este o piesă puternică și care OM speră să ajungă la cât mai mulți oameni și să îi atingă, să reușească să îi facă să treacă prin mai multe stări sufletești și să își dorească să îi dea play de cât mai multe ori.

“Crimson Dreams este despre lupta interioară din sufletul fiecăruia. Lupta dintre bine și rău, dintre visele născute în lumina purpurie a răsăritului și realitatea, uneori crudă, care vine și ni le ia. Despre perfecțiunea momentului trăit și visat cu ochii deschiși, care într-o secundă se poate transforma în deznădejde. Despre un joc constant între extaz și agonie, despre fericirea, prea scurtă, a unui moment perfect, dar și despre adâncimea sentimentului de pierzanie în care te poți scufunda și în care realizezi că tot ce contează este adevărul. Adevărul despre tine însuți, ușă pe care o dată ce ai deschis-o și ai privit înăuntru, nu o vei mai închide vreodată. Acolo ești TU, cu fapte bune și păcate, dar fără compromisuri și bariere,” a spus Victor Frunza, voce.

“Pentru mine, Crimson Dreams, prin forța sa melancolică, este o contemplare a trăirilor care ne definesc ființa. Necruțătoare, dar în același timp senină, are capacitatea de a te purta de la consternare la speranță, înmărmurind iluzii fragile în statui agonizate. Începând cu tema bântuitoare de pian pana la acordurile devastatoare dinspre final, această piesă este străbătută de un gravitas care mă face să levitez. A te prăbuși și a lua-o de la capăt, a ierta și a te ierta, a lupta cu propriul “destin” – toate astea sunt cuprinse in Crimson Dreams, o piesă care, chiar prin oglindirea unor trăiri de plumb, are purerea de a te mistui pâna la purificare,” a explicat Cristi Lincu, chitară.

 

“Ce înseamnă pentru mine Crimson Dreams? Este o piesă scrisă din suflet pentru un alt sau pentru alte suflete! O piesă care a fost compusă cu multe trăiri și emoție. Ceva ce a plecat din fiecare dintre noi și a ajuns să fie ca un pansament. Un pansament de care ai nevoie atunci când ai impresia că ai cazut. Când ascult piesa asta, îmi apare un zambet pe buze și mă gândesc că nimic nu mai are ce să mă mai pună în genunchi. Mă bucur enorm de mult că toți am rezonat și am fost pe aceeași lungime de undă când am scris-o. Dragii mei, compoziția asta este pentru voi și pentru momentele când credeți că nimic nu mai are rost. Greșit! Aici aveți salvarea :),” a adăugat Cristi Filipescu, tobe.

 

Videoclipul semnat de Theo Ghenea poate fi urmărit pe canalul oficial de YouTube al trupei, iar piesa poate fi ascultată pe toate principalele rețele de streaming online. Olympus Mons își așteaptă fanii și pe Facebook și Instagram, unde este cât mai aproape de ei și interacționează constant.

 

“Piesa asta, după parerea mea, îi inspiră pe cei care o ascultă. Și ăsta e și mesajul pe care Crimson Dreams îl are pentru mine: atunci când visele „de purpură” ale fiecărui OM, dorințele cele mai sincere care de multe ori se nasc în copilărie/adolescență, par că nu se vor împlini niciodată, abia atunci poți începe să le iei în serios și să încerci să le realizezi. Dar, toate lucrurile astea au un cost. Și costul ăla este de multe ori sinceritatea interioară, sinceritatea sinelui care realizează de fapt iluzia derizorie a vieții de zi cu zi, întorcându-se apoi la puritatea și dorința primordială de a trai, crea, indiferent de povara păcatului originar impus de societate,” a concluzionat Alex Toderasc.

Olympus Mons va intra acest an și în studio pentru a înregistra primul album din cariera. OM salutes you!

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508