spot_img

Ultima săptămână a Artown Festival: Transformări urbane prin picturi murale și intervenții urbane

În perioada 4-20 Octombrie 2024, orașul Ploiești a devenit scena unor intervenții artistice care depășesc formele obișnuite ale realității: vedem déjà cum Artown Festival a reușit să transforme orașul în doar câteva zile într-o galerie de artă urbană. Peste 15 picturi murale impresionante și peste 60 de intervenții de street art vor înflori pe clădirile și pereții orașului, purtând vizitatorii într-un tur al creativității și expresiei artistice.

Artiști naționali și internaționali transformă orașul Ploiești

La această ediție, Artown Festival reunește o selecție diversă de artiști renumiți, atât naționali, cât și internaționali, pentru a aduce o notă vibrantă pe străzile orașului. Printre aceștia se numără Pablo Luciano Panza (Argentina), Theodoro de Souza (Brazilia), Micaela Guedes și Carina Prazeres aka Time For The Oniric (Duo) (Portugalia), Anali Chanquia și Vanesa Galdeano aka MEDIANERAS (Argentina), Gabriel Pitcher (UK), El Rughi (Italia), Dzmitryi Kashtalyan (Polonia), Katie Green (Canada), Saddo, Mircea Popescu și Alex Baciu. Acești artiști lucrează încă la picturile murale care vor redefini peisajul urban și vor aduce o energie nouă și proaspătă fiecărui colț de perete inclus în festival.

NextGen Murals – O platformă pentru muraliștii emergenți

Anul acesta, Artown Festival a lansat o inițiativă specială, NextGen Murals, o categorie dedicată tinerilor muraliști aflați la început de drum. Aici, artiști precum Poppy, gabipedeal, Elean, Pllanllna, Laetidraw și SCHIN vor avea ocazia să își prezinte viziunea și talentul, contribuind la transformarea orașului într-un spațiu viu.

Intervenții de street art: energia artei urbane

Pe lângă picturile murale, ediția din acest an include și o gamă largă de intervenții de street art care se desfășoară în spații publice și zone neconvenționale. Printre artiștii care vor aduce la viață aceste opere efemere se numără Andrei Dinică, Beatrice, Daliana Elena Pavel, Delia Cîrstea, Elena Bobaru, Maria Ionescu, Marcos Ces, Mimi Pleșoianu, Cristea Cornel, Raluca Ilaria Demetrescu, Atomei Andrei, Ana Cristina, Vlad Pasca, Duță Bianca Maria, Laetitia Gardies și Scepetov Vasili. Acești creatori reimaginează spațiile cotidiene, transformându-le în platforme de exprimare artistică și dialog urban.

Ultimele zile ale festivalului: orașul ca pânză

Artown Festival vă invită să descoperiți orașul transformat. În aceste ultime zile ale festivalului străzile vor deveni o scenă în aer liber unde poveștile vizuale prind viață datorită întâlnirii creativității cu necesitățile spațiului urban. A fi parte din acest eveniment înseamnă mai mult decât a admira arta – înseamnă a lua pulsul unui oraș în continuă mișcare și transformare, este șansa de a fi martor la metamorfoza orașului. Artown Festival este o celebrare a vieții urbane, o invitație la activism prin artă pentru un oraș mai colorat, mai viu și mai deschis pentru inovație.

Ne vedem pe străzile orașului, între 4 și 20 Octombrie 2024 pentru a celebra împreună transformarea orașului. Programul și locațiile evenimentelor sunt anunțate pe site, pe pagina de Facebook, precum și pe pagina de eveniment a festivalului. Pentru mai multe informații despre festival și program, vizitați pagina noastră oficială: www.artown-festival.art 

Evenimentul se desfășoară în spațiul public, așadar intrarea este liberă!

Artown este un festival dedicat artei urbane, născut din dorința de a reimagina orașele, implicit spațiile industriale. În fiecare an, festivalul transformă un loc neconvențional din Ploiești într-un punct de întâlnire al artei, muzicii și comunității.

Eveniment desfășurat sub egida programului Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024 cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești.

Parteneri: Kaufland, Shopping City Ploiești, NEPI Rockcastle, DEH – Danube Engineering Hub, INNOPRO

Sponsori: Kraftanlagen, IPIP, WDP – warehouses with brains, Catena, PSM RENT, Caparol

Parteneri media: Media Consulta International, Zeppelin, Economistul, Radio România Cultural, Filmecarti, Feeder.ro, Atelierul, DADAtv, Ploiestii.ro, Munteanu, Zenobisme, Bookblog, Radardemedia.ro, AMOS News, Black Rhino Radio, Zile și nopți, Designist, Găzarul, Artevezi, IQads, RomaniaJournal, Redbull, Curatorial

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508

StatCounter - Free Web Tracker and Counter