Joi, 21 septembrie 2016, de la ora 20.00, în Rampa de Jazz&Poezie din cadrul festivalului Strada de C`Arte, va avea loc un recital în aer liber. Mireille Rădoi și Flaviu Predescu vor oferi o lectură publică din cele mai recente versuri ale lor, în timp ce Costin Soare va completă atmosfera cu acorduri de chitară. Amfitrion: Dan Mircea Cipariu. Rampa de Jazz&Poezie face parte din cadrul proiectului Strada de C`Arte, ajuns la ediția a VI-a, eveniment care oferă bucureștenilor și tuturor celor prezenți în capitală în această perioadă acte de cultură variate. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Mireille Rădoi s-a născut la 9 mai 1974. Are experienţă în diverse domenii de activitate, fiind specialist în ştiinţele comunicării şi studii de securitate. A absolvit Academia Naţională de Informaţii ca şef de promoţie, a obţinut masteratul şi doctoratul în ştiinţe politice. Este conferenţiar universitar şi, din 2010, este director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (http://www.bcub.ro/). Este iniţiatoarea celui mai mare festival cultural în aer liber din Bucureşti: Strada de C’Arte (www.stradadecarte.ro). A reînfiinţat după 65 de ani de inexistenţă,„Fundaţia Universitarã Carol I” (www.fundatiacarol.ro). Cel mai recent volum publicat: “ieşireadinbazadedate”, Editura Brumar, 2013 (poezie).
Flaviu George Predescu, născut la Cugir, județul Alba, în 4 februarie 1981, este membru al Uniunii Scriitorilor din România, din 2012. Este autorul a 7 volume de poezie, 3 de eseuri și un roman, pentru care a primit mai multe premii. În poezie a debutat cu volumul „Răsfoindu-mi adolescența”, în 2005, în eseu cu „Chezășie pentru libertate”, în 2012 și în roman cu distopicul „Softul GE”, în 2016. Colaborează cu mai multe reviste literare, printre care România literară, Literatura de azi, Discobolul, Flacăra lui Adrian Păunescu, dar și cu site-ul DC News.
Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând într-un mod fructuos cariera concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică), fiind de asemenea director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsă în 2016 la a şasea ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume. Cu o experienţă de 4 turnee naţionale la activ (De la Bach la Beatles/2017; Muzica în palatele României/2016; Armonii pascale/2015 – alături de actriţa Daniela Nane; Nocturne şi dansuri/2013), un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri) și un altul în 2017 (Twenty Shades of Music, alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), membru permanent a două ansambluri camerale (alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice (cu o paletă stilistică amplă ce porneşte din Renaştere şi ajunge la muzica contemporană) prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg.