Asociaţia 7 ARTE celebează Luna Femeii cu 4 ateliere de lectură și de cultură generală prin care va face cunoștintă copiilor (vârste între 6 și 10 ani) cu românce isteţe care au schimbat mentalități, au inovat și au făcut pionierat în domeniile în care au fost active. Atelierele au loc în fiecare sâmbătă a lunii martie, de la ora 11.30, în librăria Cărtureşti Veranda Mall.
Conceptul de ateliere aparţine Asociaţiei 7 ARTE şi este implemantat alături de Librăriile Cărtureşti.
Calendarul atelierelor este următorul:
7 martie, de la ora 11.30, copiii „se întâlnesc” cu Smaranda Brăescu și Escadrila albă, primele românce care au survolat cerul
14 martie, de la ora 11.30, micuţii o vor „cunoaște” pe Cella Delavrancea, copilul minune al pianului românesc, care a trăit 104 ani și a concertat alături de George Enescu.
21 martie, de la ora 11.30, copiii află care-i profilul unui spion vorbind despre cântăreața Maria Tănase și despre Vera Atkins, două talentate românce, ajunse agente sub acoperire.
28 martie, de la ora 11.30, „întâlnire” memorabilă cu două doamne care au revoluționat medicina la nivel internațional: Sofia Ogrezeanu, prima femeie neurochirurg și Sylvia Hoișie, cercetătoare care a contribuit la realizarea medicamentului Polidin, un stimulator al imunității.
Preț atelier: 25 lei per copil.
Înscrierea este obligatorie si de face pe baza de email la liviarosca@gmail.com.
În fiecare an, în luna martie, Asociaţia 7 ARTE aduce în atenţia publicului poveştile unor femei care, prin contribuţai lor, au schimbat lumea.
„În 2018 am ales să celebrăm luna femei printr-o serie de ateliere dedicate fetelor smART din carţile pentru copii. Cei mici au avut ocazia să discute la atelierele organizate de 7 ARTE şi despre eroine atipice, nu doar despre modelele feminine în stilul prinţeselor Disney. În 2019 am prezentat copiilor vieţile unor femei de ştiinţă, iar anul acesta este rândul româncelor smart, care au gândit şi acţionat cu spirit inovator, pasiune, perseverenţă şi încredere în sine, până când au ajuns acolo unde nimeni înaintea lor nu a reuşit.”, explică Livia Lucan-Arjoca de la 7 ARTE.
Asociaţia 7 ARTE (www.7arte.org) este o organizaţie non-profit infiinţată în 2015. Misiunea 7 ARTE este să promoveze cultura, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor. Aşa s-a născut smARTkid, un program amplu al Asociaţie 7 ARTE, care înseamnă implementarea unor proiecte de educaţie experienţială şi de educaţie prin cultură. Prin smARTkid, 7 ARTE organizează ateliere creative, educative şi recreative pentru copii şi tineri, în marea lor majoritate GRATUITE, sau cu un preţ simbolic.
Încă de la înfiinţare am oferit concepte unice, precum atelierele de lectură cu scriitori şi ilustratori de carte, în spaţii neconvenţionale, care apoi au fost preluate în piaţă şi de alte entiăţi, dovedindu-se un model de succes.
Prin proiectele 7 ARTE oferim copiilor accesul la cultură şi la educaţia non-formală, în completarea educaţiei formale, pe care nu o înlocuim. Pentru mai multe detalii, www.7arte.org.