spot_img

Bebelușii „citesc” la atelierele de lectură pentru familii: „Lecturi de la început”, organizate de ONG-ul 7 ARTE

Asociația 7 ARTE așteaptă familiile cu bebeluși (0-2 ani) și copii mici (0-4 ani) la o serie de ateliere de lectură, parte din campania „Lecturi de la început” – o inițiativă de promovare a lecturii de la vârste mici.  

Prima serie de ateliere începe în septembrie și include 5 întâlniri cu scriitori români contemporani, care îi vor invita pe cei mici și pe părinți să se lase în voia poveștilor și să se bucure de beneficiile lor.

Autorii care susțin „Lecturi de la început” sunt: 

  • Cristina Andone, scriitoare, trainer de creativitate și activist educațional, autoare a seriei „Dar Motan” ( editura Nemira ), în data de 7 septembrie de la ora 11.10  la  11.50.
  • Adriana Grigore, câștigătoarea premiului special al librarilor la Premiile Cărturino, cu volumul „Apă, praf și soare” (editura Arthur) în data de 13 septembrie de la ora 18.10 la ora 18.50. 
  • Alexandra Niculescu, nominalizată la premiile Cărturino cu volumul „Orangeria” (editura pentru Artă și Literatură) în data de 20 septembrie de la ora 18.10 la ora 18.50. 
  • Cosmin Perța, poet, prozator și eseist, autor al trilogiei „Anisia” (editura Polirom), în data de 26 septembrie de la ora 18.10 la ora 18.50. 
  • Ana Dragomir, scriitoarea „copil-minune”, care a publicat 3 cărți la editura Trei până la vârsta de 14 ani și va lansa o nouă carte în această toamnă, în data de 15 octombrie, de la ora 18.10- 18.50. 

Alte zece ateliere, pentru familii, susținute de trainerii 7 ARTE vor consta în sesiuni scurte de lectura și joacă, adaptate vârstei participanților, prezentări de carte pentru diverse etape de creștere a copiilor și informații utile părinților, pentru a instala rutina lecturii în viața copilului. 

Invitate: psiholog Simona Ioniță, consilier pentru dezvoltare personală, formator și lucrător prin arte combinate la „Atelierele Emei” și reprezentante ale  Editurii XYZ Books.

Participarea la ateliere se face pe bază de înscriere. Toate atelierele vor avea loc în spațiul unui loc de joacă la adresa: Șos. Mihai Bravu, nr. 255, București, Sector 3. 

„Lecturi de la început” este o inițiativă a asociației 7 ARTE, cofinanțată AFCN, care promovează lectura și cărțile pentru copiii de vârstă mică, categoriile de vârstă cuprinse între 0-6 ani, în București, dar și în provincie. 

„Ideea noastră a pornit de la constatarea că noile generații sunt formate din nativi digitali, de aceea este foarte importantă prezența cărților în preajma copiilor în primii ani de viață, când se formează obiceiuri și deprinderi pentru mai târziu. 

Proiectul este mai amplu, și pe lângă această serie de 15 ateliere gratuite vom avea o serie de întâlniri de lectură cu copiii din grădinițe din București și din provincie, vom înregistra podcasturi cu autorii care participă la proiect și vom publica o carte ilustrată care va vorbi despre lectură și cărți așa cum au fost percepute de participanții la proiect. 

Cartea rezultată, ilustrată de talentata artistă vizuală Adriana Petrescu, va fi distribuită copiilor în grădinițele care găzduiesc atelierele de lectură”, a explicat coordonatoarea proiectului inițiat și implementat de Asociația 7 ARTE, Livia Lucan-Arjoca. 

Calendarul atelierelor și informații utile despre lectură sunt disponibile pe canalele de social media ale 7 ARTE, programul smARTkid.

Parteneri: editurile Arthur, ZYX Books, Pandora M, Gama, Nemira, Polirom Junior, Katartis și Atelierele Emei, librăriile Cărturești, Bookhub, Itsy Bitsy, 5 minute de literatură.

Despre ONG-ul 7 ARTE

Asociaţia 7 ARTE (www.7arte.org) este o organizaţie non-profit înființată în 2015 cu scopul de a promova cultura, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Poziționată în zona promovării culturii scrise, Asociația 7 ARTE folosește formule inovatoare prin care ajunge la publicul tânăr și crește interesul pentru lectură și carte, ca instrumente de cunoaștere, dezvoltare personală, acces la educație și catalizatoare pentru bunăstare personală și socială.

Află mai multe despre proiectele 7 ARTE accesând site-ul www.7arte.org, Facebook: https://www.facebook.com/atelieresmartkid , Instagram: https://www.instagram.com/smartkid_de_la_7arte și Youtube: https://www.youtube.com/@7arte281

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508