spot_img

15.500 de euro strânși prin Genesis for Life pentru dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului ,,Marie Curie”

Pe 20 februarie 2019, în Sala de Marmură a Cercului Militar Național din București, Genesis Collegiate a organizat gala caritabilă Genesis for Life, al cărei scop a fost strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui bronhoscop rigid care va ajunge în dotarea secției de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului ,,Marie Curie”, coordonată de medicul Cătălin Cîrstoveanu. Inițiativa grupului școlar Genesis Collegiate, o instituție privată de învățământ cu 20 de ani de experiență în România, este un proiect pilot în țara noastră de includere a activităților de responsabilitate socială în educația tinerilor elevi ai școlii. În cele 6 ediții ale evenimentului s-au strâns aproape 100.000 de euro pentru diverse cauze sociale, dar, mai important, s-au pus bazele unei înțelegeri mai profunde a tinerei generații despre importanța acțiunilor individuale în contextul mai larg al aspectelor pe care le dorim îmbunătățite în țara noastră. Dincolo de donațiile individuale și ale companiilor partenere, în campanie au fost implicați și elevii Genesis Collegiate, care au și vizitat, în preziua evenimentului, Secția de Neonatologie și au discutat cu medicul Cătălin Cîrstoveanu despre ce schimbări va aduce gestul lor generos în viața pacienților de la ,,Marie Curie”.

În cadrul evenimentului de la Cercul Militar au participat Doru Trăscău și Andrei Zamfir de la trupa The Mono Jacks, care au susținut un recital inedit. Invitații s-au putut bucura de un pairing Wine&Music realizat cu susținerea specială a Gitana Winery. În precampania evenimentului s-au strâns 15.500 de euro din cei 17.000 necesari achiziționării unui bronhoscop rigid, un aparat pe care medicii de la ,,Marie Curie” îl vor putea utiliza pentru intervenții mai rapide și mai eficiente pentru salvarea copiilor născuți prematur.

Aflat la cea de a șasea ediție, proiectul Genesis for Life este dedicat modernizării și dotării secției coordonate de medicul Cătălin Cîrstoveanu, un model de bună practică despre cum eforturile concertate ale medicilor, autorităților și societății civile pot duce la rezultate remarcabile în sistemul de sănătate. În acest moment, departamentul coordonat de doctorul Cătălin Cîrstoveanu este unul dintre cele mai moderne și mai eficiente din România. În continua luptă pentru viață desfășurată la Secția de Neonatologie, în ultimii ani, numărul vieților salvate s-a dublat, grație tehnologiilor de ultimă oră și abordărilor performante ale medicilor.

„Ne bucurăm că proiectul Genesis for Life, început în urmă cu zece ani în urma unei întâlniri cu doctorul Cîrstoveanu, a ajuns la cea de-a șasea ediție. Ne-am dorit ca la școala Genesis să îi învățăm pe copii ce înseamnă a dărui, a fi generos, a da înapoi societății, lucruri puțin uitate în România. La ediția de anul acesta copiii școlii noastre s-au implicat mult și fiecare a donat câțiva bănuți. Ei și-au dat seama că fiecare leu poate să salveze viața unui bebeluș și cred că s-au simțit și mai atașați de acest proiect după ce au vizitat Secția de Neonatologie de la Spitalul ,,Marie Curie”. Ne propunem să îi educăm pe copiii noștri în sensul celor mai puternice valori morale și spirituale și, cu siguranță, generozitatea și bunătatea trebuie să facă parte din acest set de valori”, a spus Ioana Necula, fondatoarea Genesis Collegiate.

„Școala Genesis a fost alături de noi ani la rând și le mulțumim încă o dată pentru tot sprijinul. În spatele gestului de astăzi este foarte multă muncă și multă convingere. Uneori nu avem ceea ce ne trebuie, trebuie să dezvoltăm lucruri pe care poate nimeni nu le-a gândit și asta a făcut Genesis for Life, iar cei care susțin acest proiect au toată admirația și respectul nostru. Am rămas foarte plăcut surprins să îi văd foarte interesați pe copiii de la Școala Genesis, care au venit să viziteze secția noastră, au pus întrebări extrem de inteligente și cred că în adâncul inimii lor este mult mai mult. Cred că au învățat că există și suferință în lumea aceasta, există și copii care se îmbolnăvesc, dar au învățat că există și generozitate și că un leu pus acolo înseamnă foarte mult”, a spus doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă  Neonatologie a Spitalului ,,Marie Curie”.

Linia de donații inițiată pe platforma Galantom este încă deschisă pentru toți cei care doresc să doneze pentru achiziționarea acestui aparat. Informații suplimentare puteți afla pe www.genesis.ro.

Genesis Collegiate este o instituție educațională cu 20 de ani de experiență și rezultate remarcabile în învățământul românesc, dar și cu o istorie consistentă de proiecte sociale dedicate comunității. În anul școlar 2019-2020 instituția va lansa și Liceul Teoretic Genesis, care va cuprinde două clase cu profiluri diferite.

Programul Genesis For Life a fost dezvoltat din dorința de a le oferi elevilor instituției un exemplu despre ce înseamnă responsabilitatea socială și din dorința de a contribui cât mai mult la creșterea și dezvoltarea lor ca oameni.

Sponsori: Bosch Car Service Romania, Trendo Automotive, Valcon Invest, Smart Move Provider, Edu Apps, Roz Estetic Dental Clinic

Parteneri: Gitana Winery, Florăria Iris, Ion Cotenescu – proiecție video de ambianță

Partener media: TANĂNANA

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508