spot_img

Înscrieri la preselecția pentru ”European Music Campus Orchestra 2017”

Până la 28 aprilie 2017, tinerii muzicieni români cu vârsta sub 21 de ani pot participa la preselecția pentru ”European Music Campus Orchestra 2017” – un proiect al Festivalului de la Grafenegg, Austria, și al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. Institutul Cultural Român promovează acest proiect în calitate de partener al EUYO (din anul 2010). Cei selectați să facă parte din ”European Music Campus Orchestra” vor avea ocazia să participe la ”European Music Campus” de la Grafenegg, între 29 iulie şi 12 august 2017, unde vor repeta alături de Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), vor studia împreună cu muzicieni și profesori de prestigiu, vor cânta alături de alți tineri talentați în cadrul ”European Music Orchestra 2017”, vor putea asista la concertele de vară de la Grafenegg şi ale EUYO și vor lua parte la activităţi de socializare, ce includ și o vizită ghidată la Viena.

European Music Campus este un centru pentru tinerii muzicieni talentaţi din Europa. Campusul, creat în jurul rezidenţei Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene (EUYO) la Grafenegg, se află în inima Europei, în apropiere de Viena, pe domeniul idilic de la Grafenegg, unde se află numeroase spații performative. Campusul funcţionează pe perioada concertelor de vară şi a Festivalului de la Grafenegg.

În urma preselecțiilor organizate în luna mai a anului trecut, patru tineri muzicieni români – Antonia Mihalca (vioara), Ada Torge (violă), Valentina Panca (violă) și Andrei Aiordăchioei (corn) au fost selectați in European Music Campus Orchestra 2016.

Iniţiat în anul 2014, ca parte a proiectului Towards 2020, finanţat prin programul Europa Creativă, European Music Campus este un parteneriat unic între Grafenegg şi EUYO ce îşi propune să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni.

Pentru a putea participa la selecţie, candidaţii trebuie să fie de nivel mediu/avansat, pre-Conservator și Conservator, să aibă cel mult 21 ani de ani şi să cânte la unul din următoarele instrumente:

Vioară – 15 locuri disponibile

Violă – 6 locuri disponibile

Violoncel – 4 locuri disponibile

Contrabas – 2 locuri disponibile

Flaut – 1 locuri disponibile

Oboi – 1 locuri disponibile

Fagot – 2 locuri disponibile

Corn – 2 locuri disponibile

Membrii European Music Campus Orchestra (EMCO) vor repeta la Grafenegg sub îndrumarea tutorilor EUYO, inclusiv a Directorului de repetiţii EUYO, Peter Stark, şi a foştilor membri ai orchestrei, şi vor pregăti un concert împreună cu EUYO, sub bagheta dirijorului principal EUYO Vasili Petrenko.

Cazarea (în camere duble, în oraşul Krems an der Donau, aflat în apropiere, unde vor sta şi membrii EUYO), transportul intern, masa şi pregătirea muzicienilor sunt asigurate de European Music Campus. De asemenea, în măsura disponibilităţii, vor fi oferite bilete la evenimentele şi concertele din cadrul Festivalului de la Grafenegg.

Muzicienii selectaţi trebuie să sosească sâmbătă, 29 iulie 2017prima zi de repetiții este duminică 30 iulie 2017,iar data de întoarcere va fi 13 august 2017. Participanții selectați vor suporta costul transportului internațional (până la Viena și retur).

ÎNSCRIERE

Cei interesaţi trebuie să trimită o înregistrare video, de minimum 2 şi maximum 5 minute, a extraselor de mai jos, împreună cu o piesă solo la alegere.

Vioară – Brahms, Simfonia nr. 4; Mozart, Simfonia nr. 39

Violă – Şostakovici, Simfonia nr. 5; Mendelssohn, Visul unei nopţi de vară

Violoncel – Brahms, Simfonia nr. 2; Beethoven, Simfonia nr. 8

Contrabas – Beethoven, Simfonia nr. 9; Mozart, Simfonia nr. 40

Flaut – Beethoven, Uvertura Leonora nr. 3; Stravinski, Jeu de Cartes

Oboi – Rossini, Scara de mătase; Ceaikovski, Simfonia nr. 4

Fagot – Haydn, Simfonia; Brahms, Concertul pentru vioară

Corn (high) – Brahms, Simfonia nr. 2; Mahler, Simfonia nr. 9

Corn (low) – Beethoven, Simfonia a 9-a; Strauss, Don Quijote Variation VII (corn 2) şi Variation VIII (corn 6)

Partiturile pot fi descărcate de aici: http://www.euyo.eu/apply/auditions/orchestral-extracts/

Fișierele video trebuie trimise prin wetransfer la christina[at]euyo.eu. De asemenea, fişa de înscriere ataşată, completată, trebuie trimisă prin e-mail, către Christina Hemmer, EUYO Projects and Orchestra Manager, christina[at]euyo.eu. Data limită: 28 aprilie 2017.

Pentru întrebări şi detalii suplimentare: irina.iacob@icr.ro.

***

EUYO este un proiect muzical european care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faimă internaţională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice. Prin concertele şi turneele susţinute în întreaga lume şi prin nivelul excepţional de pregătire al muzicienilor, EUYO a devenit una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii. Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestră se organizează anual preselecţii în fiecare ţară, membrii actuali ai orchestrei trebuind să se prezinte la preselecţii pentru a-şi păstra locul. De asemenea, EUYO are o listă de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa să cânte în orchestră în timpul anului. Începând cu anul 2010, participarea muzicienilor români la EUYO este sprijinită de Institutul Cultural Român.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508