”Punctul ei de vedere”, de Stelian Țurlea, este un roman epistolar; prin intermediul scrisorilor, protagonista își dezvăluie propriile conflicte interioare, alegeri de viață și reflecții asupra unor evenimente trecute. Acest format oferă un sentiment unic de actualitate, dar și de subiectivitate, cititorul experimentând direct „punctul ei de vedere”, fără relatări sau comentarii exterioare. Prin utilizarea acestei tehnici scriitoricești, autorul implică în mod concret cititorii în introspecția și călătoria emoțională a protagonistei, subliniind totodată modul în care memoria și percepția definesc realitatea și identitatea cuiva. „Deborah” ni se dezvăluie, prin scrisorile sale, ca o femeie cu personalitate nuanțată, deopotrivă vulnerabilă și rezistentă, în căutarea sensului și a înțelegerii într-o lume care pare adesea nesigură și divizată.
”Punctul ei de vedere” a fost lăudat pentru profunzimea sa psihologică, fiind considerat unul dintre romanele cele mai introspective din bibliografia autorului.
Stelian Țurlea este un reputat scriitor, jurnalist și traducător, cunoscut pentru versatilitatea sa ca autor: a scris romane, cărți pentru copii, lucrări de non-ficțiune și articole jurnalistice. A scris, de asemenea, numeroase romane polițiste, care îi evidențiază abilitatea de a mânui suspansul și misterul. Scriitor prolific, este autor a treizeci și cinci de romane, două volume de povestiri, două de memorii, douăsprezece cărți de publicistică, zece cărți pentru copii și două traduceri. Opera lui Stelian Țurlea este cunoscută pentru observarea pătrunzătoare a naturii umane și pentru personajele complexe. Contribuțiile sale la literatura română, în special descrierea perioadei de tranziție de după căderea comunismului, l-au impus ca o figură importantă în peisajul literar românesc.
Cristina POTERĂȘOIU