AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul Teatrului EXCELSIOR.
Programul Teatrului EXCELSIOR
FEBRUARIE 2018
JOI, 1 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
VIAȚA PLICTICOASĂ ȘI PREAPLINĂ A VISĂTORULUI FRANÇOIS
Inspirată din „Gargantua și Pantagruel” a domnului Rabelais, regia Horia Suru
Cu: Alexandru Petcu, Alexandru Popa, Ana Guran, Ana Udroiu, Andrei Bibire, Dan Pughineanu, Dana Marineci, Loredana Cosovanu, Mara Oprea, MihaelaTrofimov, Mircea Alexandru Băluță, Oana Predescu, Sandra Ducuță, Ștefan Huluba, Vlad Galer; Muzicieni: Aurel Ciucur – tobe, Constantin Axinte Amza – zither, Cătălin Gorgon Grigorescu -trompetă, Ionel Păucă – tubă
Cinstiți prieteni și buni dușmani, nu vă lăsați păcăliți de numirea ce ne-am ales-o, căci spectacolul nostru-i plicticos și preaplin așa cum sunt chiar viețile domniilor voastre. Însă aceasta n-ar trebui să vă aducă nici un strop de supărare, fiindcă și plictisul, și preaplinul traiului nostru ne transformă în ceva mai mult decât simpli muritori.
Cincisprezece visători îndrăzneți – ce se trag din spiță de baladini – vă vor zugrăvi gesturile mărunte și elanurile mărețe ce se întrepătrund în scurgerea timpului și destinul omului, de la Facerea Lumii încoace. Se vor folosi, în joacă, de întâmplări familiare, de năzuințe tăinuite, de emoții și fantezie, ca de niște trepte, pentru a ajunge la Necunoscut. Protector și l-au ales pe domnul Rabelais, cunoscut plăsmuitor de povești cât se poate de adevărate, precum acelea de le veți vedea la teatru. Pe scenă, veți recunoaște negreșit pe careva sau pe altcineva; tot veți găsi câte o grimasă familiară – cine știe, poate chiar a dumneavoastră. Dar nu vă temeți, căci nu lacrimi vor curge în această seară, ci nădăjduim să vă furăm, cel puțin, un zâmbet.
Durata spectacolului: 1h 45 min | 14+
Preț:
R1-R5: 35 lei
R6-R10 + BALCON: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
VINERI, 2 februarie, ora 10.00
Sala „Ion Lucian”
DEPARTE DE CASĂ
Un spectacol despre adevăratele valori ale vieții în care frumusețea umană este ridicată la rang de virtute. Vă așteptăm să râdem și să plângem împreună în povestea unui spectacol jucat exclusiv de copii. Regia și muzica aparțin lui Eduard Petru Jighirgiu. Profesori coordonatori sunt Adriana Drăguț și Monica Davidescu.
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
VINERI, 2 FEBRUARIE, ora 20.00
Sala Studio
INTERZIS SUB 18 ANI
de Mihaela Michailov, regia Lenuș-Teodora Moraru
Cu: Iulia Samson, Andreea Șovan / Teodora Daiana Păcurar, Ion Bechet, Raluca Botez
Interzis sub 18 ani este spectacolul confruntării dintre generații. Dintre Lulu, o adolescentă de 17 ani și părinții ei divorțați. „De o parte sunt copiii care vor să decidă pentru ei, copleșiţi la un moment dat de apăsarea propriilor decizii, de cealaltă parte sunt părinţii care trăiesc între semi-maturizare, absenţă temporară și hiper-implicare în viaţa copiilor. Copiii căutându-și bezmetic un sens și părinţii care le vor tot binele din lume. Doar că, uneori, „binele îi încurcă pe toţi”. (Mihaela Michailov)
Durata spectacolului: 1h 30 min | 14+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
DUMINICĂ, 4 februarie, ora 11.00
Sala „Ion Lucian”
CASA PISICII
de Samuil Marșak, regia Lenuș-Teodora Moraru
Cu: Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ștefania Dumitru, Ciprian Cojenel, Raluca Botez, Oliver Toderiță, Annemary Ziegler, Dragoș Spahiu, Cosmina Dobrotă, Magda Condurache, Oana Tofan, Veronica Popescu
Casa pisicii este o poveste despre prietenie și altruism, despre felul în care personajul principal, Pisica, descoperă cât de important este să ai grijă de cei din jurul tău atunci când ești înstărit și să apreciezi bunătatea, mai ales atunci când se revarsă din inima celor mai necăjiți semeni. Dintre nenumărații prienteni ai Pisicii, doar Pisoiul cel aparent neajutorat îi întinde o mână la nevoie. Spectacolul este dedicat deopotrivă copiilor și părinților.
Durata spectacolului: 1h | 4+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
MIERCURI, 7 februarie, ora 10.00
Sala „Ion Lucian”
MAGIA COPILĂRIEI
un spectacol de Stelian Milu
Cu: Stelian Milu, Ștefania Dumitru, Mihaela Coveşeanu, Silvana Ionescu, Cosmina Dobrotă, Magicianul Antonio
Marele Vrăjitor al celui mai fascinant ţinut din lume, cel al copilăriei, are un Spiriduş care îi îndeplineşte toate dorinţele. Cele trei Vrăjitoare din Răsărit pun la cale un complot împotriva acestuia şi îi vor aduce la palat un Ucenic cu totul aparte, pentru a-l înlocui pe Spiriduş. Noul venit va bulversa întreg universul magic și, pentru întâia oară, cele mai neobişnuite scamatorii şi fantezii vor deveni realitate. Complotul celor trei zgripțuroaice de a-i mai lua din puteri Marelui Vrăjitor eşuează.
Durata spectacolului: 1h | 5+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
MIERCURI, 7 februarie, ora 20.00
Sala Studio
TIMEAHOLICS
de Bogdan Capșa, regia Anca Ciuclaru
Cu: Lavinia Șandru, Andreea Șovan, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Marian Rădulescu, Robert Robert Emanuel, Iulia Samson, Oana Tofan
TimeAholics este o tragi-comedie care aduce în prim plan una dintre cele mai actuale teme ale lumii contemporane – lipsa timpului – și propune un exercițiu de imaginație: cum ar arăta viața noastră dacă am putea să cumpărăm Timp? Spectacolul se adresează spectatorilor cu vârste de peste 12 ani și oferă tinerilor o perspectivă asupra prezentului și asupra viitorului, în egală măsură.
Durata spectacolului: 1h | 12+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
JOI, 8 februarie, ora 10.00
Sala „Ion Lucian”
CEI TREI PURCELUŞI
după James Orchard Halliwell-Phillipps, regia Stelian Milu
Cu: Silvana Ionescu, Mihaela Coveșeanu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu,Tudor Pîrvu
Scrisă în 1843, povestea Cei trei purcelușia fost adaptată pentru micii spectatori ai zilelor noastre. Acțiunea s-a mutat din pădure într-un parc, unde Piggy – purcelușul artist, Purcy – purcelușul sportiv și Porky – purcelușul constructor se joacă, își trăiesc viața în deplină pace și armonie cu celelalte viețuitoare. Interesele meschine ale Lupului vor fi descoperite, el își va pierde prietenii și va fi pedepsit cu închisoarea. Legea și dreptatea, apărate de polițistul Sticlete, se vor instaura din nou în parcul celor trei purceluși.
Durata spectacolului: 1h 10 min | 3+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
JOI, 8 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
ÎMPĂRATUL MUȘTELOR
După romanul lui William Golding, adaptare Nigel Williams, un spectacol de Tudor Lucanu
Cu: Ștefan Iancu, Vlad Ionuț Popescu, Mihai Mitrea, Ștefan Mihai, Alex Popa, Dan Pughineanu, Andrei Bibire, Dan Clucinschi, Vlad Lință, Alin Potop
Împăratul muștelor este o operă esențială, care, alături de scrieri ca Portocala mecanică sau Ferma animalelor, studiază natura umană în profunzimea ei. Acest tip de povești sunt importante pentru că putem recunoaște arhetipurile sau chiar caracterele acestor personaje în jurul nostru. Scrierea lui William Golding este de o contemporaneitate cutremurătoare. Problema violenței, atacurilor tinerilor asupra altor tineri, fenomenul de „bullying” sunt din ce în ce mai acute. Și chiar dacă o poveste nu poate schimba lucrurile dintr-o dată, poate să îl facă pe cititorul ei sau pe spectatorul care vede această poveste la teatru să își pună anumite întrebări și să discute despre aceste probleme.
Un grup de copii sunt evacuați din calea războiului și avionul care ar trebui să îi salveze este doborât deasupra unei insule. Unicii supraviețuitori sunt câțiva copii. Când au posibilitatea de a alege între a aștepta organizat salvatorii și a face orice vor ei, limita dintre joc și realitate devine atât de subțire încât nu se mai distinge. Fiind izolați de restul lumii pe această insulă, într-un spațiu feeric, necontaminat, ferit de atrocitățile războiului, acești băieți acționează din instinct, recurg la soluții oferite de natura umană. (Tudor Lucanu)
Durata spectacolului: 1h 30 min | 14+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
VINERI, 9 februarie, ora 10.00
Sala „Ion Lucian”
BAMBI
după Felix Salten, regia Attila Vizauer
Cu: Ioana Repciuc, Mădălina Ignat, Dumitru Georgescu, Dan Clucinschi, Anca Florescu, Ana-Maria Irimia, Cristiana Ioniţă, Lia Gherman, Ştefania Dumitru, Robert Radoveneanu, Oliver Toderiţă, Andrada Fuscaş, Eugeniu Cozma, Ana Turoş, Andreea C. Hristu, Smaranda Găbudeanu, Alina Dumitrelea, Alexandra Stroe, Cosmina Dobrotă, Meda Topîrceanu, Dragoş Spahiu
Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai impunător cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile. Chiar dacă omul apare din când în când, cu pușca pe umăr (și ce e ăsta, se întreabă animalele, un fel de braț, al treilea braț?), Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut. Efortul e mare, prețul e greu, dar puiul de cerb are stofă de învingător. E gata să devină prinț adevărat.
Durata spectacolului: 1h 20 min | 5+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
VINERI, 9 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
O NOAPTE FURTUNOASĂ
După I.L.Caragiale, regia Stelian Milu
Cu: Iulian Ilinca, Tudor Pîrvu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Vladimir Drăghia, Silvana Ionescu, Diana Dumitrescu/Cătălina Grama (Jojo)
„Care este conceptul acestei montări? Acum mai bine de o sută de ani, I.L. Caragiale scria despre parvenitismul românului de rând și despre diversele situații prin care acesta trecea. Ceea ce a scris maestrul dramaturgiei românești atunci este valabil și acum, iar conceptul acestei montări este tocmai parvenitismul, fariseismul și, mai ales, falsitatea adusă la rând de normalitate, totul prezentat cu poleială și grandoare”. (Stelian Milu)
Durata spectacolului: 1h 40 min | 12+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
DUMINICĂ, 11 februarie, ora 11.00
Sala „Ion Lucian”
DEGEȚICA
adaptare de Aurel Mitran, regia Aurel Mitran
Cu: Ciprian Cojonel, Corina Dragomir, Veronica Popescu, Oana Tofan, Stelian Milu, Tudor Pîrvu, Marian Rădulescu, Mihaela Coveșanu, Ovidiu Ușvat, Annemary Ziegler
Degeţica, născută dintr-o floare de nufăr din dorinţa fierbinte a Mamei, pe când se afla la joacă, este purtată de vânt împreună cu prietenii ei Buburuza, Libelula şi Fluturel, toţi încercând să se ascundă de Domnul Broscoi. Însă Degeţica se rătăceşte şi ajunge în ţara de sub pământ a Şobolului şi a Mătuşii Şoarece, de unde este salvată de Rândunică, cea pe care fetiţa nu o lăsase să moară. Împreună ajung în împărăţia Luminii, unde îl va întâlni pe ursitul său, Prinţul Spiriduşilor, pe prietenii de care s-a pierdut, dar şi pe Mama sa.
Cum poate schimba lumea dorinţa unei mame? Cum poate schimba lumea o făptură atât de mică, jucăuşă şi inocentă cum este Degeţica? Ţinutul copilăriei nu-şi pierde nici când misterul, indiferent de vârstă. Trebuia să redescopere cineva povestea Degeţicăi şi s-o conjuge la timpul prezent. Din clasorul cu amintiri, Aurel Mitran a scos la lumină această istorioară. A şters-o puţin de pulberea timpului, a rescris-o şi a pus-o în scenă cu neastâmpăr, umor şi fantezie.
Durata spectacolului: 1h |3+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
DUMINICĂ, 11 februarie, ora 18.30
Sala „Ion Lucian”
THE HISTORY BOYS
de Alan Bennet, regia Vlad Cristache
Cu: Mihai Dinvale, Cristian Popa, Daniela Ioniță-Marcu, Cristian Nicolaie, George Albert Costea, Alexandru Ion, Cezar Grumăzescu, Gabi Costin, Ionuț Vișan, Dan Clucinschi, Alexandru Voicu, Radu Mateucă
Un spectacol pentru tineri! Anarhia vârstei, intrigile de cancelarie, relaţiile elevi-profesori sunt suprinse în această comedie de succes despre anii cei mai frumoși ai vieții.
Acţiunea se desfăşoară la Cutlers’ Grammer School, într-un tradiţional colegiu de băieţi din Sheffield, Nordul Angliei. Obişnuitul stil de viaţă, nonconformist şi indolent al elevilor din clasa de istorie, care se pregătesc pentru intrarea la facultate, este dinamitat de ambiţiile directorului. Acesta doreşte cu ardoare ca şcoala sa să urce în clasamentul celor mai importante instituţii de învăţământ. Iar ţintă devine reuşita tinerilor la renumitele universități Oxford şi Cambridge.
De aceea îl angajează pe Irwin, un tânăr profesor de istorie suplinitor. Prin tehnica sa modernă de predare acesta intră în conflict atât cu Hector, profesorul excentric ce îşi savurează cunoştinţele în faţa clasei pentru propria lui plăcere, cât şi cu profesoara Lintott, cu un stil pedagogic mult prea tradiţional. Şcoala devine astfel un „câmp de bătălie” al ideilor diferite despre viaţă şi educaţie.
Cinic şi tranşant, Irwin reuşeşte să îi provoace pe tineri să abordeze subiectele de istorie în mod inedit, astfel încât studiul să le facă, chiar spre surprinderea acestora, plăcere. Iar în final, ţinta – Oxford şi Cambridge – să fie atinsă, pentru prima dată în istoria colegiului.
The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu nu este numai un spectacol despre istorie, ci unul menit să facă istorie!
Durata spectacolului: 2h 40 min | 16+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
LUNI, 12 februarie, ora 10.00
Sala „Ion Lucian”
VRĂJITORUL DIN OZ
după Lyman Frank Baum, regiaPetre Bokor
Cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveşeanu / Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Bârsan / Marian Rădulescu, Cosmina Dobrotă, Ştefania Dumitru, Daniela Ioniţă-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pîrvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragoş Ianoşi, Oana Tofan
Vrăjitorul din Oz scris de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani, este un basm de referinţă al literaturii americane, ecranizat într-un film hollywoodian menţionat adesea printre cele mai bune zece filme din toate timpurile. Preluând muzica din acest film, spectacolul urmăreşte povestea micuţei Dorothy care, purtată de-o tornadă, ajunge pe tărâmul fermecat a lui Oz. Doar după ce învață lecția prieteniei și a curajului reușește să se întoarcă acasă.
Durata spectacolului: 1h 20 min | 3+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
MARȚI, 13 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
FLUTURII SUNT LIBERI
De Leonard Gershe, regia Erwin Șimșensohn
Cu: Alex Călin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Șerban Gomoi
„Fluturii sunt liberi. O poveste despre ambiție, vise și dezamăgiri. O poveste despre Don, cel care vrea să trăiască cu adevărat. O poveste despre Jill, cea care îl învață să o facă. O poveste despre doamna Baker și despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul său puiului care încearcă să zboare liber, de teamă ca el să nu-și frângă aripile. O poveste despre doi tineri care se găsesc, apoi se pierd, pentru ca în final… O poveste cu zâmbete și cu lacrimi în ochi…” (Erwin Șimșensohn)
Durata spectacolului: 1h 55 min | 12+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
MIERCURI, 14 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
#EMOJIPLAY
Spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu
Cu: Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alex Călin, în alternanță cu Bianca Bor și Bogdan Iacob
Pus în scenă de cunoscutul coregraf și dansator Gigi Căciuleanu, #EmojiPlay îmbină limbajul tridimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala lume bidimensională a emoticon-urilor. Pe zi ce trece, suntem invadaţi de simboluri şi abrevieri de tot felul. Emoţiile sunt re-codificate în imagini stilizate şi/sau concentrate în doar câteva litere. Spectacolul aduce, așadar, în prim plan transformarea comunicării clasice într-un cumul de semne universal recognscibile, prin intermediul unui limbaj codificat: cel corporal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau cel al abrevierilor atât de folosite astăzi.
Durata spectacolului: 1h | 12+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
JOI, 15 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
iHAMLET
de Elise Wilk, regia Catinca Drăgănescu
Cu: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vladimir Purdel, Vlad Pavel
Bazat pe un text nou, inspirat din personajul shakespearian, iHamlet este un spectacol de teatru hi-tech, asemeni unui 3D filmat la turație maximă, care vorbește despre inadaptarea personajului principal, refuzul de a se conforma realității și despre conflictul dintre generații. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecțiile video, noile tehnologii și realitatea virtuală pentru a construi o experiență senzorială intensă, un Hamlet al acestei generații, un Hamlet al zilelor noastre.
Durata spectacolului: 1h 15min | 12+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
VINERI, 16 februarie, ora 10.00
Sala „Ion Lucian”
CEI TREI PURCELUŞI
după James Orchard Halliwell-Phillipps, regia Stelian Milu
Cu: Silvana Ionescu, Mihaela Coveșeanu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu,Tudor Pîrvu
Scrisă în 1843, povestea Cei trei purcelușia fost adaptată pentru micii spectatori ai zilelor noastre. Acțiunea s-a mutat din pădure într-un parc, unde Piggy – purcelușul artist, Purcy – purcelușul sportiv și Porky – purcelușul constructor se joacă, își trăiesc viața în deplină pace și armonie cu celelalte viețuitoare. Interesele meschine ale Lupului vor fi descoperite, el își va pierde prietenii și va fi pedepsit cu închisoarea. Legea și dreptatea, apărate de polițistul Sticlete, se vor instaura din nou în parcul celor trei purceluși.
Durata spectacolului: 1h 10 min | 3+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
VINERI, 16 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
AICI NU-I DE JOACĂ
După Pauline Daumale, un spectacol de Catrinel Dumitrescu
Cu: Catrinel Dumitrescu, Victoria Cociaș, voci: Costin Enache, Orodel Olaru, Anca Șurian Caproș, Anca Romeci, Claudiu Țigănaș, Alexandru Mike Gheorghiu
„Sărbătorile aduc oamenii împreună…”
„În noaptea asta nimeni nu e singur…”
… E noaptea unui început de an, moment al rezoluțiilor, dorințelor, speranțelor… și totul pare perfect… dar… o clipă, și un accident banal „sparge” liniștea și NEPREVĂZUTUL inundă casa și viața.
Și cum publicitatea cea de toate zilele nu se lasă, un anunț aduce împreună două personaje din lumi diferite.
Cum vor trece ele cumpăna dintre ani, cumpăna vieților lor?
Situații surprinzătoare, destăinuiri, reproșuri, disperări… comice în „drama” lor…
Vor reuși să găsească cele două personaje ceva în comun în afara „gustului cafelei”?
… Vom afla că „nu-i de joacă” într-o comedie lirică, dulce-amăruie ca o cafea, o joacă de-a râsu-plânsu în care numitorul comun al dorințelor e aflarea stării de grație a jocului NE-JUCAT. (Catrinel Dumitrescu)
Durata spectacolului: 1h 30 min | 14+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
SÂMBĂTĂ, 17 februarie, ora 18.00
Sala „Ion Lucian”
DEPARTE DE CASĂ
Un spectacol despre adevăratele valori ale vieții în care frumusețea umană este ridicată la rang de virtute. Vă așteptăm să râdem și să plângem împreună în povestea unui spectacol jucat exclusiv de copii. Regia și muzica aparțin lui Eduard Petru Jighirgiu. Profesori coordonatori sunt Adriana Drăguț și Monica Davidescu.
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
DUMINICĂ, 18 februarie, ora 11.00
Sala „Ion Lucian”
TĂRÂMUL POVEȘTILOR
un spectacol de Stelian Milu
Cu: Cosmina Dobrotă, Annemary Ziegler, Tudor Pîrvu, Stelian Milu, Marian Rădulescu, Aron Alexandru, Ciprian Cojenel, Mirela Constantin, Jassmine Cristina Glodeanu, Silvana Ionescu
Personajele acestui tărâm sunt cei mai îndrăgiţi eroi şi eroine din basme: Motanul Încălţat, Rapunzel, Cenuşăreasa, Frumoasa Adormită, Albă ca Zăpada, Alladin şi Jasmine, Hansel şi Gretel, Crăiasa Zăpezii. Cu ajutorul lor aflăm că binele învinge întotdeauna răul, dar pentru asta ai nevoie de răbdare şi perseverenţă. Spectacolul ilustrează, cu ajutorul poveştilor copilăriei, lupta dintre bine şi rău prin aducerea în prim plan a învăţăturilor primite de la părinţi şi bunici.
Durata spectacolului: 1h 20 min | 3+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
Ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
LEAR
După William Shakespeare, regia Inna Sokolova-Gordon
Cu: Dimitrii Bogomaz, Radu Micu
„Nebunia fără limite a puterii se transformă în pierderea judecății omului. Și apariția gândirii umane e pe calea cunoașterii propriilor rătăciri. Ultima campanie militară a regelui Lear. Campanie care îi este potrivnică. Dorința de a păcăli și senectutea, și viața însăși. Lear este ostaș și de moarte n-are frică. Dar este înspăimântat că va rămâne singur, neputincios și bătrân. A inventat un joc sângeros. Ah, o combinare a prostiei cu bunul-simț! Și începe o distracție înfricoșătoare. Însoțitor pe drumul vieții îi este, fără voie, bufonul. Tema lui: mascarada poporului în perioada când puterea este lipsită de cuget.
În spectacol sunt doi tineri actori, ca mijlocitori între spectatorii de azi și tragedia clasică. Datorită lor, publicul urmărește, înțelege și simte că tot ce se întâmplă are directă legătură cu el. Personajul principal, care își începe povestea cu hotărârea necugetată de a sfârteca țara, trecând prin război, cu vărsări de sânge, trădări, pierzându-și simțul rațiunii, ajunge la starea de a accepta bătrânețea ca pe un dar de Sus, de care nu oricine are parte. Căci bătrânețea este cea mai bună perioadă pentru a chibzui asupra sensului vieții.” (Inna Sokolova-Gordon)
Durata spectacolului: 1h 30 min | 14+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
MIERCURI, 21 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
VIAȚA PLICTICOASĂ ȘI PREAPLINĂ A VISĂTORULUI FRANÇOIS
Inspirată din „Gargantua și Pantagruel” a domnului Rabelais, regia Horia Suru
Cu: Alexandru Petcu, Alexandru Popa, Ana Guran, Ana Udroiu, Andrei Bibire, Dan Pughineanu, Dana Marineci, Loredana Cosovanu, Mara Oprea, MihaelaTrofimov, Mircea Alexandru Băluță, Oana Predescu, Sandra Ducuță, Ștefan Huluba, Vlad Galer; Muzicieni: Aurel Ciucur – tobe, Constantin Axinte Amza – zither, Cătălin Gorgon Grigorescu -trompetă, Ionel Păucă – tubă
Cinstiți prieteni și buni dușmani, nu vă lăsați păcăliți de numirea ce ne-am ales-o, căci spectacolul nostru-i plicticos și preaplin așa cum sunt chiar viețile domniilor voastre. Însă aceasta n-ar trebui să vă aducă nici un strop de supărare, fiindcă și plictisul, și preaplinul traiului nostru ne transformă în ceva mai mult decât simpli muritori.
Cincisprezece visători îndrăzneți – ce se trag din spiță de baladini – vă vor zugrăvi gesturile mărunte și elanurile mărețe ce se întrepătrund în scurgerea timpului și destinul omului, de la Facerea Lumii încoace. Se vor folosi, în joacă, de întâmplări familiare, de năzuințe tăinuite, de emoții și fantezie, ca de niște trepte, pentru a ajunge la Necunoscut. Protector și l-au ales pe domnul Rabelais, cunoscut plăsmuitor de povești cât se poate de adevărate, precum acelea de le veți vedea la teatru. Pe scenă, veți recunoaște negreșit pe careva sau pe altcineva; tot veți găsi câte o grimasă familiară – cine știe, poate chiar a dumneavoastră. Dar nu vă temeți, căci nu lacrimi vor curge în această seară, ci nădăjduim să vă furăm, cel puțin, un zâmbet.
Durata spectacolului: 1h 45 min | 14+
Preț:
R1-R5: 35 lei
R6-R10 + BALCON: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
JOI, 22 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
OUR LADIES OF PERPETUAL SUCCOUR (FECIOARELE NOASTRE GRABNIC AJUTĂTOARE)
de Lee Hall, regia Răzvan Mazilu
Cu:Alina Petrică, Meda Topîrceanu, Aylin Cadîr / Ioana Mărcoiu, Daniela Tocari, Oana Pușcatu, Ana Bianca Popescu; Orchestra: Adina Cocargeanu – pian, Imola Tamás– percuție; Andreea Archip – pian, Dana Georgescu – chitară bas
„Ne aflăm în fața unui spectacol aparte, greu de încadrat: este și musical, și text contemporan, este parabolă despre viață și moarte și e spectacol-concert. Pe scurt, e un spectacol de teatru. Complex, inedit, incisiv, pe alocuri șocant, dar, peste toate acestea, plin de emoție. Cred că teribila încărcătură emoțională și amestecul special de tragic și comic m-au atras și m-au sedus. Și mixul neașteptat de muzică sacră (Bach, Pergolesi, Händel, Karl Jenkins) cu muzica pop-rock (Rod Stewart, Beatles, Eric Clapton, Electric Light Orchestra)…
Mi-am dorit o punere în scenă dinamică, cu surprize, cu energie, cu umor, dar în același timp cu imagini puternice, încărcate de poezie. O poezie croită pe sensibilitatea publicului tânăr de azi. Am păstrat ideea originală de band care cântă muzica live, un band alcătuit doar din fete. E un spectacol cu distribuție exclusiv feminină, fără a fi unul feminist.” (Răzvan Mazilu)
Durata spectacolului: 2h 10 min | 16+
Preț:
R1-R5: 44 lei
R6-R10 + BALCON: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
VINERI, 23 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
OUR LADIES OF PERPETUAL SUCCOUR (FECIOARELE NOASTRE GRABNIC AJUTĂTOARE)
de Lee Hall, regia Răzvan Mazilu
Cu:Alina Petrică, Meda Topîrceanu, Aylin Cadîr / Ioana Mărcoiu, Daniela Tocari, Oana Pușcatu, Ana Bianca Popescu; Orchestra: Adina Cocargeanu – pian, Imola Tamás– percuție; Andreea Archip – pian, Dana Georgescu – chitară bas
„Ne aflăm în fața unui spectacol aparte, greu de încadrat: este și musical, și text contemporan, este parabolă despre viață și moarte și e spectacol-concert. Pe scurt, e un spectacol de teatru. Complex, inedit, incisiv, pe alocuri șocant, dar, peste toate acestea, plin de emoție. Cred că teribila încărcătură emoțională și amestecul special de tragic și comic m-au atras și m-au sedus. Și mixul neașteptat de muzică sacră (Bach, Pergolesi, Händel, Karl Jenkins) cu muzica pop-rock (Rod Stewart, Beatles, Eric Clapton, Electric Light Orchestra)…
Mi-am dorit o punere în scenă dinamică, cu surprize, cu energie, cu umor, dar în același timp cu imagini puternice, încărcate de poezie. O poezie croită pe sensibilitatea publicului tânăr de azi. Am păstrat ideea originală de band care cântă muzica live, un band alcătuit doar din fete. E un spectacol cu distribuție exclusiv feminină, fără a fi unul feminist.” (Răzvan Mazilu)
Durata spectacolului: 2h 10 min | 16+
Preț:
R1-R5: 44 lei
R6-R10 + BALCON: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
SÂMBĂTĂ, 24 februarie, ora 11.00
Sala „Ion Lucian”
VRĂJITORUL DIN OZ
după Lyman Frank Baum, regiaPetre Bokor
Cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveşeanu / Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Bârsan / Marian Rădulescu, Cosmina Dobrotă, Ştefania Dumitru, Daniela Ioniţă-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pîrvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragoş Ianoşi, Oana Tofan
Vrăjitorul din Oz scris de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani, este un basm de referinţă al literaturii americane, ecranizat într-un film hollywoodian menţionat adesea printre cele mai bune zece filme din toate timpurile. Preluând muzica din acest film, spectacolul urmăreşte povestea micuţei Dorothy care, purtată de-o tornadă, ajunge pe tărâmul fermecat a lui Oz. Doar după ce învață lecția prieteniei și a curajului reușește să se întoarcă acasă.
Durata spectacolului: 1h 20 min | 3+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
SÂMBĂTĂ, 24 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
FLUTURII SUNT LIBERI
De Leonard Gershe, regia Erwin Șimșensohn
Cu: Alex Călin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Șerban Gomoi
„Fluturii sunt liberi. O poveste despre ambiție, vise și dezamăgiri. O poveste despre Don, cel care vrea să trăiască cu adevărat. O poveste despre Jill, cea care îl învață să o facă. O poveste despre doamna Baker și despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul său puiului care încearcă să zboare liber, de teamă ca el să nu-și frângă aripile. O poveste despre doi tineri care se găsesc, apoi se pierd, pentru ca în final… O poveste cu zâmbete și cu lacrimi în ochi…” (Erwin Șimșensohn)
Durata spectacolului: 1h 55 min | 12+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
DUMINICĂ, 25 februarie, ora 11.00
Sala „Ion Lucian”
BAMBI
după Felix Salten, regia Attila Vizauer
Cu: Ioana Repciuc, Mădălina Ignat, Dumitru Georgescu, Dan Clucinschi, Anca Florescu, Ana-Maria Irimia, Cristiana Ioniţă, Lia Gherman, Ştefania Dumitru, Robert Radoveneanu, Oliver Toderiţă, Andrada Fuscaş, Eugeniu Cozma, Ana Turoş, Andreea C. Hristu, Smaranda Găbudeanu, Alina Dumitrelea, Alexandra Stroe, Cosmina Dobrotă, Meda Topîrceanu, Dragoş Spahiu
Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai impunător cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile. Chiar dacă omul apare din când în când, cu pușca pe umăr (și ce e ăsta, se întreabă animalele, un fel de braț, al treilea braț?), Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut. Efortul e mare, prețul e greu, dar puiul de cerb are stofă de învingător. E gata să devină prinț adevărat.
Durata spectacolului: 1h 20 min | 5+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
MARȚI, 27 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
THOMAS SAWYER
Dramatizare după „Aventurile lui Tom Sawyer”, de Mark Twain, regia Horia Suru
Cu: Andrei Brădean, Emilian Mârnea/Alexandru Aron, Ioana Repciuc, Lucian Ionescu/Andrei Radu, Daniela Ioniță-Marcu, Robert Radoveneanu, Ovidiu Ușvat, Alex Ștefănescu, Alina Petrică, Aida Avieriței, Oliver Toderiță, Magicianul Antonio
Despre Tom Sawyer și aventurile lui am auzit cu toții. Le-am citit, ne-au amuzat, ba poate chiar ne-au și speriat pe ici, pe colo. Un lucru însă e cert: niciunul dintre noi nu și-a imaginat vreodată că Tom ar putea să cânte și să danseze așa cum o face pe scena Teatrului Excelsior, cot la cot cu Huckleberry Finn, Joe Harper, Becky Thatcher sau Mătușa Polly. Pentru că Thomas Sawyer ascunde tot soiul de secrete. Și e mereu surprinzător.
Durata spectacolului: 1h 20 min | 12+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat
MIERCURI, 28 februarie, ora 10.00
Sala „Ion Lucian”
ZÂNA ZORILOR
după Ioan Slavici, regia Ilinca Stihi
Cu: Dan Clucinschi, Ciprian Cojenel, Ovidiu Uşvat, Ștefan Velniciuc, Robert Radoveneanu, Jeanine Stavarache, Raluca Botez, Cosmina Dobrotă, Veronica Popescu, Iulia Diana Samson
Zâna Zorilor este probabil unul dintre cele mai frumoase basme ale copilăriei noastre. Povestea Împăratului, care cu un ochi plânge şi cu unul râde, şi a celor trei feciori ai săi invită spectatorii în lumea fanteziei şi a aventurii. Aici se vor întâlni cu Murgul pus mereu pe şotii, care grăieşte mai bine decât un om, cu teribila Sfânta Vineri, cu Petru, Luca şi Matei, cei trei feciori ai Împăratului, cu balaurul năprasnic, cu duhul pădurii şi al florilor şi cu cea mai frumoasă dintre făpturile cereşti şi pământeşti, Zâna Zorilor.
Durata spectacolului: 1h 20 min | 4+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual
16 lei copii
24 lei adulţi
ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
ÎMPĂRATUL MUȘTELOR
După romanul lui William Golding, adaptare Nigel Williams, un spectacol de Tudor Lucanu
Cu: Ștefan Iancu, Vlad Ionuț Popescu, Mihai Mitrea, Ștefan Mihai, Alex Popa, Dan Pughineanu, Andrei Bibire, Dan Clucinschi, Vlad Lință, Alin Potop
Împăratul muștelor este o operă esențială, care, alături de scrieri ca Portocala mecanică sau Ferma animalelor, studiază natura umană în profunzimea ei. Acest tip de povești sunt importante pentru că putem recunoaște arhetipurile sau chiar caracterele acestor personaje în jurul nostru. Scrierea lui William Golding este de o contemporaneitate cutremurătoare. Problema violenței, atacurilor tinerilor asupra altor tineri, fenomenul de „bullying” sunt din ce în ce mai acute. Și chiar dacă o poveste nu poate schimba lucrurile dintr-o dată, poate să îl facă pe cititorul ei sau pe spectatorul care vede această poveste la teatru să își pună anumite întrebări și să discute despre aceste probleme.
Un grup de copii sunt evacuați din calea războiului și avionul care ar trebui să îi salveze este doborât deasupra unei insule. Unicii supraviețuitori sunt câțiva copii. Când au posibilitatea de a alege între a aștepta organizat salvatorii și a face orice vor ei, limita dintre joc și realitate devine atât de subțire încât nu se mai distinge. Fiind izolați de restul lumii pe această insulă, într-un spațiu feeric, necontaminat, ferit de atrocitățile războiului, acești băieți acționează din instinct, recurg la soluții oferite de natura umană. (Tudor Lucanu)
Durata spectacolului: 1h 30 min | 14+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat