O nouă publicație îmbogățește catalogul editurii Rediviva din Milano: apariția în limba italiană a volumului ”Ciuleandra” [”La Ciuleandra”] de Liviu Rebreanu, care apare în colecția Quaderni Romeni, o colecție care aduce în atenția publicului cititor italian comori ale literaturii românești, mari clasici români. Volumul marelui scriitor a apărut în anul 1927, și la mai puțin de trei ani, în 1930 vede prima traducere în limba italiană la editura La Nuova Italia / Perugia-Venzia, în traducerea lui Venere Isopescu, cu prefața semnată de Giulio Bertoni, După 90 de ani de la această primă apariție în limba italiană, editura Rediviva din Milano, a reluat publicarea volumului cu o nouă traducere semnată de Alessio Graziano Colarizi și Alina Monica Turlea.
În anul 2015, tot în cadrul colecției Quaderni Romeni, a fost publicat volumul Adam și Eva [Adamo ed Eva], cu o traducere semnată de Davide Arrigoni. Tot în cadrul acestei colecții au apărut de-a lungul anilor volumele: Craii de Curte Veche [I Principi della corte antica] de Mateiu Caragiale, Dimineața unui miracol [La mattina di un miracolo], În absența tatălui [In assenza del padre], de Stelian Turlea, s.a.
____________________________________________
Editura REDIVIVA a fost fondată în anul 2012 la Milano, în cadrul Centrului Cultural Italo-Român, formată din scriitori, poeți, profesori, traducători. În cei opt ani de la fondare editura, care nu este o inițiativă instituțională, a publicat în jur de 80 de titluri (literatura, istorie, artă, memorialistică, poezie, eseistică), ediții în italiană, română sau bilingve, aducând în atenția publicului cititor din Peninsulă autori clasici români, poeți, repere din istoria României, cataloage de artă etc. În decursul anilor, Rediviva a făcut numeroase donații de carte bibliotecilor italiene, la cererea unor fundații, școli sau universități. Volumele Rediviva sunt în interesul publicului larg, cu precădere pentru elevii, tinerii români din școli și Universități, studenți, masteranzi, doctoranzi. La invitația bibliotecilor italiene, a unor școli, fundații sau universități, în comunitatea românească,asociații, parohii, Rediviva organizează dese întâlniri privind cultura românească, prezentând proiectele sale editoriale.