La editura Trei, în colecția Psihologie practică, a apărut volumul ”Capcana narcisismului”, de Reinhard Haller. Traducere din germană de Irina Roxana Petre. Vă întrebați câteodată ce îi determină pe unii dintre oamenii din viața voastră să caute cu orice preț excelența, să cerșească atenție și laude, să înnebunească de furie, să tacă în mod obstinat, să se simtă jigniți din nimic sau să tragă sforile în fundal? S-ar putea ca în toate aceste cazuri să aveți de-a face cu forme ale unui narcisism dus la extrem. Deși în dozajul potrivit, narcisismul este esențial pentru dezvoltarea unei stime de sine sănătoase, pentru performanță și creativitate, în supradoză, el devine cauza patologiilor, nevrozelor, lăcomiei și conflictelor. Narcisicul nu este numai acela care se consideră excepțional și are nevoie de laude ca de aerul pe care îl respiră, ci poate fi și cel care te vlăguiește de energie, cel ce suferă în tăcere și, în cel mai grav caz, psihopatul.
Cum îi recunoaștem, așadar, pe narcisici, cum le aflăm motivațiile și, mai ales, cum putem să ne ferim de ei? Veți afla din această carte tot ce trebuie să faceți pentru a conviețui într-un mod sănătos cu narcisicii, inclusiv cele 10 reguli de abordare – de la oglindire și stabilirea de limite la eliberarea de sub aura lor și lauda rezervată.
Reinhard Haller, medic și psihoterapeut austriac, este unul dintre cei mai celebri psihiatri judiciari din Europa și este autorul unor cunoscute cărți dedicate patologiilor psihice, adicțiilor, sinuciderii și psihiatriei criminalistice.