spot_img

LA LIBER cu Corina Șuteu pe 18 decembrie & Programul Masca în ianuarie și februarie 2025

Teatrul Masca continuă seria La Liber 2.0, moderată de Corina Șuteu. A patra întâlnire din această stagiune are loc miercuri, 18 decembrie, la ora 19:00, la sediul teatrului din Bd. Uverturii nr. 14. Subiectul dezbaterii din această lună este Când teatrul „merge pe vârfuri”: o  provocare, și îi are ca invitați pe Leta Popescu (on-line), Marina Hanganu, Aura Corbeanu și George Albert Costea.

De asemenea, Teatrul Masca anunță programul de activități și pune în vânzare biletele pentru primele două luni ale anului 2025. Mai mult, luna ianuarie promite o nouă premieră, Jurnal de România #AiciSeViseazăLaSchimbare în regia lui Carmen Lidia Vidu, în zilele de 17 și 18, de la ora 19.00.

La Liber pe 18 decembrie

În stagiunea 2024-2025, intitulată „Aici se visează la schimbare”, vocea Teatrului Masca este Corina Șuteu, consultantă culturală, expertă în politici culturale, critic de teatru și fost ministru al Culturii. 

„Propun, în următoarea discuție la La Liber, o conversație despre repertoriile teatrelor din România, rolul programelor europene în emanciparea practicilor teatrale și teatrul telematic. Vom descoji conținutul a trei teze de doctorat care m-au făcut curioasă și i-am invitat pe autorii lor, care s-au aplecat asupra acestor subiecte, să ne spună mai mult.

Poate că a strânge aceste teze și multe altele într-o bibliotecă la Teatrul Masca ar fi un câștig sigur pentru cei care vor să știe ce s-a petrecut în ultimii ani cu instituția teatrală din țară. Să înțeleagă și să reinventeze sau să susțină ceea ce instituțiile pot face, acum,  pentru arta spectacolului.” (Corina Șuteu)

Invitați: Leta Popescu (prezentă on-line), Marina Hanganu, Aura Corbeanu și George Albert Costea

Discuția va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Teatrului Masca și, mai apoi, încărcată pe canalul de YouTube, pentru a facilita accesul celor care nu pot fi fizic alături de noi. 

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locului se poate face prin:

– email la office@masca.ro;

– completarea formularului de pe www.masca.ro/teatru/la-liber/ (pagina evenimentului);

– direct la casa de bilete a Teatrului Masca.

Rezervarea devine validă după primirea unei confirmări.

*

Programul Teatrului Masca

IANUARIE 2025

MOARTEA ȘI VIAȚA LUI BULĂ de Alexandru Ivănoiu și Alin Uberti 

Duminică, 12 ianuarie, ora 19.00

JURNAL DE ROMÂNIA #AiciSeViseazălaSchimbare de Carmen Lidia Vidu – PREMIERĂ
Vineri, 17 și Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 19.00

CARACATIȚA de Catinca Drăgănescu 

Duminică, 19 ianuarie, ora 19.00

CRIZA. KIT DE SUPRAVIEȚUIRE de Mihaela Michailov și David Schwartz
Vineri, 24 ianuarie, ora 19.00

JURNAL DE ROMÂNIA #AiciSeViseazălaSchimbare de Carmen Lidia Vidu
Sâmbătă, 25 ianuarie, ora 19.00

INCENDIAR. Un dușman al poporului, adaptare după Henrik Ibsen  

Duminică, 26 ianuarie, ora 19.00

nOu de Selma Dragoș 

Vineri, 31 ianuarie, ora 19.00

FEBRUARIE 2025

MEMORIILE UNUI LOLO de Alex Gorghe și Mark-Cristopher Demeter

Sâmbătă, 1 februarie, ora 19.00

pe spatele fotografiei colț, stânga jos, stă tot ce nu pot uita despre mama de Alexandru Ivănoiu și Alin Uberti 

Duminică, 2 februarie, ora 19.00

JURNAL DE ROMÂNIA #AiciSeViseazălaSchimbare de Carmen Lidia Vidu

Sâmbătă, 8 februarie și 22 februarie, ora 19.00 

INCENDIAR. Un dușman al poporului, adaptare după Henrik Ibsen 

Duminică, 9 februarie, ora 19.00 

CARACATIȚA de Catinca Drăgănescu 

Sâmbătă, 15 februarie, ora 19.00

nOu de Selma Dragoș

Duminică, 16 februarie, ora 19.00 

MOARTEA ȘI VIAȚA LUI BULĂ de Alexandru Ivănoiu și Alin Uberti 

Duminică, 23 februarie, ora 19.00

Biletele pentru toate reprezentațiile, cu excepția premierei, sunt disponibile online aici și la casa de bilete a Teatrului Masca.

https://www.mystage.ro/#/f=0+0+teatrul-masca_208+0+0

*** 

Teatrul Masca este un punct de reper în lumea culturală a Bucureștiului și a României, cunoscut pentru abordarea sa neconvențională, pentru o preocupare pentru forme artistice alternative, teatru ecologic și artă contemporană. Cu o istorie de peste treizeci de ani, Teatrul Masca continuă să aducă arta teatrală mai aproape de comunitate, întotdeauna în căutare de modalități de a se reinventa și de a crea conexiuni autentice cu publicul său. În această stagiune, deviza Teatrului Masca este „Aici se visează la schimbare”. 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508