spot_img

Pe 21 septembrie, împreună la Concertul extraordinar ROMANIA FOR PEACE

Pe 21 septembrie, de la ora 19:00, Orchestra New Hope și dirijorul Octavian Lup invită publicul bucureștean să celebreze împreună Ziua Mondială a Păcii. Concertul extraordinar „ROMANIA FOR PEACE” este o inițiativă unică în peisajul concertistic românesc și îi va avea ca invitați speciali pe soprana Veronica Anușca și violonistul Valentin Șerban. 

Evenimentul se va desfășura în aer liber, în Piața George Enescu din București, iar accesul spectatorilor este gratuit.

„Cred că pacea și muzica sunt esențe sinonime. Pentru prima dată, Orchestra New Hope dedică un concert Zilei Mondiale a Păcii. Cred că este mai multă nevoie ca oricând de punerea în lumină a acestui concept, într-o lume din ce în ce mai măcinată de conflicte. Și ce limbaj este mai potrivit decât muzica, pentru a duce mesajul păcii către public? Vom cânta despre pace în acest limbaj minunat al sunetelor, cel fără de granițe geografice, de etnie sau religie.” – violoncelistul Octavian Lup – dirijorul Orchestrei New Hope și inițiatorul proiectului.

Programul propus de Orchestra New Hope în cadrul evenimentului include lucrări semnate de compozitori ale căror creații transmit de sute de ani mesajul universal al păcii. Publicul se va bucura de muzica marilor creatori Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu sau Giacomo Puccini, dar și de lucrări precum „Toamna” din „Anotimpurile” lui Astor Piazzola, maestrul tangoului argentinian, sau „Lista lui Schindler” de John Williams, rescrisă pentru violoncel și orchestră, celebră în repertoriul cinematic.

Piața George Enescu, din inima capitalei, a fost aleasă special ca loc de desfășurare a concertului, ca spațiu de mare încărcătură istorică și reprezentativă pentru simbolistica evenimentului. Aflată în proximitatea Pieței Revoluției, unde acum 35 de ani a debutat Revoluția Română, Piața George Enescu este un spațiu potrivit pentru celebrarea artei și a bucuriei de a fi împreună, în pace și libertate.

Sărbătorită anual la nivel internațional, 21 septembrie – Ziua Mondială a Păcii a fost instituită în 1981, de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, pentru a crește angajamentul în slujba păcii, dincolo de orice fel de diferenduri şi pentru a contribui în plus la edificarea unei culturi a păcii, în interiorul şi în relaţiile dintre naţiuni, precum şi în rândul oamenilor.

Concertul extraordinar „ROMANIA FOR  PEACE” este susținut în cadrul Bucharest Music Film Festival, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin ARCUB.

Organizator: Asociația New Hope Music

Partener: Connect Media

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de Carte, Bookhub, București FM,   MovieNews.ro, Munteau recomandă, Prahova Business, Radar de media,  Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio TRINITAS, spotmedia.ro

***

Orchestra New Hope

Creată în 2018 la inițiativa violoncelistului Octavian Lup, Orchestra New Hope a devenit un ansamblu remarcabil în peisajul muzical atât prin profesionalismul și dăruirea membrilor săi, cât mai ales prin natura proiectelor desfășurate. Pasiunea pentru muzică și iubirea pentru semeni definesc forța personalității fiecărui muzician al ansamblului. Tinerii ce alcătuiesc orchestra fac parte din cele mai importante instituții muzicale din România și se reunesc pentru a cânta cu un singur scop: de a aduce speranță, prin muzică. Cu un repertoriu bogat, de la perioada barocă și până la contemporaneitate, ansamblul reușește să transmită emoția și puterea transformatoare a muzicii pe toate scenele pe care concertează. De-a lungul anilor, Orchestra New Hope a organizat o serie de concerte unice la nivel mondial, atât pe scene consacrate, precum Ateneul Român, cât și în spații neconvenționale, precum spitale din București, Cluj-Napoca, Craiova, Bistrița, Iași, alături de artiști de renume, precum Paula Seling sau Alexandru Tomescu. În anul 2022, Orchestra New Hope a avut onoarea de a susține Concertul Regal, în prezența Majestății Sale Margareta a României, la Ateneul Român din București. A avut reprezentații de înaltă ținută în Festivalul Vară Magică, Gala Constantin Brâncoveanu și Concertul pentru Pace dedicat refugiaților ucraineni. Anul 2023 s-a încheiat tot pe scena Ateneului Român cu concertul caritabil „Neînvinșii”, dedicat persoanelor cu dizabilități.

Bucharest Music Film Festival

Eveniment cultural de prestigiu, care combină muzica live cu proiecțiile cinematografice într-un format unic, Bucharest Music Film Festival a scos, timp de 11 ediții, între anii 2006 și 2016, muzica clasică din sala de concert și a adus-o în centrul orașului, în aer liber. Bucharest Music Film Festival a devenit o tradiție de vară pentru un public format din mii de bucureșteni. În fiecare an, peste 10.000 de spectatori au ascultat, sub cerul liber, momente a capella, cvartete de coarde, cvintete de suflători sau chiar voci pop și R&B acompaniate de orchestre și ansambluri de renume, de la Orchestra Națională Radio la Camerata Regală, Orchestra Simfonică București sau Filarmonici din țară. Evenimentul revine în 2024 în Piața George Enescu din Capitală cu un concept menit să îmbine repertoriul clasic cu stiluri moderne precum jazz, world music, pop fusion, muzică cinematică. Desfășurată în perioada 14-22 septembrie 2024, a XII-a ediție a Bucharest Music Film Festival are loc sub egida Zilelor Bucureștiului și marchează cei 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Timp de 9 zile, Piața George Enescu va deveni punctul central al festivităților dedicate orașului, cu seri de reprezentații live susținute de artiști naționali și internaționali, orchestre simfonice de prestigiu, concerte interactive și ateliere muzicale pentru copii și părinți, proiecții de filme. Accesul publicului este gratuit.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508