spot_img

Captura, debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Adi Voicu,vine în cinematografe din 15 noiembrie

Îndrăzneț, autentic și de o intensitate tulburătoare, Captura, debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Adi Voicu, aduce publicului o experiență profund provocatoare ce va putea fi trăită din 15 noiembrie în cinematografe.

Atunci când protestatarii invadează centrul Bucureștiului, sentimentul eliberării din propria captivitate, îl determină pe Sami să ia contact direct cu realitatea. Prezent în spatele camerei de filmat, el devine victima jandarmilor care tocmai au eliberat Piața Universității. Tranziția neașteptată de la senzația de siguranță din spatele camerei la realitatea dură, îl face să-și schimbe radical percepția asupra propriului univers.

Trailerul filmului poate fi vizionat pe: https://youtu.be/xODZdbggbWc 

Captura este o adevărată călătorie inițiatică, o coborâre în infern, unde spectatorul trăiește abuzul de putere sub multiplele sale forme: de la constrângerile unui sistem fragil până la degradarea individului sub greutatea presiunilor interioare și ale realității în care este aruncat cu brutalitate. 

În 2012, participând la o demonstrație, regizorul a trăit pe propria piele abuzul de putere al autorităților. Urcat într-o dubă a jandarmeriei, acesta a trecut printr-un adevărat calvar, o experiență care avea să-i marcheze perspectiva și să devină sursa de inspirație pentru Captura. Filmul reconstituie fragmente din acea realitate, transpunând pe ecran intensitatea și dramatismul confruntării directe cu un sistem abuziv.

Aparatul de filmat devine martorul tăcut, dar neiertător, dezvăluind realitatea necosmetizată în toată brutalitatea ei. Într-un stil aproape documentar, filmul reușește să capteze fiecare nuanță a acțiunii, violenței și vulnerabilității, aducând spectatorul în mijlocul unei povești intense și cutremurătoare.

„Captura pornește de la experiența mea personală, pe care am recontextualizat-o în plan ficțional, încercând să nu alterez informația inițială.
Sunt extrem de curios de reacția publicului în sala de cinema, expus în fața unui material necosmetizat în care acțiunea, violența și nuditatea sunt prezente într-o formă reinterpretată.
Filmul vorbește despre abuzul de putere, fie că e vorba de un sistem de gândire, sistem politic sau unul de apărare. Pe parcursul filmului spectatorul va putea să observe din diferite unghiuri ideea de abuz, parcurgând această odisee împreună cu personajele, trăind senzația că este în poveste, ceea ce oferă o cu totul altă experiență decât să te afli la distanță ca un simplu privitor.” declara Adi Voicu.

Din distribuție fac parte actorii: Yann Verburgh, Nicoleta Lefter, Simona Măicănescu, Cezar Antal, Corneliu Ulici, Mihaela Rădescu, Răzvan ‚Krem’ Alexe, Pavel Ulici, Ciprian Chiricheș, Flavia Hojda, Simona Dabija, Ilie Bumbac, Marius Cordoș, Rolando Matsangos, Iulian Burciu, Ștefan Mihai, Marius Călugărița, Daniel Haralambie, Costin Cambir, Maria Mălcică, Vlad Pavel, Silviu Debu, Codrin Boldea, Valentin Terente, Tudor Morar, Ana-Maria Ivan, Marian Râlea, Ionuț Brancu, Sorin Dobrin.

Scenariul și regia îi aprțin lui Adi Voicu, directorul de imagine al filmului este Krum Rodriguez, montajul este semnat de Ciprian Cimpoi, iar producătorul filmului este Marcian Lazăr.

Filmul Captura, ce va putea fi văzut în cinematografe din 15 noiembrie, este produs de Axel Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și co-produs de Contrast Films. Distribuitorul national al filmului este Sindbad Film.

Pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/FilmulCaptura și Instagram: https://www.instagram.com/filmulcaptura  ale filmului vot fi publicate în curând mai multe materiale și informații.

Parteneri: UCIN, Dacin Sara, Apollo 111

Parteneri media: TVR, Zile și Nopți, Cinemap, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, CineFan.ro, IQ Ads, Smark, MovieNews, Munteanu Recomandă, Radio România Cultural, Cărturești, Blitz TV

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508