Asociația Culturală Kitharalogos lansează cea de-a doua ediţie a Bursei Kitharalogos, al cărei scop este promovarea muzicii româneşti contemporane şi sprijinirea tinerilor interpreţi români care se pregătesc de o carieră muzicală. Proiectul, sub egida Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a IX-a, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, se va desfăşura sub forma unui concurs online şi se adresează tuturor chitariştilor români născuţi după 1.01.1989: perioada de desfăşurare este 15 februarie-15 octombrie 2019. Premiile de anul acesta au o valoare totală de 2000 de euro, incluzând o bursă de 2000 RON oferită de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România la ICon Arts Transilvania 2020.
Programul trebuie să conțină o lucrare scrisă de un compozitor român pentru proiectul „Musica” din cadrul Festivalului Internaţional „Serile de chitară” şi o altă lucrare la alegere, cu durata de 4-9 minute, care vor fi postate online pe pagina de youtube a asociaţiei.
Juriul, alcătuit din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti, este format din: conf. univ. dr. Constantin Andrei (Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca), conf. univ. dr. Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu (Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), conf.univ. dr. Daniel Dragomirescu (Universitatea de Arte „George Enescu”, Iaşi), lector univ. dr. Gabriel Mălăncioiu (Facultatea de Muzică, Universitatea de Vest, Timişoara), lector univ. dr. Beke Istvan (Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca), C.D.A. dr. Costin Soare (Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti). Acestora li se va alătura, în calitate depreşedinte al juriului, unul dintre cei trei invitaţi de marcă ai ediţiei 2019 a Festivalului Internaţional „Serile de chitară, care va fi anunţat în curând.
Pentru mai multe detalii şi regulamentul complet, vă rugăm să accesaţi: https://www.seriledechitara.ro/bursa-kitharalogos-2019/
Proiect co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.