spot_img

Ce concerte puteți asculta în luna octombrie la Filarmonica Brașov

Chiar dacă suntem abia la mijlocul lunii septembrie, Filarmonica Brașov a anunțat deja următoarele concerte simfonice și recitaluri de la Sala Patria. 

După un început de stagiune care va avea loc cu casa închisă, luna octombrie debutează cu o serie de evenimente remarcabile, care promit să încânte publicul cu lucrări clasice impresionante și recitaluri pline de rafinament. Fiecare concert este o invitație de a descoperi capodoperele muzicii clasice interpretate de artiști de renume, oferindu-le melomanilor momente de neuitat. Iată ce concerte și recitaluri puteți asculta în luna octombrie la Filarmonica Brașov.

Luna începe pe 3 octombrie cu un concert simfonic extraordinar dirijat de Mircea Pădurariu, care va aduce în fața publicului lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart și Ludwig van Beethoven. Solista serii va fi talentata Aurelia Vișovan la pian, care va interpreta Concertul pentru pian nr. 4 de Beethoven, iar programul serii va cuprinde și Uvertura operei „La clemenza di Tito” și celebra Simfonia nr. 41 „Jupiter” de Mozart. Acest concert promite o seară plină de energie și virtuozitate.

Pe 8 octombrie, în Sala Mică, va avea loc un recital de vioară și pian susținut de Mihai Chendimenu. Repertoriul serii include lucrări de Edvard Grieg, Fritz Kreisler, Piotr Ilici Ceaikovski, Pablo de Sarasate și Henryk Wieniawski, oferind publicului o gamă variată de emoții și tehnică, într-un cadru intim și plin de farmec.

Pe 10 octombrie, Filarmonica Brașov continuă seria evenimentelor cu un alt concert simfonic, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu. Răzvan Suma va interpreta alături de orchestra Filarmonicii Brașov un program de excepție care include: Antonín Dvořák – Rondo, Op. 94, Richard Strauss – Romanța, Op. AV75 și David Popper – Rapsodia ungară. De asemenea, programul va cuprinde și Simfonia nr. 5 de Antonín Dvořák, o lucrare plină de dinamism și profunzime, ce evidențiază bogăția texturilor orchestrale și intensitatea emoțională caracteristică compozitorului.

Pe 17 octombrie, melomanii sunt invitați la un concert simfonic dirijat de Radu Popa. Solistul serii, clarinetistul Mihai Ailenei, va interpreta lucrări de Claude Debussy și Gaetano Donizetti alături de orchestra Filarmonicii Brașov, într-o seară care va culmina cu Pini di Roma de Ottorino Respighi, o compoziție spectaculoasă care surprinde peisajele pitorești ale Romei.

Pe 18 octombrie, Sala Mare va găzdui un concert susținut de IX Percussion Group din Japonia, sub direcția muzicală a lui Kuniko Kato. 

Pe 24 octombrie, publicul brașovean va avea ocazia de a asculta un concert simfonic dirijat de Walter Hilgers, cu Petru Iuga ca solist la contrabas. Programul serii va include Dansurile Polovțiene de Aleksandr Borodin, Divertimento Concertante de Nino Rota și Simfonia nr. 3 de Johannes Brahms, oferind o seară de muzică clasică de înaltă calitate.

Pe 29 octombrie, în Sala Mică, va avea loc un recital susținut de Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov, alături de doi invitați speciali, Daisuke Soga la contrabas și Viniciu Moroianu la pian. Programul include Cvintetul „Păstrăvul” de Franz Schubert, o capodoperă a muzicii de cameră care promite să impresioneze prin delicatețea și armonia sa.

Luna octombrie se încheie pe 31 cu un concert simfonic dirijat de Daisuke Soga, avându-l ca solist pe cunoscutul violist Răzvan Popovici. Programul include Concertul de violoncel de Edward Elgar, aranjat pentru violă de Lionel Tertis, și Simfonia nr. 4 de Anton Bruckner, o lucrare monumentală care va încheia luna cu măreție și profunzime.

Aceste concerte și recitaluri deosebite transformă luna octombrie într-o adevărată sărbătoare a muzicii la Filarmonica Brașov, oferind publicului oportunități de a se bucura de interpretări de excepție într-un cadru deosebit.

Biletele pentru toate evenimentele se găsesc deja la casieria Filarmonicii Brașov, sau online pe bilet.ro

Foto: Iosif Trif

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508