spot_img

20 de finaliști pentru InstantAdolescența

Marți, 9 mai 2017, ora 16:00–18:00, la Palatul Suţu -Muzeul Municipiului Bucureşti (Bd. I.C. Brătianu nr. 2), are loc , în cadrul celei de-a XX-a ediții a Festivalului Ziua Adolescenților. Săptămâna Adolescenților, vernisajul InstantAdolescenţa – cele mai bune fotografii digitale realizate de adolescenţi cu telefonul mobil. Fotografiile au fost selectate şi premiate de un juriu format din artistul vizual Mihai Zgondoiu, fotograful Adi Bulboacă şi scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Concursul Naţional „Cele mai frumoase fotografii ale adolescenţilor – InstantAdolsecenţa” s-a lansat online (concurs.ziua-a.ro). Lucrările selectate sunt expuse pe platforma online ziua-a.ro/instantadolescenta/, vor fi proiectate în cadrul Galei „Salut, Adolescenţă” și prezentate sub formă de printuri de mari dimensiuni la Palatul Suțu- Muzeul Municipiului Bucureşti (gardul acestei instituţii va fi transformat în simeze de spaţiu public). „Cei 20 de finaliști au fost selectați din 136 de propuneri, cu teme și subiecte care exprimă entuziasmul din totdeauna al adolescenței. Câțiva dintre acești finaliști, sunt convins, vor fi viitori artiști vizuali cu care sper să colaborez la Galeria Atelier 030202 pe care o coordonez și care este un spațiu dedicat în mod special tinerilor artiști”, a declarat Mihai Zgondoiu, coordonatorul InstantAdolescența.

Vernisajul va fi marcat de un concurs de live pe Facebook.

Premiile InstantAdolescenţa vor fi acordate duminică, 14 mai 2017, de Ziua Adolescentului, ora 12.00, Sala „Radu Beligan” a Teatrului de Comedie (str. Sf. Dumitru, nr.2), în cadrul Galei „Salut, Adolescenţă!”

Programul Festivalului ZIUA ADOLESCENŢILOR. SĂPTĂMÂNA ADOLESCENŢILOR poate fi consultat la adresa web: ziua-a.ro

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Teatrul de Comedie şi Clubul UNESCO – „Adolescenții”

Co-finanțator: AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional)

Parteneri: Muzeul Municipiului București, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Asociaţia Euro CulturArt, Asociația Călătoria spre tine, Printoteca, Cafeneaua Jos Pălăria

Parteneri media: Radio România Cultural, TVR1, TVR2, Smart FM, Cațavencii, Observator Cultural, Radio France International, AgențiadeCarte.ro

Parteneri pentru premiile adolescenţilor: Coca-Cola România, Oriflame, Dent Est 4 Teens, Cinema City, Cinemagia

Lista celor 20 de finaliști InstantAdolescența

Ababei Daniel, Colegiul Național „Mircea cel Batran” Constanța
Alb Cătălin, Colegiul de Arte ”Sabin Drăgoi” Arad
Amzăr Vladimir, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” București
Barabas Andreea, Colegiu Național „Elena Ghiba Birta” Arad
Benea Alin Andrei, Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov
Berberita Irina, Liceul de arte plastice „Nicolae Tonitza” București
Brabete Iulian Andrei, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea
Caragiov Lucia Alexandra Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz” Mediaș
Dolis Ruxandra, Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinești
Gavrila Alexandra Florentina, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” București
Hent Iulia Alexa, Colegiul Național Bănățean – Timișoara
Mihalache Roxana, Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” București
Olescu Andreea Lorena, Colegiul Național de Informatică. „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea
Roșu Maria Iulia, Colegiul Național „Elena Cuza”, Craiova
Ruxandra Maftei, Liceul C.N. „Alexandru Odobescu” Pitești
Stefania Patrascu, Liceul de Arte „Victor Giuleanu” Râmnicu Vâlcea
Todoran Evelyn, Liceul Teoretic ,,Axente Sever” Mediaș
Vîrtopeanu Alice Anamaria, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea
Vovcenco David Andrei, Colegiul National „Ion Creanga” București
Zimbran Robert, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad

Fotografiile finaliștilor pot fi vizualizate accesând următorul link:
concurs.ziua-a.ro/foto-selectate.php

Articole recomandate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508