Joi, 12 decembrie 2019, de la ora 19.00, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă invită la vernisajul expoziției TONITZA 70, care va avea loc la Sala Irina Nicolau.
La mai bine de 70 de ani de la înființare, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București își propune să deschidă în sălile Muzeului Național al Țăranului Român din București, o expoziție cu lucrări de pictură, sculptură și grafică aparținând artiștilor care au fost profesori de specialitate ai acestei unități de învățământ, în decursul timpului. Chiar și numele liceului, primit în 1970, trimite la un mare artist și profesor: Nicolae Tonitza. Multe lucrări ale artiștilor care au predat la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” se vor regăsi pe simezele acestei expoziții. Printre artiștii – profesori se află figuri reprezentative pentru arta românească, începând cu deceniul al cincilea al secolului trecut și continuând până astăzi. Artiștii reprezentativi pentru Liceul „Nicolae Tonitza”, prezenți la această manifestare, s-au remarcat prin participări la mari expoziții în țară și în străinătate, despre opera lor s-au scris studii sau monografii, lucrările lor au intrat în muzee importante de artă contemporană. De remarcat și faptul că, în foarte mute cazuri, mulți profesori ai liceului au devenit și profesori universitari. Mulți absolvenți ai acestei școli au devenit, la rândul lor, plasticieni, iar unii chiar profesori la Liceul „Nicolae Tonitza”, asigurând continuitatea în îndrumarea elevilor în lumea artelor plastice. Expoziția care urmează să fie deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român va oferi vizitatorilor un ansamblu de lucrări de înaltă ținută artistică ilustrând mai multe decenii de plastică bucureșteană și având ca numitor comun Liceul „Nicolae Tonitza”.
Expoziția TONITZA 70 va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 19 decembrie 2019, de marți până duminică. Lunea este închis. Intrarea este liberă.
Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.onlinegallery.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.