spot_img

Grupul Editorial Trei la Târgului de Carte Gaudeamus 2024

Grupul Editorial Trei aduce cititorilor săi la ediția din această iarnă a Târgului de Carte Gaudeamus zeci de titluri noi, volume cu reducere de 30%, dar și cărți la preț special. Cititorii sunt așteptați în perioada 4-8 decembrie 2024, între orele 10.00 şi 20.00, în Pavilionul B2 din incinta Romexpo. 

Sunteți invitați să urmăriți pe blogFacebook și Instagram pentru cele mai noi apariții editoriale, concursuri și detalii despre autori și evenimentele Grupului Editorial Trei .

În colecția Fiction Connection vor apărea titluri noi: romanul câștigător al Premiului Goncourt 2023 – Mereu cu gândul la ea de Jean-Baptiste Andrea, un nou volum de Melissa da Costa – Un soi de fericire, Inventatorul de Miguel Bonnefoy, dar și un titlu mult așteptat, La marginea unui codru nesfârșit de Leo Vardiashvili. Cei care îndrăgesc stilul lui Christie Watson se vor bucura de apariția noului volum Atunci când trecutul nu te uită.

Fanii genului Crime vor fi încântați de apariția unui nou titlu de Robert Galbraith (pseudonimul lui J.K.Rowling) – Mormântul fugar, de un thriller de excepție semnat de Paula Hawkins – Ora albastră, de un debut de senzație – Pânda de noapte de Tracy Sierra, dar și un nou volum de Jessica Knoll  Fete sclipitoare, aflat în curs de ecranizare.

Pentru toți cei interesați de psihologie, vești bune: colecția Psihologie. Psihoterapie se îmbogățește cu titlurile Mitul terapeutului netulburat. Viața privată, practica profesională de Marie Adams și Traumă și psihopatologie. 15 cazuri clinice de Khadija Chahraoui. O apariție inedită se va adăuga în colecția Psihanaliză contemporană – Perspective clinice kleiniene de R.D. Hinshelwood.

Colecția Psihologie Practică aduce în atenția cititorilor titluri precum După o relație abuzivă, găsește iubirea de Craig Newman, dar și reeditări ale unor longsellere precum Cartea gesturilor. Cum putem citi gândurile oamenilor din acțiunile lor de Peter Collett.

Colecția jungiană Misterele Inconștientului Colectiv se bucură de apariții-eveniment – Creanga de aur. Un studiu despre magie și religie de James George Frazer și volumul 2 din seria de opere complete Marie-Louise von Franz – Simboluri arhetipale în basme (vol.2). Călătoria eroului.

În colecția Psihologia pentru toți vom regăsi titluri precum Pilula magică. Beneficiile extraordinare și riscurile tulburătoare ale noilor medicamente pentru slăbit de Johann Hari și Când Raiul nu e pe Pământ. Concepte psihodinamice din viață de Kerry L. MalawistaLinda G. Kanefield și Anne J. Adelman.

Părinții vor găsi ghidare și sfaturi utile în cărțile din colecția Psihologie practică pentru părinți – Premianții. Cum să-ți ferești copilul de presiunea reușitei de Jennifer WallaceEmoțiile mari ale celor mici. Cum să gestionezi accesele de furie, crizele de nervi și sfidarea de Alyssa Campbell și Lauren Stauble, dar și reeditarea într-o nouă ediție a bestsellerului Părintele conștient. Cum să ne transformăm pe noi pentru a ne întări copiii de dr. Shefaly Tsabari, autoare publicată în urmă cu doar câteva luni și în colecția Literati a editurii Pandora M cu titlul Superputeri. Transformă-ți anxietatea în curaj, încredere și reziliență.

În colecția Istorie sunt propuse două volume remarcabile: Lumea. O istorie de familie de Simon Sebag Montefiore și Cei 12 Cezari. Imagini ale puterii din Antichitate până în epoca modernă de Mary Beard, autoare tradusă la Editura Trei cu volumele SPQR. O istorie a Romei Antice și Pompeii. Viața unui oraș roman. Istoricul Simon Sebag Montefiore se va întâlni cu cititorii joi, 5 decembrie, ora 19:00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu și vineri, 6 decembrie, ora 12:00 în standul Editurii Trei din cadrul Târgului de carte Gaudeamus.

Pentru iubitorii de nonficțiune sunt propuse câteva apariții excepționale: Cântecul celulei. O explorare a medicinei și a ființei umane reînnoite de Siddhartha MukherjeeMetoda Timeboxing.  De ce e bine să faci câte un singur lucru odată de Marc Zao-Sanders, Renunță la tăcere. Spune ce gândești, dezlănțuie-ți talentul și trăiește-ți viața din plin de Elaine Lin Hering, Sufăr, deci existPortretul victimei ca erou de Pascal BrucknerDe ce visăm. Ce dezvăluie creierul adormit despre viața noastră aievea de Dr. Rahul JandialMărimea. Principiul care guvernează lumea de Vaclav Smil și Vremea magicienilor de Wolfram Eilenberger.

Anansi. World Fiction le propune cititorilor care vin la Gaudeamus 2024 o ofertă generoasă de noutăți. Pe lângă noi traduceri din opera unor autori cunoscuți și îndrăgiți de cititori, precum Roberto BolañoJoan DidionAhmet AltanDon DeLillo sau Jon FosseClaire Keegan sau Christian Kracht, lista aparițiilor editoriale include multe nume de autori traduși în premieră în limba română. Amintim aici romane precum Tristul tigru de Neige Sinno – unul dintre titlurile de senzație ale anului trecut în Franța și nu numai, Biografia lui X de Catherine Lacey – roman aflat pe lista celor mai bune cărți ale anului 2023 în cele mai importante publicații de cultură din SUA, Noi, cei înecați de Carsten Jensen – o carte-cult în spațiul literar scandinav, Dostoievski îndrăgostit de Alex Christoffi – o privire proaspătă asupra biografiei marelui clasic rus sau Destul de frig să vină zăpada al australiencei Jessica Au – un roman de debut tradus în 19 țări și multipremiat. 

Ca de obicei colecția Autori Români vă propune titluri extrem de așteptate: Bogdan-Alexandru Stănescu va lansa cel mai nou roman al său, Soarele negru. Alături de acesta vom avea volumele deja publicate: Clandestin de Marin Mălaicu-HondrariTotul e în regulă în mine și în lume de Petronela RotarFemei la graniță. Ce ne scriem când nu ne citește nimeni de Alexandra Rusu și Maria TănăsescuSub semnul Scorpionului de Ion Mărculescu și reeditarea într-o ediție specială a cărții Mâini cuminți de Ana Dragu cu un capitol scris de Eduard Dragu – Tot ce e greşit şi tot ce e frumos pe lume.

Adolescenții își vor putea alege cadourile de Crăciun dintre recentele apariții din colecțiile Young Fiction și New Adult, care din această toamnă apar la Editura Pandora M: un nou roman de Laura Nowlin, autoarea îndrăgitului romance Dacă ar fi fost cu mine – Dacă i-aș fi spusO toamnă ca să te pot ierta de Morgane Moncomble, primul volum din seria Anotimpuri, și Solitaire de Alice Oseman. Fanii colecției LITERATI, dedicată copiilor de peste 7 ani, se vor bucura de apariția volumului doi din seria Willow de Sabine Bohlmann O fată pe nume Willow: şoaptele pădurii, de Balerina de la Auschwitz – ediția pentru tineri a volumului Alegerea de Dr. Edith Eva Eger și de Șoptitorii. Labirintul celor pierduți și găsiți de Jordan Lees.

Și cum acest târg  se desfășoară chiar înaintea sărbătorilor de iarnă, au fost pregătite cărți perfecte pentru a fi oferite în dar celor mai mici dintre cititori. Marea surpriză este că vor exista noi cărți de activități: cu Pettson și Findus – Un Crăciun distractiv cu Pettson și Findus – decorațiuni festive – dar și cu îndrăgita pisică Mog – Cartea de activități a lui Mog, alături de cele mai amuzante și ritmate cărți tematice: Sania nouă a lui Moș Crăciun și Barba nouă a lui Moș Crăciun de Caroline Crowe. Sub brad ar putea ajunge și noul titlu al îndrăgitei scriitoare Julia Donaldson – Bine ai venit pe lume ori vreuna dintre emoționantele povești ale lui Tomi Kontio – O cățelușă pe nume Pisică sau Căţelușa pe nume Pisică şi minunea de Crăciun.

Evenimentele Grupului Editorial Trei la Gaudeamus 2024

●•◦●•◦●•◦ Întâlnire cu cititorii și sesiune de autografe Simon Sebag Montefiore 

Vă invităm vineri, 6 decembrie, ora 12:00, în standul Editurii Trei din cadrul Târgului de carte Gaudeamus (Romexpo, pavilionul B2) la întâlnirea cu celebrul istoric britanic, om de televiziune, analist și autor de succes, Simon Sebag Montefiore. Evenimentul marchează lansarea celui mai recent volum publicat de Editura Trei în colecția Istorie – Lumea. O istorie de familie.

Lansarea romanului Clandestin de Marin Mălaicu-Hondrari ●•◦●•◦●•◦

Vă invităm vineri, 6 decembrie, ora 16:00, în standul Editurii Trei din cadrul Târgului de carte Gaudeamus (Romexpo, pavilionul B2) la o discuție prilejuită de Clandestin, cel mai nou roman scris de Marin Mălaicu-Hondrari. Invitați, alături de autor: scriitorii Mircea Cărtărescu și Bogdan-Alexandru Stănescu. Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe.


●•◦●•◦●•◦ Lansarea noutăților Anansi. World Fiction

Vă invităm sâmbătă, 7 decembrie, ora 12:00, la Târgul de carte Gaudeamus (Romexpo, pavilionul B2) în spațiul de evenimente “Mircea Nedelciu” la evenimentul de lansare al celor mai noi apariții editoriale din colecția Anansi. Vor vorbi despre noutățile Anansi. World Fiction de la Editura Trei personalități ale lumii culturale românești. Titluri prezentate: Tristul tigru de Neige Sinno, Biografia lui X de Catherine Lacey, Dostoievski îndrăgostit de Alex Christofi, O baie în iaz, pe ploaie de George Saunders, Noi, cei înecați de Carsten Jensen, Răgazul unui zeu bătrân de Sebastian Barry, Destul de frig să vină zăpada de Jessica Au și A treia lumină de Claire Keegan. Moderatorul acestui eveniment va fi Bogdan-Alexandru Stănescu, directorul editorial al imprintului ANANSI. World Fiction.


Lansarea noutăților Fiction Connection ●•◦●•◦●•◦

Vă invităm sâmbătă, 7 decembrie, ora 12:45, la Târgul de carte Gaudeamus (Romexpo, pavilionul B2) în spațiul de evenimente “Mircea Nedelciu” la evenimentul de lansare al celor mai recent apărute titluri din colecția Fiction Connection: Mereu cu gândul la ea de Jean-Baptiste Andrea, Atunci când trecutul nu te uită de Christie Watson, Ora albastră de Paula Hawkins, Un soi de fericire de Mélissa Da Costa, Inventatorul de Miguel Bonnefoy și La marginea unui codru nesfârșit de Leo Vardiashvili. Moderatoare: Magdalena Mărculescu, director editorial Trei.

●•◦●•◦●•◦ Lansarea romanului Soarele negru de Bogdan-Alexandru Stănescu

Vă invităm sâmbătă, 7 decembrie, ora 16:00, la Târgul de carte Gaudeamus (Romexpo, pavilionul B2) în spațiul de evenimente “Mircea Nedelciu” la lansarea celui mai recent roman semnat de Bogdan-Alexandru Stănescu – Soarele negru. Invitat, alături de autor: scriitorul Radu Vancu. Moderatoare: Magdalena Mărculescu, director editorial. Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508