Miercuri, 24 aprilie 2019, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, va avea loc un concert de gală, cu triplă semnificație. Vor urca pe scenă laureații concursului „Drumul spre celebritate”, Ediția a IX-a, considerată „singura competiție muzicală din România care deschide porțile scenelor importante”. Totodată, seara de miercuri va aduce un omagiu Eroilor căzuți în Primul Război Mondial printr-un concert emoționant susținut de tineri și foarte tineri interpreți, cu participarea Corului de Copii Radio. Evenimentul încheie, cu același prilej, seria de evenimente „100 de ani în 100 de concerte” organizată de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 București, prin Centrul Cultural al Sectorului 1. Alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Radu Popa, vor concerta laureații prestigiosului concurs: Andra Mărgineanu – pian, Andra Lucia Matei – vioară și Paul J. Boylan – bariton. Evenimentul va continua prin concertul susținut de Corul de Copii Radio sub bagheta lui Răzvan Rădos. Programul va cuprinde lucrări de A. Vivaldi, W.A. Mozart, S. Pautza, G. Musicescu, D. Voiculescu, dar și aranjamente originale ale unor cântece de arme românești și italiene realizate de compozitorii Dan Variu și Paolo Marzocchi. La pian: Magdalena Faur. Evenimentul va fi prezentat de Sebastian Crăciun. AgențiadeCarte.ro este partener media.
Pianista Andra Mărgineanu este absolventă al Colegiului Național de Muzică „George Enescu”, clasa de pian a prof. Mihaela Zamfirescu. În prezent este studentă a Universității Naționale de Muzică București, în anul IV de licență, la clasa prof. conf. Dr. Vlad Dimulescu. A susținut recitaluri și concerte atât în țară cât și în străinătate: la Muzeul Paul Constantinescu şi la Centrul de Cultură – Ploieşti, în cadrul proiectelor organizate de Institutul Cultural Român la Istanbul, recitaluri susținute în cadrul Fundației George Enescu ș.a.
Tânăra violonistă Andra Lucia Matei a început studiul viorii de la vârsta de 7 ani. A absolvit Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galați și apoi a devenit studentă la Universitatea Națională de Muzică București, unde a studiat vioara cu Gabriel Croitoru. De-a lungul anilor a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, dintre care: 2016 – finalistă a Concursului Muzical de Interpretare „Lions” Sofia, Bulgaria, în 2017 – premiul I la Concursul Național de Interpretare Muzicală „Mihail Jora”- București. În 2017 a devenit artist instrumentist al Filarmonicii „George Enescu”- București. În prezent este doctorand în cadrul Universității Naționale de Muzică București.
Născut în anul 2000 la Cluj-Napoca, tânărul bariton Juhasz-Boylan Pal-Karoly este în prezent student al Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest – Timişoara. A fost complimentat pentru vocea sa de la vâste foarte fragede, fapt care l-a motivat sa aprofundeze studiul şi să îşi dezvolte calităţile vocale.
Acest eveniment este inclus în proiectul „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural al Sectorului 1, în cadrul programului ”CENTENAR PENTRU TOȚI 2017-2020”. Evenimentul face parte, totodată, din programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR și dedicat tinerilor muzicieni excepționali din România prin intermediul căruia aceștia găseasc reale oportunități de afirmare acasă, pe scenele din România.
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, TVR3, EnjoyTV Romania, Adevarul, Dilema Veche, Historia, Observator Cultural, Unica, Avantaje, TVMania, Psychologies, Eva.ro, Agenția de Carte, LiterNet.
Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
UCIMR este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 22 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.
Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.
De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.
Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.