spot_img

O Toamnă Muzicală de Excepție la Filarmonica Brașov: Stagiunea 147 Debutează cu Evenimente Memorabile

După o vară plină de evenimente muzicale excepționale, desfășurate în diverse locuri din oraș, Filarmonica Brașov pregătește o toamnă muzicală remarcabilă, promițând o serie de concerte și recitaluri care vor încânta publicul meloman.

Stagiunea cu numărul 147 va începe oficial pe 26 și 27 septembrie 2024, la orele 19:00, cu un concert de deschidere impresionant susținut de Orchestra Filarmonicii Brașov, sub bagheta dirijorului parizian David Molard Soriano. Programul concertului va include capodopere precum Simfonia nr. 1 de George Enescu, Don Juan de Richard Strauss și celebrul Bolero de Maurice Ravel.

Luna octombrie va debuta cu un concert simfonic pe 3 octombrie 2024, în Sala Mare a Filarmonicii, de la ora 19:00. Sub conducerea dirijorului Mircea Pădurariu și având-o ca solistă pe pianista Aurelia Vișovan, publicul va fi delectat cu Uvertura operei La clemenza di Tito de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul pentru pian nr. 4 de Ludwig van Beethoven și Simfonia nr. 41 Jupiter, tot de Mozart.

Pe 17 octombrie 2024, un alt concert simfonic va avea loc în Sala Mare, sub bagheta dirijorului Radu Popa. Solistul Mihai Ailenei și orchestra Filarmonicii Brașov vor încânta publicul cu interpretări ale unor lucrări de Claude Debussy, Carl Maria von Weber, Johann Sebastian Bach și Ottorino Respighi, culminând cu Pini di Roma de Respighi.

Săptămâna următoare, pe 24 octombrie 2024, dirijorul german Walter Hilgers și solistul Petru Iuga vor oferi un program divers care include Dansurile Polovțiene din Cneazul Igor de Aleksandr Borodin, Divertimento Concertante pentru contrabas și orchestră de Nino Rota și Simfonia nr. 3 în Fa major de Johannes Brahms.

Luna octombrie se va încheia cu un concert simfonic pe 31 octombrie 2024, dirijat de Daisuke Soga. Răzvan Popovici va interpreta Concertul de violoncel al lui Edward Elgar, aranjat pentru violă de Lionel Tertis, care va fi urmat de Simfonia nr. 4 de Anton Bruckner.

De asemenea, Filarmonica Brașov a anunțat deja primul concert al lunii noiembrie, care va avea loc pe 7 noiembrie 2024. Sub conducerea dirijorului Gheorghe Costin, pianistul Mădălin Voicu și orchestra Filarmonicii Brașov propun piese din repertoriul lui Wolfgang Amadeus Mozart, inclusiv Uvertura operei Cosí fan tutte, Concertul nr. 23 în La major și Simfonia nr. 36 Linz.

Pentru iubitorii de muzică de cameră, stagiunea camerală va începe cu un recital pe 24 septembrie 2024, susținut de Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov. Programul va include lucrări de Joseph Haydn și Ludwig van Beethoven, într-o seară dedicată pasionaților de muzică clasică.

Seria de recitaluri va continua pe 8 octombrie 2024, cu un recital de vioară susținut de Mihai Chendimenu, care va interpreta piese de Edvard Grieg, Fritz Kreisler, Piotr Ilici Ceaikovski, Pablo de Sarasate și Henryk Wieniawski.

Pe 18 octombrie 2024, IX Percussion Group din Japonia, sub conducerea Kuniko Kato, va oferi un concert unic în Sala Mare, cu un program ce include lucrări de Iannis Xenakis, Keiko Abe, Toru Takemitsu și Béla Bartók, printre alții.

Până la aceste evenimente însă, în luna septembrie, pe 21 la ora 12, va avea loc un eveniment special dedicat cântăreței Veturia Ghibu, în Sala Mică, unde soprana Stanca-Maria Manoleanu, acompaniată de Mihai Murariu la pian, va susține un recital de lieduri, completat de o prezentare oferită de jurnalista și muzicologul Ivona Cristescu.

Biletele pentru toate aceste evenimente sunt deja disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.

Foto orchestră: Iosif Trif

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508