spot_img

5 concerte extraordinare de Crăciun la Sala Radio

Dacă vă doriți un cadou muzical pentru copii de Moș Nicolae sau căutați un concert tradițional de colinde, așa cum s-au păstrat ele în satul românesc, dacă vreți să ascultați cele mai cunoscute cântece americane de Crăciun în ritm de jazz sau să vă bucurați de Oratoriul de Crăciun de Bach, toate acestea se regăsesc în luna decembrie pe afișele Sălii Radio! Între 7 și 19 decembrie 2024, Orchestrele și Corurile Radio România prezintă la Sala Radio 5 concerte special dedicate sărbătorilor de iarnă.

Sâmbătă, 7 decembrie (19.00), CORUL DE COPII RADIO (dirijat de Răzvan Rădos) vă invită la concertul tradițional de Crăciun, care îmbină colinde românești și cântece de sărbătoare din repertoriul altor țări. Evenimentul va fi prezentat în parteneriat cu școala de teatru a actriței Delia Nartea: micii elevi ai studioului de actorie vor susține scurte momente teatrale între piesele cântate de membrii Corului de Copii Radio. Concertul va fi prezentat de Delia Nartea, la pian le veți aplauda pe Magdalena Faur și Andra Demidov și la percuție pe Iasmina Topală și Teodora Ciucu.

Duminică, 8 decembrie (17.00), pășim împreună în lumea obiceiurilor de sărbătoare, așa cum sunt ele păstrate în vatra satului. De 34 de ani, concertul tradițional de Crăciun „Începem a colinda…” aduce pe scena Sălii Radio datinile de iarnă. Cete de urători din diverse regiuni ale țării – Bacău, Bihor, Cluj, Gorj, Olt, Maramureș, Suceava, Teleorman, Vrancea – sosesc pe la București aducând cele mai frumoase și mai vechi colinde și tradiții populare asociate Crăciunului și Anului Nou. 

Invitații serii sunt Cornel Borza, Ion Drăgan, Radu Lazăr, Alexandru Turturică, Ceata Urşilor lui Gavrilă – Asău-Bacău, Grupul de colindători „Datina-Dubaşii din Hotar” – Bihor, Ansamblul Folcloric „Coconii Deseştiului” – Maramureş, Grupul de colindători „Gorjeanca” – Gorj, Grupul de colindători „Bujorelul” – Drăgăneşti – Olt, Ansamblul „Poieniţa” – Poiana Stampei – Suceava, Ansamblul „Colinda” al Centrului Cultural Teleorman, Ansamblul Folcloric „Chipăruşul” – Nereju – Vrancea. Concertul este prezentat de Claudia Colniceanu și Georgel Nucă. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a postului Radio România – Antena Satelor.

Joi, 12 decembrie (19.00) sunteți invitați la primul concert pe scena Sălii Radio prezentat integral de CORUL DE BĂIEŢI RADIO.  Ansamblul a fost fondat în primăvara anului 2022 de către Magdalena Faur, pianist acompaniator al Corului de Copii Radio, inițiativă susținută de Răzvan Rădos, dirijor al Corului de Copii. Corul de Băieți Radio a apărut așadar ca o nouă ramură a acestuia, ca un program pilot, pornind de la un nucleu de copii cu o bogată experiență corală și cu o mare dragoste de muzică. În cei doi ani de activitate, ansamblul a susținut peste 20 de concerte în biserici și în săli de spectacol din București. În prezent, ansamblul este format din 33 de băieți cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani, dintre care majoritatea au studiat un instrument muzical sau canto.

Intitulat A Ceremony of Carols, concertul de Crăciun prezentat de Corul de Băieți Radio prezintă cunoscuta suită de colinde semnată de Benjamin Britten (care dă și titlul evenimentului) și care va fi interpretată prima oară în România în versiunea imaginată de compozitor, versiunea pentru cor de băieți și harpă, acompaniament care va fi susținut de Maria Bîldea, solistă a Orchestrei Naționale Radio. De asemenea, veți asculta o frumoasă selecție de cântece internaționale și colinde românești ca: O, ce veste minunată, Plecarea magilor, Sus, boieri!, The Little Drummer Boy, Joy to the World, Adeste Fideles sau We Wish You a Merry Christmas. Evenimentul va fi dirijat de Liviu Ofițeru, la pian și celestă se va afla Magdalena Faur și concertul va fi prezentat de Irina Cristina Vasilescu. 

Atmosfera solemnă a catedralelor gotice germane, în care răsună de Crăciun muzică sacră, va fi recreată la Sala Radio miercuri, 18 decembrie (19.00), când ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO și CORUL ACADEMIC RADIO (pregătit de Ciprian Țuțu) prezintă una dintre cele mai cunoscute lucrări clasice interpretate în întreaga lume în preajma sărbătorilor de iarnă: Oratoriul de Crăciun de Bach. Sub bagheta dirijorului italian David Crescenzi, veți asculta fragmente din lucrarea lui Bach (cantatele 1 – 3). Concertul se va derula cu participarea soliștilor vocali Diana Ţugui – soprană, Mihaela Işpan – mezzosoprană, Tony Bardon – tenor și Daniel Pascariu – bas.

 „Primiți cu colindul?” – joi, 19 decembrie 2024 (de la 19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA dirijat de Simona Strungaru ne invită la Sala Radio să ne bucurăm de Crăciunul cu sonorități americane de jazz, prin piese cunoscute ale repertoriului internațional. Fiind un concert dedicat atât celor mari, cât și celor mici, alături de Big Band va evolua Corul de Copii Radio (dirijat de Răzvan Rădos) și ca solişti sunt invitați copii, tineri muzicieni, elevi ai instituțiilor de profil muzical din România.
Biletele sunt disponibile în sistem online pe www.bilete.ro și în Rețeaua Bilete.ro. Biletele se pot achiziționa și de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.salaradio.ro – secțiunea Bilete.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508