spot_img

iMapp Bucharest celebrează 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului!

Sâmbătă, 21 septembrie 2024, în Piața Constituției, începând cu ora 16:00, Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, lansează cea de-a IX-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, eveniment care celebrează 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului. Intrarea este liberă, cu un program de neratat pentru cele două zile de desfășurare al celui mai mare eveniment de video mapping din lume și cel mai important proiect de New Media Art din România: DJ sets și concerte live, artiști stradali și activități pentru toată familia, zone de street food și lounge.

”Sărbătorim 565 de ani de București, pe 21 și 22 septembrie 2024, în Piața Constituției, unde va avea loc iMapp – cel mai mare eveniment de video mapping din lume”, a scris pe Facebook, Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan.

Pe parcursul celor două zile, partenerul celor de la Creart, Bucharest Street Food Festival – special edition by iMapp, va fi prezent în Piața Constituției cu cele mai renumite preparate din bucătăriile internaționale, iar atmosfera va fi animată de artiști stradali și DJ locali.

LEGACY este tema din acest an a iMapp si va pune in evidenta bogăția culturilor globale, folclorul și tradițiile unice și valorile și emoțiile universale.

PIXEL, MC-ul virtual al iMapp Bucharest, generat de AI, le va vorbi spectatorilor direct de pe suprafața de proiecție și va prezenta echipele participante, asigurând o experiență interactivă și dinamică.

Un juriu format din experți ai artelor vizuale internaționale va desemna Marele Câștigător al ediției 2024, acordând Premiul Juriului.

Publicul își poate susține, de asemenea, echipa preferată și se poate implica activ, exprimându-și preferința pentru o anumită lucrare artistică printr-un SMS cu tarif normal la un număr disponibil în seara evenimentului.

SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE 2024

ÎN INTERVALUL ORAR 16:00 – 23:00

În prima zi dedicată celebrării Bucureștiului, pe 21 septembrie 2024, iMapp Bucharest – Winners League transformă orașul într-o veritabilă capitală mondială a luminii, aducând spectacolul uluitor al artelor vizuale și al tehnologiei pe fațada impresionantă, de 23.000 de metri pătrați, a celei mai mari clădiri administrative din Europa – Palatul Parlamentului. Aceasta va deveni o operă de artă digitală de neegalat, captivând privirile și inimile tuturor participanților.

Publicul este invitat să descopere și să se bucure de activități diverse, care vor crea o atmosferă de sărbătoare, cu atracții pentru toate categoriile de vârstă.

Pe parcursul celor două zile, partenerul Bucharest Street Food Festival – special edition by iMapp, cel mai mare eveniment de street food din Europa, va fi prezent în Piața Constituției cu cele mai renumite preparate, din peste 10 bucătării internaționale, invitând participanții să le descopere și să le savureze.

Atmosfera va fi animată de artiști stradali, spectaculoși prin costumele tematice, care vor transforma fiecare colț într-o mini-petrecere.

DJ localivor oferi, încă de la începutul evenimentului, o experiență sonoră de neuitat. Seara va culmina cu set-ul unui DJ de renume internațional, care va crea cu fiecare hit, mix și beat o atmosferă electrizantă, îndemnând publicul la dans și generând ambianța perfectă pentru momentul mult așteptat și punctul central al sărbătorii orașului – concursul internațional de 3D video mapping iMapp Bucharest.

Ajuns la a 9-a ediție, iMapp Bucharest – Winners League este atât un eveniment de referință pentru specialiștii din domeniul audiovizual la nivel internațional și un fenomen al artelor vizuale, cât și o celebrare a creativității, tehnologiei și a inovației, devenind un brand al Capitalei. În parteneriat cu cinci dintre cele mai importante festivaluri internaționale ale luminii din lume, concursul prezintă publicului cei mai buni și talentați artiști din domeniu: MP-STUDIO (echipa câștigătoare a marelui concurs Chongqing International Light Art Festival din China), Dirk Rauscher (câștigătorul Premiului Publicului Video Mapping Festival din Franța, Lille), LUCID collective (echipa câștigătoare Genius Loci Weimar Festival din Germania), The Fox, The Folks (echipa câștigătoare a Marelui Premiu 1minute Projection Mapping din Japonia) și Ivó Kovács (câștigătorul Marelui Premiu Zsolnay Light Festival din Ungaria). Acești maeștri ai artei și tehnologiei vor transforma fațada impunătoare a Palatului Parlamentului în spectacole vizuale uimitoare. Descoperă echipele participante la concurs și festivalurile partenere: https://www.instagram.com/imappbucharest.

LEGACY, tema din acest an, onorează bogăția culturilor globale, folclorul și tradițiile unice ale fiecăreia, dar și valorile și emoțiile universale. PIXEL, MC-ul virtual al iMapp Bucharest, generat de AI, le va vorbi spectatorilor direct de pe suprafața de proiecție și va prezenta echipele participante, asigurând o experiență interactivă și dinamică.

Premiul Juriului și Premiul Publicului la iMapp Bucharest – Winners League 2024

La finalul serii, un juriu format din experți ai artelor vizuale internaționale va desemna Marele Câștigător al ediției 2024, acordând Premiul Juriului. Publicul își poate susține, de asemenea, echipa preferată și se poate implica activ, exprimându-și preferința pentru o anumită lucrare artistică printr-un SMS cu tarif normal la un număr disponibil în seara evenimentului.

DUMINICĂ, 22 SEPTEMBRIE 2024

ÎN INTERVALUL ORAR 11:00 – 22:00

Pe 22 septembrie 2024, începând cu ora 11:00, vă așteaptă încă o zi de distracție în Piața Constituției! Alături de partenerul Bucharest Street Food Festival, aflat la cea de-a 12-a ediție, sărbătoarea orașului continuă cu muzică live, prieteni și arome delicioase – peste 50 de food truck-uri, într-o rețetă unică și spectaculoasă.

Între orele 11:00 și 22:00, bucureștenii și turiștii pot participa la numeroase activități distractive, pentru toate vârstele. Nu vor lipsi nici artiștii stradali, care vor interacționa cu participanții și care le vor transmite multă energie pozitivă.

Concertele vor reuni ritmuri din peisajul autohton. DJ îndrăgiți vor mixa hituri care aduc oamenii împreună, în timp ce se bucură, prin dans, de moment. Mai mult decât atât, trupe cunoscute și apreciate de public vor urca pe scenă pentru a oferi concerte live de neuitat, care vor închide evenimentul. Atmosfera va fi una electrizantă, plină de bucurie și entuziasm.

Celebrează spiritul vibrant al orașului și 565 de ani de București, pe 21 și 22 septembrie 2024, în Piața Constituției, și bucură-te de o sărbătoare a luminii, culorii, muzicii, tehnologiei, artei și gastronomiei! Intrarea este liberă.

__

Facebook: creartpmb / iMappBucharest

Instagram: creartbucuresti / imappbucharest

Website-uri: www.creart.ro / https://imapp.ro/ro/

__

Organizatori: Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Partener iMapp Bucharest – Winners League: Parlamentul României – Camera Deputaților

Parteneri internaționali iMapp Bucharest – Winners League: Chongqing Light Festival – CHINA, Video Mapping Festival Lille – FRANȚA, Genius Loci Weimar Festival – GERMANIA, 1minute Projection Mapping Competition – JAPONIA, Zsolnay Light Festival – UNGARIA, ILO – International Light Festivals Organization

Cu sprijinul: Societatea de Transport București STB S.A.

Partener al evenimentului: Bucharest Street Food Festival

Parteneri media: KISS FM, MAGIC FM, ROCK FM

Vino să sărbătorești 565 de ani de București, pe 21 și 22 septembrie 2024, în Piața Constituției!

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508