Joi, 6 decembrie 2018, ora 18.30, Muzeul Municipiului București vă invită la conferința „Bucureștiul, orașul în matricea otoman-orientală”, susținută de Dan Lăcătuș, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2). După succesul conferințelor „Cum se întoarce Bucureştiul acasă – despre restaurarea clădirilor istorice” și „Despre restaurare și o posibilă regenerare urbană a Bucureștiului”, arhitectul Dan Lăcătuș revine la Palatul Suțu pentru această nouă întâlnire cu publicul, care se anunță la fel de interesantă. Coordonator: Cătălin D. Constantin.
Discuția va aborda caracterul urbanismului, arhitecturii și tehnicilor de construire ale Bucureștiului descifrate în cheia matricei orientale. Ceea ce pare a fi dezordine este, de fapt, ordine dacă privești prin perspectiva potrivită. Reflexie și sinteze de arhitectură otomană și orientală în București, de la capitala Valahiei până în prezent.
Dan Lăcătuș este specialist Ministerul Culturii în domeniile restaurare arhitectură, inginerie-consolidare și restaurare structuri istorice. Implicat în urmărirea și coordonarea restaurării la Ateneul Român, Biblioteca Central Universitară, Arcul de Triumf, Hotel Continental, Palatul Regal, Caru’ cu Bere, Hotel Cișmigiu, Muzeul Colecțiilor de
Artă, Muzeul Țăranului Român, Mănăstirea Plumbuita, Biserica Sf. Elefterie Vechi, Biserica Foișor, Biserica cu Sfinți, complexul medieval Golești și a multor monumente de clasa „A” și „B” din București și din țară. Este autorul a numeroase articole despre restaurarea clădirilor, critică de artă, antropologie, ilustrație de carte.
Următoarea conferință de joi de la Palatul Suțu va fi pe data de 13 decembrie 2018, ora 18.30, cu tema „Pentru o hartă a viitorului și un proiect de țară”, susținută de Dr. Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București.