spot_img

Civic Digits la Teatrul Masca: proiectul de teatru interactiv ”Many Good Men” ajunge în România 

Civic Digits Theatre Company ajunge în România (mai exact în Militari, la Teatrul Masca) cu o nouă ediție a proiectului Many Good Men, o serie de ateliere și un performance forum pentru tineri, despre cultura incel și pericolele influenței pe care o au rețelele sociale asupra adolescenților. 

Reprezentația are loc pe 15 noiembrie de la 15.00, la Teatrul Masca și în spațiul online.

Many Good Men constă într-o serie de ateliere cu tineri, care, pe parcursul unei săptămâni de lucru, se transformă într-un performance hibrid. Proiectul își propune să înțeleagă modul în care ideologiile periculoase sunt răspândite în spațiul online, cum acestea ajung la adolescenți și, desigur, cum putem noi, ca societate, să ajutăm noile generații să se protejeze de ele. 

Folosind noțiuni de teatru forum, tehnologia și interacțiunea cu publicul, Many Good Men spune povestea a doi tineri care încearcă să se revolte împotriva nedreptăților de gen. Proiectul a debutat în februarie 2024 în Edinburgh, la clubul de fotbal Heart of Midlothian, urmând ca a doua ediție să aibă loc la Teatrul Masca în luna noiembrie.

„Trăim într-o lume în care digitalul provoacă mutații din ce în ce mai profunde. Noile generații, așa numiții „nativi digitali” trăiesc această dublă existență reală și virtuală într-o hiper-realitate foarte prezentă. Fie că vorbim de diverse forme de radicalizare, de bullying, sau de fake news, navigarea acestei lumi este o provocare. Pe noi la Masca, ne preocupă în mod activ felul în care teatrul poate funcționa ca mediator între aceste realități, iar ceea ce m-a atras la colaborarea cu Civic Digits este exact acest interes de a re-imagina «forumul» folosind mijloace digitale. Cred că lucrul cu și pentru tinerele generații presupune din partea noastă invenție, responsabilitate și multă tandrețe, iar proiectul ăsta le are pe toate.” (Catinca Drăgănescu, manager Teatrul Masca)

Documentarea pentru acest performance se va desfășura cu ajutorul a două grupe alcătuite pe considerente de gen. Participanților li se vor prezenta două scenarii, pe care le vor dezvolta liber, în funcție de propriile experiențe și perspective. Atelierele își propun să exploreze situații în care personajele sunt vulnerabile față de influențe misogine, dar și circumstanțele istorice și sistemice care pot fi cauza acestor vulnerabilități. 

Performance-ul final este interactiv digital și permite spectatorilor să influențeze traseele personajelor și chiar să schimbe deznodământul cu ajutorul celor doi actori profesioniști, care adaptează și integrează propunerile primite. Astfel, Many Good Men deschide o conversație importantă despre răspândirea misoginiei online și despre contextele care radicalizează perspective în comunitățile online și în societatea de astăzi.

Many Good Men a fost realizat cu susținerea Creative Scotland, Heart of Midlothian FC, Stories Untold, Stellar Quines Theatre Company, Zero Tolerance, YouthLink Scotland, Design Informatics at University Edinburgh, with guidance from Women’s Support Project, White Ribbon, The Artist Wellbeing Company și The Violence Against Women and Girls (VAWG) Unit: Scottish Government Justice Directorate.

Ediția de la București are loc în parteneriat cu Station Europe, Teatrul Masca, și Creative Scotland National Lottery Open Fund.

Mai multe informații despre Many Good Men, aici: https://civicdigits.com/project/many-good-men/ 

Pentru a viziona performance-ul online, puteți solicita accesul printr-un mail în limba engleză la adresa contact@civicdigits.com sau în limba română la office@masca.ro.

*** 

Teatrul Masca este un punct de reper în lumea culturală a Bucureștiului și a României, cunoscut pentru abordarea sa neconvențională, pentru o preocupare pentru forme artistice alternative, teatru ecologic și artă contemporană. Cu o istorie de peste treizeci de ani, Teatrul Masca continuă să aducă arta teatrală mai aproape de comunitate, întotdeauna în căutare de modalități de a se reinventa și de a crea conexiuni autentice cu publicul său. În această stagiune, deviza Teatrului Masca este „Aici se visează la schimbare”. 

Civic Digits este o companie din Edinburgh, Scoția, care își propune să creeze experiențe inovative și interactive pentru tineri, familiile acestora și comunități, despre online și despre ce înseamnă să fii un „cetățean digital”. Este o organizație feministă, anti-rasistă și intersecțională. Egalitatea, diversitatea și incluziunea sunt puncte centrale ale proiectelor și acțiunilor Civic Digits. Misiunea companiei este de a contribui la crearea unui viitor digital în care toți putem să înflorim și să ne simțim în siguranță.

Station Europe este un ONG orientat spre tehnologie, care facilitează programe, comunități și inițiative concentrate asupra societății civile, a mediului înconjurător și a celui digital. Misiunea Station Europe este aceea de a pregăti, împuternici și inova felul în care comunitățile acționează pentru un viitor durabil, divers și democratic. Cu scopul de a face atât spațiile online, cât și cele offline să fie mai incluzive, Station Europe își propune să lupte împotriva dezechilibrelor în felul în care este folosit internetul, împotriva volumului alarmant de fake news, a rasismului și a discriminării – care ne afectează pe toți.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508