spot_img

Costin Soare, în turneul „De la Paganini la Piazzolla”

Joi, 12 aprilie 2018, la Budapesta, începe turneul „De la Paganini la Piazzolla” (12-28 aprilie), cu un concert desfăşurat sub egida Institutului Cultural Român. Turneul este un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, care îl are ca protagonist pe Costin Soare. Unul dintre cei mai apreciaţi şi activi chitarişti români, cu 5 turnee naţionale la activ, ultimele două încheiate cu succes în 2017 („De la Bach la Beatles” şi turneul de promovare a CD-ului „Twenty Shades of Music”– alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), Costin Soare propune de această dată un program care porneşte de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puţin ştiut, era şi un pasionat chitarist, şi ajunge în lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla. Astfel, invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului şi a neoromantismului de la începutul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albeniz, Heitor Villa-Lobos, pendulând între virtuozitate şi delicateţe, între energie intensă şi intimitate. În deschiderea a 4 dintre cele 10 recitaluri, vor concerta tineri instrumentişti în afirmare, unul dintre obiectivele asociaţiei fiind acela de a promova şi sprijini tânăra generaţie de chitarişti: aceştia vor primi corzi şi alte accesorii pentru instrument din partea Kitharalogos. AgențiadeCarte.ro este partener media și vă prezintă calendarul turneului.

Asociaţia Kitharalogos propune un tur a 10 dintre cele mai importante oraşe şi/sau obiective turistice ale ţării, însă şi din străinătate (Filialele ICR Budapesta şi Szeged; Centrul Cultural Arcuş, Sf. Gheorghe; Ateneul “Maior Gh. Pastia”, Focşani; Sala Auditorium a Institutului Cervantes, Bucureşti; Centrul de Cultură „George Apostu”, Bacău; Aula “Sergiu T. Chiriacescu” a Universităţii Transilvania, Braşov; Casa Schuller din Mediaş; Sinagoga Bistriţa; Salonul de Muzică de la Castelul Bran), o călătorie de promovare a valorilor româneşti, a culturii noastre, de punere în valoare a unor locuri încărcate de frumos şi istorie.

Mai multe informaţii pe: www.costinsoare.com şi www.facebook.com/kitharalogos

Costin Soare (www.costinsoare.com) este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi profesor asociat la Universitatea Naţională de de Muzică din Bucureşti), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume. Cu o experienţă de 5 turnee naţionale la activ („De la Bach la Beatles”/2017; turneul de promovare a CD-ului „Twenty Shades of Music”– alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu/2017; „Muzica în palatele României”/2016; „Armonii pascale”/2015 – alături de actriţa Daniela Nane; „Nocturne şi dansuri”/2013), două CD-uri, unul lansat în 2017, „Twenty Shades of Music”– alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, celalălalt, un album solo, în 2014 („Nocturne şi dansuri”), membru permanent a două ansambluri camerale (alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg. Pentru activitatea desfăşurată în 2016 (turneul Muzica în palatele României şi organizarea Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a VI-a), Costin Soare s-a numărat printre nominalizaţii secţiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor „Matei Brâncoveanu” ale Fundaţiei Alexandrion.

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Proiect co-finanţat de Uniunea de Creaţie Intepretativă a Muzicienilor din România (UCIMR)

Parteneri: Institutul Cultural Român; Hora S.A., Reghin, Fabrica de instrumente muzicale; Centrul Cultural Arcuş, Sf. Gheorghe; Ateneul “Maior Gh. Pastia”, Focşani; Institutul Cervantes, Bucureşti; Centrul de Cultură „George Apostu”, Bacău; Centrul Muzical al Universităţii Transilvania din Braşov; Primăria Mediaş; Centrul Judeţean pentru Cultură, Bistriţa-Năsăud; Castelul Bran.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Observator Cultural, Radio Clasic, Agenţia de Carte.roLiternet.ro

Calendarul turneului

Budapesta / 12 aprilie, ora 18, Sediul ICR Budapesta

Szeged / 14 aprilie, ora 18, Filiala Seghedin a ICR

Sf. Gheorghe / 16 aprilie, ora 19 – Centrul de Cultură Arcuş (bilete la intrare)

Focşani / 17 aprilie, ora 19 – Ateneul “Maior Gh. Pastia” (Bilete se pot cumpăra de la Casa de bilete a Ateneului)

Bucureşti / 21 aprilie, ora 19 – Institutul Cervantes (intrarea la concert este liberă şi se face pe bază de invitaţie: aceasta se poate obţine scriind la adresa kithara.logos@gmail.com)

Bacău /23 aprilie, ora 17 – Centrul de Cultură „George Apostu” (intrarea liberă)

Braşov / 25 aprilie, ora 19 – Aula “Sergiu T. Chiriacescu” a Universităţii Transilvania din Braşov (Accesul se face pe bază de invitaţie)

Mediaş / 26 aprilie, ora 19 – Casa Schuller

Bistriţa / 27 aprilie, ora 19 – Sinagoga (bilete la intrare)

Bran / 28 aprilie, ora 19 – Salonul de Muzică de la Castelul Bran (bilet: 30 de RON, detalii la: 0268 237 700 sau office@bran-castle.com)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508