spot_img

Horia Mihail invită publicul la VALS în turneul Pianul Călător 2017

În perioada 5 aprilie – 4 mai 2017, în 15 localități din țară și la Chișinău, va avea loc ”Turneul Pianul Călător”, ediția a VII-a. AgențiadeCarte.ro vă prezintă itinerariul turneului.

Valsul. Cu această irezistibilă propunere muzicală, Horia Mihail  pornește din nou la drum însoțit de un pian de concert, pus la dispoziție de Radio România.

De cele mai multe ori, atunci când spunem vals ne gândim la dansul care la început a scandalizat lumea, ca apoi să o cucerească definitiv prin frumusețea și noblețea sa. Dar de această dată, ca spectatori, suntem invitați să ascultăm adevărate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum: Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy.

De șapte ani încerc să spun lumii povești muzicale. Au fost ani în care am acordat atenție unor mari compozitori, ani în care curentele muzicale au fost puse în valoare. Anul acesta, sper să fie bine primită această invitație la vals, pentru că voi prezenta piese extrem de interesante, rafinate, ce dau substanță și valoare istorică acestui gen, care este poate mai mult asociat cu serile dansante.

Și pentru mine aceste turnee se transformă în povești. De la an la an, întâlnirile cu publicul din ce în ce mai numeros mă fac să am și mai multă energie și dorință de a continua. Urmează alte mii de kilometri la volan, recitaluri aproape în fiecare seară, dar abia aștept această nouă călătorie a mea și a pianului, și sper că și publicul va fi încântat de aceste seri în ritm de vals’’, declară Horia Mihail.

Este deja binecunoscută povestea acestui turneu desfășurat cu scopul de a aduce bucurie melomanilor, dar având și obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani. In urma celui de-al șaptelea turneu, Pianul Călător va rămâne la Caracal, oraș care a găzduit în frumoasa sa sală de teatru mai multe spectacole ale turneelor organizate de Radio România, publicul umplând-o de fiecare dată și răsplatind artiștii cu multe aplauze, ceea ce arată apetența sa pentru muzica de calitate. Din momentul în care Pianul Călător va fi încredințat comunității spre folosință pe o durată determinată, alte evenimente muzicale de marcă vor fi posibile în oraș.

La Tulcea, Roman, Deva și Alba Iulia pianistul se va reîntâlni şi cu celelalte piane călătoare, rămase acolo în anii 2013, 2014, 2015 si 2016. Traseul turneului va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România și Asociaţia Culturală Accendo.

ITINERAR:

5 Aprilie – Chişinău – Muzeul de Artă

6 Aprilie – Iaşi – Aula BCU

7 Aprilie – Piatra Neamţ – Liceul de Artă

8 Aprilie – Roman – Casa de Cultură

11 Aprilie – Deva – Sala Pro Arte

12 Aprilie – Alba Iulia – Casa de cultură

13 Aprilie – Sfântu Gheorghe – Centrul de Cultură Arcuş

19 Aprilie – Bucureşti – Sala Radio

21 Aprilie – Tulcea – Teatrul Jean Bart

24 Aprilie – Buzău – Teatrul George Ciprian

25 Aprilie – Târgovişte – Muzeul Naţional de Istorie

26 Aprilie – Slatina – Centrul Cultural Eugen Ionescu

27 Aprilie – Caracal – Teatrul Naţional

28 Aprilie – Piteşti – Centrul Multifuncţional

3 Mai – Brașov – Sala Patria

4 Mai – Bistriţa – Sinagoga

Un eveniment Radio România

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociația Culturală Accendo.

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional şi TVR 3

Sponsori: JTI, Sense, Erste Private Banking-serviciu oferit de BCR, ALRO Slatina, Ade Gas Oil, Senia Music

Parteneri : ICR Chișinău, Sala cu Orgă Chișinău, Mercure Bucharest City Centre

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Sala cu Orgă Chișinău, Radio Chișinău, Filarmonica Moldova Iași, Liceul de Arte Victor Brauner, Centrul de Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”, Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” Extensia Piatra Neamț, Casa de Cultură din Roman, Consiliul Județean Hunedoara, Asociația Culturală ”DevArt”, Colegiul Național Decebal Deva, Municipiul Alba Iulia, Centrul de Cultură Arcuș, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Consiliul Județean Tulcea, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău, Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art, Primăria Slatina, Asociația Fiii și Prietenii Caracalului, Teatrul Național din Caracal,  Filarmonica Pitești, Filarmonica de Stat din Brașov, Centrul judeţean pentru cultură Bistriţa, Sinagoga din Bistriţa.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Media Trust, România TV, Caţavencii, Observator Cultural, Zile și Nopți, Liternet, Bussines Review, Ziare.com,  Accent TV, agentiadecarte.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508