spot_img

Proiecte culturale lângă Dunăre

Scriitoarea Angela Baciu ne-a adus la cunoştinţă, pentru AgenţiadeCarte.ro, proiectele culturale gălăţene în curs de derulare în anul 2010.

Seria evenimentelor culturale continuă şi în acest an 2010, la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, atât prin realizarea unor lansări de carte, lecturi, expoziţii, spectacole pentru copii şi tineri, dar şi prin organizarea în cadrul instituţiei a unor cursuri de dans, muzică, cenaclul artelor „Ion Chiric”, târguri de vintage şi handmade, expoziţii fotografice, desene, picturi, în scopuri caritabile, lecturi publice şi multe altele.

Împreună cu echipa Departamentului Cultural Artistic – coordonator proiecte consilier cultural poeta Angela BACIU, Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi organizează  periodic evenimente menite să aducă bucurie urbei gălăţene şi în judeţele limitrofe, să ofere şi o altă variantă de petrecere a timpului liber  tuturor iubitorilor de cultură, de carte şi arte, şi invită toţi creatorii de frumos  să îşi dezvolte proiectele împreună cu echipa noastră.

În luna martie sunt invitaţi toţi iubitorii de poezie şi desen să viziteze cele două expoziţii (et.1):

– expoziţie „in memoriam Grigore Vieru” – coordonator proiect Angela Baciu; cuprinde fotografii cu poetul din arhiva personală, dar şi donate de alţi prieteni: Vasile Tărâţanu, Leo Butnaru, Arcadie Suceveanu, Mihai Cimpoi ş.a.

– expoziţie de desene realizate de şc. nr. 42 „Sfinţii Împăraţi”, Galaţi, cu tema mărţişorului şi a primăverii- realizată în scop caritabil.

– va urma o altă expoziţie de felicitări şi obiecte handmade realizate de elevi, tot în scop caritabil şi în cadrul proiectului „Să ne cunoaştem scriitorii” (coordonator Angela Baciu), o expoziţie fotografică inedită cu poeta Nora Iuga.

– pentru ziua copilului se organizează două concursuri de poezie: poezie pentru liceeni „Singurătatea învingătorului”, ed. a II-a, şi un concurs de poveşti, poezii pentru copii şi desene cu tema „animăluţul meu preferat”; textele premiate vor fi publicate într-o „cărticică pentru micuţi” sub titlul „Casa de Cultură sprijină tânăra generaţie”.

Articole recomandate

4 COMENTARII

  1. Constatam cu placere ca, odata cu acreditarea dumneavoastra in functia de consilier cultural, institutia Casei de Cultura a Sindicatelor este pe punctul de a redevine un focar de cultura al urbei noastre.
    Ma refer la faptul ca toate aceste „proiecte culturale” , deja in devenire, tind sa devina un fapt firesc pentru cetateanul care asteapta de la societate nu numai „punga cu ulei si zahar”…
    Nu putem dacat sa va sustinem si sa va incurajam in demersul dumneavoastra , cu atat mai mult cu cat am remarcat ca va adresati cu precadere tinerei generatii. Consideram ca sunt cu atat mai notabile activitatile cu tematica culturala cu cat societatea romaneasca, in ansamblul ei, are o orientare mai degraba anticulturala…
    Felicitari pentru ce a-ti facut pana acum si succes pe mai departe !
    Cu stima speciala, George Suman

  2. sunt curios daca dna Angela Baciu i-a cerut permisiunea Norei Iuga pentru o astfel de expozitie a pozelor dumneaei private si mai ales daca a primit acordul autorilor pozelor folosite de dumneaei in expozitie. sa nu transformam totusi evenimentele culturale in oportunitati de furt intelectual… caci iata cum agramatii ca dl George Suman incep sa isi dea in petec si sa va discrediteze: „activitatile cu tematica culturala cu cat societatea romaneasca, in ansamblul ei, are o orientare mai degraba anticulturala…”

  3. Va multumesc tuturor pentru mesajele dumneavoastra.
    Pentru „un critic”: cand va fi gata expozitia fotografica „nora iuga” voi anunta si sunteti invitat daca doriti, expozitia va cuprinde fotografii inedite din arhiva familiei, desigur cu permisiunea si acceptul d-nei Nora Iuga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508