Sâmbătă, 10 februarie 2018, de la orele 19:00, la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din strada 11 iunie, nr. 41, sector 4, va avea loc premiera spectacolului „Ani de pribegie” .
“Ani de pribegie”, piesă scrisă de dramaturgul rus Aleksei Arbuzov (1908-1986), ilustrează poveștile de dragoste și frământările unor tineri aflați în fața unor importante experiențe de viață. Chiar dacă cel de-al doilea război mondial se desfășoară sub ochii lor, cel mai mare război este cel purtat cu sine însuși, cu propriile sentimente. Apusul de soare, invocat adesea, le amintește tuturor personajelor să celebreze viața, chiar în mijlocul furtunii sau în vreme de război. Dar nu lipsesc nici momentele de comedie, care „condimentează” tabloul unei Rusii care se zvârcolește.
Orgoliul de a reuși singur, neputința de a deveni icoană pentru părinți, durerea iubirii neîmplinite sau greutatea sacrificiilor făcute din dragoste și, nu în ultimă instanță, războiul – toate acestea pot fi înfruntate doar rămânând împreună. “Ani de pribegie” pune individul în slujba a ceva mai presus decât însăși viața.
Un spectacol realizat de studenții la Actorie – anul III (din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică – UNATC – București), clasa conf. univ. dr. Puiu Șerban, și coordonat de asistent doctorand Raluca Ghervan. Scenografia a fost asigurată de Roxana Dumitrache, iar proiecțiile video de Vlad Bacalu.
Distribuție:
* Olga Petrovna Vîșeslavțeva – Irina Noapteș
* Alexandr Vederinikov (Șura) – Vlad Lință
* Galina Sergheevna – Oana Moșneagu
* Mihail Lavruhin – Dorin Enache
* Liusia Vederinikova – Adelina Toma
* Nina Petrovna Vîșeslavțeva – Mădălina Țapu / Patricia Cordoș
* Pavel Tucikov (Pavlik) – Claudian Șiman
* Nikita Alexeevici Arhipov – Alexandru Prica
* Nastasia Vladimirovna – Anca Bejan
* Kuzia Doronina – Claudia Ene
* Oleg Doronin – Timotei Grămesc
* Arkadi Lipski / Bocikin – Amir Shafizadeh
* O fată – Laura Arsene
Intrarea este liberă, pe bază de rezervare în prealabil la nr. de telefon 0730.660.511 sau 0730.053.722.
Mulțumiri Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” și Teatrului Arte dell’Anima pentru sprijinul oferit!