Teatrul Masca continuă seria La Liber 2.0, moderată de Corina Șuteu, și în 2025. A cincea întâlnire din această stagiune are loc joi, 23 ianuarie, la ora 19:00, la sediul teatrului din Bd. Uverturii nr. 14. Subiectul dezbaterii din această lună este Critica de teatru și criticii săi, și îi are ca invitați pe Cristina Modreanu (on-line), Ionuț Sociu și Daria Ancuța.
În stagiunea 2024-2025, intitulată „Aici se visează la schimbare”, vocea Teatrului Masca este Corina Șuteu, consultantă culturală, expertă în politici culturale, critic de teatru și fost ministru al Culturii.
„Ce rol mai are azi criticul de teatru, cine și unde îl citește și cât mai influențează acesta opinia publică? Este, oare, o meserie pe cale de dispariție? Firește, subiectele de mai sus privesc în primul rând comunitatea teatrală specializată, dar ele sunt interesante și pentru publicul care, iată, umple sălile din București și din România. Pe ce criterii aleg spectatorii, azi, să meargă la un spectacol sau la altul? Îi (mai) citesc pe critici? Este, astăzi, destul să fii comentator de teatru sau s-a produs o diversificare a ocupațiilor posibile, dacă ai vocație critică pentru arte și dorești să scrii despre ele. Trebuie să devii și altceva: profesor, curator, jurnalist cultural, jurnalist pur și simplu…
Vom vorbi despre asta, La Teatrul Masca, la sfârșit de ianuarie, off-line și on-line cu trei idealiști, adică, printre altele, și critici de teatru. E ca un fel de follow up la Jurnal de Romania (r. Carmen Lidia Vidu) – mult-așteptata premieră a lunii, de la același teatru.” (Corina Șuteu)
Invitați: Cristina Modreanu (on-line), Ionuț Sociu și Daria Ancuța
Discuția va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Teatrului Masca și, mai apoi, încărcată pe canalul de YouTube, pentru a facilita accesul celor care nu pot fi fizic alături de noi.
Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locului se poate face prin:
– email la office@masca.ro;
– completarea formularului de pe www.masca.ro/teatru/la-liber/ (pagina evenimentului);
– direct la casa de bilete a Teatrului Masca.
Rezervarea devine validă după primirea unei confirmări.
*** Teatrul Masca este un punct de reper în lumea culturală a Bucureștiului și a României, cunoscut pentru abordarea sa neconvențională, pentru o preocupare pentru forme artistice alternative, teatru ecologic și artă contemporană. Cu o istorie de peste treizeci de ani, Teatrul Masca continuă să aducă arta teatrală mai aproape de comunitate, întotdeauna în căutare de modalități de a se reinventa și de a crea conexiuni autentice cu publicul său. În această stagiune, deviza Teatrului Masca este „Aici se visează la schimbare”.