spot_img

Zilele Jazzului Maghiar la Bucureşti

Zilele Jazzului Maghiar la Bucureşti este un nou proiect al Institutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, ce se va desfășura în perioada 16-19 octombrie 2019.

”Institutul a invitat şi până acum artişti şi formaţii de jazz maghiare în Bucureşti şi în România, din această toamnă însă ne propunem să prezentăm anual publicului şi specialiştilor din domeniu câte un eveniment jazzistic concentrat, aducând în faţa lor diferitele curente ale jazzul contemporan maghiar.

 

În cadrul primei ediţii a Zilelor Jazzului Maghiar la Bucureşti vor avea loc următoarele concert:

Boros Zoltán Trio, miercuri, 16 octombrie 2019, ora 19.00, Institutul Maghiar din Bucureşti

http://www.bukarest.balassiintezet.hu/ro/zsofia-csanki-danse-macabre-la-bidff/boros-zoltan-trio/

 

Bohém Ragtime Jazz Band, joi, 17 octombrie 2019, ora 19.00, Teatrelii – creart, Lahovari 7.

http://www.bukarest.balassiintezet.hu/ro/zsofia-csanki-danse-macabre-la-bidff/bohem-ragtime-jazz-band/

 

Trio Kolta feat. Berki Szofi, vineri, 18 octombrie 2019, ora 21.00, La Mama – Muzeul Ţăranului, Monetăriei 3.

http://www.bukarest.balassiintezet.hu/ro/zsofia-csanki-danse-macabre-la-bidff/trio-kolta-feat-berki-szofi/

 

Binder Károly & borbély Mihály, sâmbătă, 19 octombrie 2019, ora 20.00, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Ştirbei Vodă 33.

http://www.bukarest.balassiintezet.hu/ro/zsofia-csanki-danse-macabre-la-bidff/duo-binder-karoly-borbely-mihaly/

 

Prima ediţie a Zilelor Jazzului Maghiar la Bucureşti este deschisă de Boros Zoltán Trio, concert cu ocazia căruia îl sărbătorim pe Boros Zoltán, un muzician de jazz care a contribuit în mod esenţial la promovarea jazzul, a muzicii vechi şi a muzicii uşoare maghiare din Transilvania. În această seară îi are ca parteneri pe compozitorul şi basistul Virgil Popescu, conducător artistic al formaţiei Zan, respectiv pe Trendler József, toboşarul legendarei trupe Metropol.

 

În a doua zi urcă pe scenă Bohém Ragtime Jazz Band, o trupă care promovează jazzul tradiţional, prezentând publicului muzica jazzului american din prima jumătate a secolului trecut, invocând în acelaşi timp şi atmosfera Budapestei din anii fericiţi de pace. Cu o istorie de peste patruzeci de ani, Bohém Ragtime Band a fost invitată deja pe cele mai mari festivaluri de marcă din lume, de la Berlin până la Oslo, Drezda, Breda, Porito, Montreux, Ascona, Bude, Rimini şi Sacramento.

 

În ordinea evoluărilor a treia trupă, Trio Kolta feat. Berki Szofi induce prin muzica ei o atmosferă total diferită. Conducătorul trupei, Kolta Péter cântă la chitară rece, flamenco, compoziţii inspirate din picturi, ale căror varietate coloristică se accentuează prin stilul latino al cântăreţei Berki Szofi.

 

Prima ediție a Zilelor Jazzului Maghiar la Bucureşti se încheie cu concertul susţinut de Duo Binder Károly & Borbély Mihály, format din doi muzicieni de excepţie care se declară cetăţeni ai jazzului şi despre care compozitorul Petrovics Emil scrie că „îndeplinesc toate obligaţiile morale ale muzicii: ne înveselesc, ne întristează, ne îndeamnă la meditaţie, ne extaziază”. Binder Károly este pianist şi compozitor distins cu premiul Erkel, iar Borbély Mihály este multiinstrumentalist şi compozitor distins cu Premiul Liszt, ambii sunt profesori la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta.

 

Formaţiile vor fi prezentate de Alexandru Şipa, Florian Lungu şi Mircea Tiberian.

 

Avem speranţa că Zilele Jazzului Maghiar la Bucureşti va deveni un brand al Institutului nostru precum Zilele Filmului Maghiar şi Festivalul Muzicii Maghiare, iar publicul va aştepta ediţiile noi de la an la an.

 

Evenimentul se realizează cu sprijinul Fondului Naţional de Cultură al Ungariei, în parteneriat cu Asociaţia ErGo, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Teatrelli – creart, Fundaţia Muzza, La Mama – Muzeul Ţăranului. ”- anunță Institutul Maghiar din Bucureşti

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508