Miercuri, 25 aprilie 2018, de la ora 19.00, la Salonul de Proiecte (Tpografia Universul, Corp B, str. Actor Ion Brezoianu 23-25, București), Izabela Maidment va prezenta ”10 zile șase nopți: expoziția live la Tate Modern”. Imagine: Ligia Lewis, minor matter, BMW Tate Live Exhibition Ten Days Six Nights, 2017, foto: Brotherton Lock.
Ce miză poate exista în reimaginarea formatului expoziției, trecând de la prezentarea statică a lucrărilor într-un spațiu la o experiență a artei care se desfășoară în timp? Isabella Maidment își propune să reflecteze asupra expoziției „10 zile șase nopți” organizată în cadrul ciclului de expoziții BMW Tate Live Exhibition, un format inaugurat de Tate Modern în 2016. „10 zile șase nopți” combină instalație, performance, film, video, sunet și se desfășoară timp de două săptămâni în galeriile Tanks, precum și în spațiile din exteriorul muzeului. Prezentarea de față integrează cele două ediții ale Tate Live Exhibitions într-o istorie a expozițiilor de același tip începând cu anii ‘50, încercând să analizeze felul în care ritualul colectiv al experienței vizuale încurajează noi tipuri de întâlniri și interacțiuni ce au loc în muzeu.
Isabella Maidment este curatoare de performance la Tate Modern, Londra, unde se ocupă împreună cu alți colegi de programul Tate Live, un program care pune în lumină rolul esențial al experimentului performativ live, înțeles atât într-un sens istoric cât și prin abordările actuale ale artiștilor contemporani. Maidment are un doctorat în istoria artei la University College London, fiind specializată în istoria performance-ului după cel de-Al Doilea Război Mondial. În prezent ea pregătește intervenția artistei cubaneze Tania Bruguera în cadrul seriei proiectelor special comisionate pentru Turbine Hall la Tate Modern.
„10 zile șase nopți: expoziția live la Tate Modern” face parte din programul „LA SERAL. Acțiuni de zi și de noapte”, un program conceput de Manuel Pelmuș care pune în discuție conexiunea care se stabilește între temporalitățile și tipurile de atenție specifice sferei dansului și a artelor vizuale, suscitând o reflecție asupra posibilităților care apar în urma constituirii acestui spațiu hibrid. Pentru mai multe informații, vă rugăm să verificați: http://salonuldeproiecte.ro/proiecte/
Acest program este organizat de Asociația Salonul de proiecte, ca parte a proiectului „Zona gri: intersecția performance – arte vizuale”.
Cu sprijinul: Centrul Național al Dansului București; CEREFREA Villa Noël București; Universitatea Națională de Arte București; Neuer Berliner Kunstverein Berlin; Galeria Ivan București
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Sponsor: Corcova
Salonul de proiecte beneficiază de sprijinul pe termen lung al Fundației Art Encounters, Timișoara.
Salonul de proiecte este un program curatorial inițiat în anul 2011 de Magda Radu și Alexandra Croitoru. Acest program își propune realizarea unor expoziții, prezentări și dezbateri care se concentrează predominant asupra artei contemporane din România, punând producțiile tinerilor artiști într-un context local și internațional mai larg. Între 2011 și 2015 Salonul de proiecte a activat în cadrul MNAC Anexa cu sprijinul Muzeului Național de Artă Contemporană din București. Începând cu toamna lui 2015 programul funcționează exclusiv prin intermediul Asociației Salonul de proiecte. Echipa: Alexandra Croitoru, Magda Radu, Ștefan Sava, Alina Bucur.
Salonul de proiecte
Palatul Universul, Corpul B, Etaj 1
Ion Brezoianu 23-25, București, România
Joi – Duminică / 15.00 – 19.00
www.salonuldeproiecte.ro
http://www.facebook.com/SdeProiecte