Marți, 13 noiembrie 2018, ora 19, la Bistro Matrioska (str. I. C. Visarion nr. 20, sector 1, București) va avea loc o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de poezie și proză. Invitați: Cătălina Bălan și Gelu Diaconu. Evenimentul se derulează sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.
Cătălina Bălan este absolventă a secției franceze a Facultății de Științe Politice, Universitatea București (2017). În prezent, este masterandă în cadrul programului Diplomație în Economia Internațională, Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice, București.
În România e prezentată, de obicei, ca scriitoare româncă din Basarabia, iar dincolo de Prut – drept scriitoare basarabeancă din România. Îi place să creadă că face parte din valul de oameni de peste Prut care, prin prezența lor în vâltoarea literară românească, au făcut deja Unirea.
A publicat poezie, proză, critică și analize politice în Observator Cultural, Contrafort, Dilemateca, Stare de Urgență, Revista la Plic. Între 2011 și 2014, PR al editurii Casa de Pariuri Literare. Prezentă în câteva antologii de literatură: „Tu, înainte de toate. O antologie a poeziei contemporane de dragoste”, Editura Paralela 45, 2018 ; „Literatura din Basarabia. Început de secol XXI. Poezie”, editurile Arc şi Ştiinţa, Chișinău, 2017; „Treizero” – antologie de poezie a taberei de creaţie de la Săvârşin, editura Mirador, 2013; „Cea mai nouă poezie”- antologie a Festivalului Naţional de Poezie Constantin Virgil Bănescu, 2013; „Cartea poeziei-2012”- editura Arc, Chişinău, 2012; „Comptes et nouvelles”- éditions de l’Hèbe, Suisse, 2011; „Deranj”- antologie de poezie a taberei de creaţie de la Săvârşin, editura Nigredo, 2011; „Covoare moldoveneşti”- antologie de proză poliţistă, editura Grafema Libris, Chişinău, 2011; „Noua poezie basarabeană”, antologator Dumitru Crudu, Editura ICR, 2009. În anul 2013 a câștigat premiul acordat de Primăria judeţului Târgovişte pentru poezie, în cadrul Festivalului Naţional de Poezie Constantin Virgil Bănescu.
Gelu Diaconu s-a născut pe 26 noiembrie 1962 în București. A debutat publicistic în 2004, în revista „Oglinda Literară”, cu un grupaj de poeme.
Debutul în volum s-a produs doi ani mai târziu, cu povestirea „Fabian” (Editura Marineasa, 2006). În 2008 a urmat volumul de versuri „Antipoeme” (Editura Vinea), nominalizat la Premiul „Mihai Eminescu” pentru debut în poezie. Al doilea volum de poeme, „Resurse interioare”, a apărut în 2012 la Editura Marineasa. În 2013 Casa de Pariuri Literare i-a publicat volumul „blues”, iar în 2016 Editura Vinea a lansat, la Bookfest, „Resurse umane”, carte care continuă o temă din volumul „Resurse interioare”.
A făcut parte din mai multe antologii, dintre care amintim „Cele mai frumoase poeme din 2012” (Tracus Arte, 2013), selecție întocmită de Claudiu Komartin și Radu Vancu.
În prezent administrează site-ul cultural www.omiedesemne.ro.