spot_img

Editura Tracus Arte la Târgul de carte Gaudeamus, ediția a XXVI-a

În perioada 20-24 noiembrie 2019, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, ediția a XXVI-a, Editura Tracus Arte va fi prezentă cu peste 400 de titluri. Cu un portofoliu care an de an este în continuă creștere, editura vă invită la evenimentele de lansare a volumelor recent publicate, precum și la întâlnirea cu autorii acestora.

Dintre titlurile recent apărute menționăm: Exuberanța copilăriei, de István Kovács, Banda trunchiului. O poveste romantică despre briganzi și dragoste, de Paul Van Ostaijen, Femeia care și-a pierdut bărbatul, de Sādegh Hedāyat, O țară plină de eroi, de Carmen-Francesca Banciu, Orașul promis, de Valentina Șcerbani, Casa noastră cea de toate zilele, de Şerban Tomşa, Filip și întunericul, de Mihai Măniuțiu, Cartea pierdută, de Ion Mureșan, Opere 8. Maramureș, de Dumitru Țepeneag, Mari corespondențe, de Livius Ciocârlie, Antoine de Saint-Exupéry, de Virgil Tănase, Autenticitatea, sensuri și nonsensuri, de Ștefan Firică, Insula Fertilităţii urmată de periplul lui Simplicissimus prin aproape acelaşi loc, de Henry Neville, și noi am crezut, de Radu Ștefănescu, miere pentru toate exponatele, de Artiom Oleacu, Meditațiile bătrânului despre singurătate, de Vlad Sibechi, un cap pentru un coș de gunoi, de Artur Cojocaru, Opere XV (Titus Andronicus, Zadarnicele chinuri ale dragostei, Cymbeline), de William Shakespeare, Confiscarea instrumentelor, de Jerzy Jarniewicz, Insula timpului. 4 poeți din Ucraina și Rusia, antologare de Ivan Pilchin, Descheierea corpului, de Aksinia Mihaylova, Jung și filosofia umbrei, de Ștefan Bolea, Demonologia basmului popular românesc. Motivul zmeului, de Petru Adrian Danciu, Sfinți, vânturi și alte întâmplări, de Dumitru Radu Popa, Un mic arhipelag, de Radu Sergiu Ruba, Trilogia transilvană, de Miklós Bánffy.

 

În perioada 20-24 noiembrie 2019, volumele vor beneficia de discounturi.

 

Mai multe informații la www.edituratracusarte.ro

 

 

Programul lansărilor

Editura Tracus Arte, Stand 163, Pavilion B2, Romexpo

 

Vineri, 22 noiembrie

 

ora 16:00

Exuberanța copilăriei, de István Kovács

(traducere din limba maghiară, prefață şi note de Susana Vlaicu şi George Volceanov)

Invitați: István Kovács, George Volceanov

Moderator: Teodor Dună

 

 

Sâmbătă, 23 noiembrie

 

ora 13:00

Cerul, în direct, de Adam Puslojić

Invitați: Mircea Dinescu, Nicolae Mareș

Moderator: Andra Rotaru

 

ora 14:00

DÍPTICO POÉTICO
DIPTIC POETIC
AMOR CÓSMICO / IUBIRE COSMICĂ
LA MANOSEADA / FEMEIA PIPĂITĂ, de Rodrigo Guzmán Barros (Ricki)

Invitat: Dan Mircea Cipariu

Moderator: Teodor Dună

 

ora 15:00

Autenticitatea, sensuri și nonsensuri, de Ștefan Firică

Invitați: Ion Bogdan Lefter, Constantin Vică

Moderator: Vasile Mihalache

 

ora 16:00

țară plină de eroi, de Carmen-Francesca Banciu

Invitată: Carmen Mușat

Moderator: Andra Rotaru

 

ora 17:00

Cartea pierdută (o poetică a urmei), de Ion Mureșan

Invitați: Călin-Andrei Mihăilescu, Ioan Groșan

Moderator: Teodor Dună

 

 

Duminică, 24 noiembrie

 

ora 13:00

Opere XV (Titus Andronicus, Zadarnicele chinuri ale dragostei, Cymbeline), de William Shakespeare, ediție coordonată și îngrijită de George Volceanov

Invitați: Horia Gârbea, Lucia Verona, George Volceanov

Moderator: Andra Rotaru

 

ora 14:00

Orașul promis, de Valentina Șcerbani

Invitați: Raluca Dună, Vladimir Bulat

Moderator: Cătălina Matei

 

ora 15:00

Meditațiile bătrânului despre singurătate, de Vlad Sibechi

un cap pentru un coș de gunoi, de Artur Cojocaru

Invitat: Sorin Despot

Moderator: Andra Rotaru

 

Website Editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2019/11/15/editura-tracus-arte-la-targul-de-carte-gaudeamus-editia-a-xxvi-a/

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508