Duminică, 28 ianuarie 2018, ora 19:00, în Tipografia (Str. Postăvarului Nr.1, Brașov) va avea loc cea de-a XXVIII-a ediție a evenimentului Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets. Invitați: Romulus Bucur, Silvia Grădinaru, Iulia Modiga, Răzvan Țupa și Liviu G. Stan. Moderatori: Andra Rotaru, Claudiu Komartin și Robert G. Elekes.
Cu această ocazie vor fi prezentate și cele mai recente numere ale revistelor literare Crevice (www.crevice.ro) și Poesis International (http://poesisinternational.blogspot.ro/).
Romulus Bucur (n. 1956, Arad). A publicat volumele de poezie: Cinci (Five), cu Bogdan Ghiu, Ion Bogdan Lefter, Mariana Marin & Alexandru Muşina, 1982; Greutatea cernelii pe hîrtie (Ink’s Weight on Paper), 1984; Literatură, viaţă (Literature, Life), 1989; Dragoste & Bravură (Love & Bravery), 1995; Cîntecel(e). Fast-food Poems (Ditties), 1998; Cărticică pentru pisică (A Pamflet for the Cat), 2003; Poeme alese 1975 – 2005 (Selected Poems, 1975-2005), 2008; O seamă de personaje secundare (A Score of Secondary Characters), 2009; Arta războiului (The Art of War), 2015; Poetry at Annaghmakerrig (cu Mircea Cărtărescu), Dublin, Dedalus Press, 1996; Ditty / Cîntecel, London, Slow Dancer Press, 1998. Este poet, eseist, traducător, redactor-şef adjunct al revistei „Arca”, Arad; predă literatură comparată, creative writing & traducere literară la Universitatea Transilvania din Brașov.
Silvia Grădinaru e probabil singura persoană din Cîmpina care a ajuns în Cartea Recordurilor în 2012 (Moș Crăciun & Co – roman colectiv, Editura ART), dacă nu vreodată. A publicat o carte de poezie în același an, cu care nu a luat niciun premiu. Alte diplome a luat în publicitate, dar acelea nu au legătură cu scrisul decît în măsura în care Silvia e copywriter. A publicat și tradus poezie, a scris recenzii de carte și a fost redactor pentru diferite reviste online sau print. Cînd are timp, încă mai face o parte din lucrurile astea. Locuiește în București.
Iulia Modiga: „Pionierat” publicistic în ,„Stare de urgență”, ,„Revista la Plic” și „Tiuk!” (nu pune la socoteală revista „Examene”, în care i-au apărut fragmente de nuvele, în prag de Capacitate). Scrie studii, articole științifice despre mișcări sociale și Republica Moldova, știri, e-mail-uri succinte, proiecte pentru românii de pretutindeni. A câștigat ediția din 2014 a „Incubatorului de condeie”. A debutat cu volumul de poeme „Bagdad” (Ed. Karth, 2015), în legătură cu care s-au publicat vreo două cronici (în „Vatra” și „Convorbiri literare”). Volumul „Incendii” a apărut în 2017 la editura Cartea Românească. Activistă pentru Unire. Sociolog, jurnalist, în fișa postului: „expert”.
Răzvan Ţupa s-a născut la Brăila în 1975. Primul său volum, „fetiş” (2001), a obținut Premiul naţional pentru poezie „Mihai Eminescu“ (Botoşani, 2002). În 2003, „fetiş – o carte românească a plăcerii” a făcut obiectul unei a doua ediţii revăzute şi adăugite, apărute la Editura Vinea. Au urmat volumele „corpuri româneşti” (Cartea Românească, 2005) și „poetic. cerul din delft şi alte corpuri româneşti” (Casa de Editură Max Blecher, 2011). Răzvan Țupa este unul dintre fondatorii revistei de poezie „Versus-Versum”, pe care o perioadă a condus-o ca redactor-șef (2005 – 2007). A fost redactor-şef al revistei „Cuvântul” (2006-2008). A participat la festivaluri, ateliere si lecturi de poezie în România (Bucureşti, Brașov, Constanţa, Timişoara, Cluj Napoca, Sibiu, Buzău) şi în străinătate (Berlin, Bratislava, Budapesta, Chişinău, New York, Paris, Praga, Roma, Rotterdam, Stockholm, Tel Aviv şi Zagreb). A conceput 145 de întâlniri din seria Poeticile cotidianului, iar în septembrie 2010 a lansat Atelierelationale, un proiect de încurajare a interacţiunii poetice pornind de la formularea unor principii de poetică relaţională. Serile literare organizate între 2005 şi 2010 sunt documentate în volumul „Poeticile cotidianului de la seri de literatură în mişcare la Republica Poetica” (Casa de Pariuri Literare, 2015). Răzvan Țupa Scrie pe poetic.ro şi este membru Pen Club Romania.
Liviu G. Stan s-a născut pe 8 martie 1987, în Brăila. Este jurnalist freelancer. A publicat interviuri, editoriale, eseuri, reportaje, cronici literare, antropologie urbană, politologie, proză în Obiectiv Cultural, Orizont, Cultura, Tiuk, Europa, Timpul, Antares, Viaţa Românească, Revista de suspans, Observator Cultural, Discobol, LaPunkt etc. Cărţi publicate: Yima, 2008, Sânge de pasăre pe haine, 2014, Casele vor uita, 2016.