spot_img

Maia Morgenstern: „În tinerețe eram dușmanul meu. Acum învăț să îmi fiu prietenă.”

Maia Morgenstern povestește despre relația ei cu procesul de îmbătrânire în noul sezon al podcastului ”E vremea mea”. Într-o discuție sinceră și emoționantă, actrița vorbește despre trecerea timpului, cu bune și cu rele, despre schimbările și lecțiile pe care le-a învățat în călătoria sa până acum.

Podcastul este realizat de Laura Ivăncioiu și Monica Rădulescu și este găzduit de Pacientul 2.0, cel mai mare canal de sănătate din România.

E vremea mea este un spațiu de discuție deschisă, onestă și inspirațională despre ce înseamnă să îmbătrânești cu grație. Acest podcast își propune să schimbe mentalitatea femeilor de la „Pe vremea mea…” la „E vremea mea!” 

„În tinerețe eram dușmanul meu. Acum nu mai sunt, acum încerc să fiu foarte atentă la nevoile corpului meu, învăț să-mi fiu prietenă. Îmi acord luxul de a recunoaște: Acum sunt obosită! Acum e mai important să respir decât să dovedesc ceva! De ce să mă opun când cineva se oferă să îmi care traistele? Ar trebui să îi spun că mi-ar face un bine. Mi-aș face mie un bine dacă aș accepta ajutorul! Acum mă simt fericită ca un hârciog – îmi acord luxul acumulărilor. Să citesc, să privesc, să scriu… E un lux imens! Dacă mă uit în urmă… tare nu m-aș mai certa, tare nu m-aș mai ambiționa pentru prostii, tare nu m-aș mai înnegura pentru fleacuri, tare aș exersa mai mult și mai din plin și solar simțul umorului.” spune Maia Morgenstern.

„Maia Morgenstern a acceptat să vină la podcastul nostru! Și Dorina Chiriac, și Andreea Raicu, și Daniela Nane, și Tily Niculae, și Cristina Bâtlan, și Irina Margareta Nistor! Ca să le numesc doar pe câteva… Toate aceste femei au curajul de a vorbi deschis despre propriile frici și riduri și toate aceste femei au puterea de a transmite mesajul acesta, atât de important, că e bine să ne îmbrățișăm propria îmbătrânire cu multă iubire, blândețe și îngăduință.” spune Laura Ivăncioiu.

Fiecare episod al podcastului are trei părți: interviul Laurei Ivăncioiu cu o persoană publică, interviul Monicăi Rădulescu cu un specialist în zona sănătății și discuția de la final dintre cele două gazde despre lecțiile învățate de la invitatele lor. 

În primul episod, Monica discută cu dr. Roxana Voica, medic gastroenterolog, supraspecializat în nutriție și longevitate, despre importanța somnului în longevitate. 

Mă bucur așa de mult că începem noul sezon cu o discuție despre somn. Mesajul principal și cel pe care se vor așeza toate informațiile pe care le primim de la medicii și specialiștii invitați în celelalte episoade spune așa: somnul este perna sau fundația pe care se sprijină aspectele vieții noastre ce ne ajută să avem o viață lungă și cât mai sănătoasă. Eu zic să le descoperim împreună.”, spune Monica Rădulescu. 

Primul episod este deja disponibil online și poate fi urmărit pe canalul de YouTube Pacientul 2.0. 

Laura Ivăncioiu are o experiență în comunicare de aproape 30 de ani. A lucrat 15 ani în radio, deține împreună cu Lucian Ioniță agenția de PR DeciSePoate, are blogul și podcastul noi3.life, a fondat în 2020 grupul de Facebook Mergem la teatru care a devenit o comunitate de 45.000 oameni, iar în vara aceasta a demarat proiectul Estivalul de teatru, o serie de întâlniri între public și artiști de teatru. 

Monica Rădulescu are 17 ani de experiență în comunicare. Dintre ei, 12 ca jurnalist de televiziune (Digi24, Național TV) și 5 ca PR-ist în zona de sănătate. În ultimii ani, Monica a coordonat echipa redacției MediCool (emisiune prezentată de dr. Mihail Pautov la Antena 1) și, împreună cu Magda Popescu-Biclineru și Victoria Olteanu, a creat un program dedicat sănătății femeilor:  MIA – Ambasadoare de prevenție. Monica scrie despre sănătate pe blogul monicaradulescu.eu și a creat un ghid de prevenție care a fost distribuit gratuit în farmacii din București și din țară.  

Pacientul 2.0 este cel mai mare canal de sănătate din România, cu peste 342.000 abonați și cuprinde video-uri despre sănătate, pe limba pacienților, cu o doză de umor. Toate materialele sunt validate medical.

Podcastul E vremea mea este produs de DeciSePoate după un concept de Laura Ivăncioiu și găzduit de Pacientul 2.0.

Gazde sunt Laura Ivăncioiu și Monica Rădulescu.

Creative guru (regie, lumini, camere, montaj, generic) este Ivona Dorohoianu.

Producător este Lucian Ioniță.

Logo-ul a fost creat de Alexandra Ioana Radu.

Sponsori sunt Manhae – gamă de suplimente alimentare pentru femei, Alphega, DeLonghi și Regina Maria Rețeaua Privată de Sănătate. 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508